![]() |
|
![]() |
#1412 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
arkadaşlar merhaba ben de mersindenim.uzun zamandır takipçinizim.verdiğiniz bilgilerden çok yararlandım.benimde menekşelerim var.malum yazın mersin çok sıcak olduğu için yazın bir çoğunu kaybettim.mersinde de çiçekçileri dolaşıyorum ama elimdekilerin dışında sizin anlattığınız gibi menekşeler bulamıyorum(katmerli menekşeyi falan kastediyorum).ricam eğer mersinde nerde bulabileceğimi bilen varsa bana da yerini söylemesi.menekşelerle kalın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Şunun güzelliğine bakın
Bu menekşem 2 yıl aradan sonra açtı. Rengini bilmiyordum. Ne kadar güzel değil mi? Çiçeklerini döktüğü zaman ilk işim çelik almak olacak onu da satış listesine koyacağım. Byngeldim, aramıza hoşgeldin ![]() Renginin adını koyamıyorum bir türlü. Çok koyu bir mor ama güneş ışığında bordolaşıyor. Çok ilginç bir çiçek bu çözemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Merhaba herkese bende yeni katıldım aranıza.Bu siteye yeni rastladım.Birkaç gündür okuyorum forumdakileri ama bitiremedim daha.Çok şey öğrendim sizlerden.Ben de sizlerle bir şey paylaşacagım. Özellikle yavru almakta zorlananlara duyurulur.Torf deyip geçmeyin.Sürekli kullandığım bir toprak markası vardı.O markadan almayıp carrefoura gidince ordan aldım.aynı anda diktiğim menekşelerleri büyümeleri ve verdiği yavru sayısıyla kıyaslayınca baya fark vardı.Benim toprağımdan aldığım yavruşlar daha iyi gelişti.Diğer toprak hep köke büyümesini sağlamış.Bir yavru ile yetinmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Menekşelerimden birinin yaprakları kendini saldı geçen gün. Yaprak uçları kıvrıldı, dallar ağarı geldi, yumuşamış gibi duruyor. Neden olmuş olabilir? Yanyana durduğu ve aynı şekilde ışık ve su alan diğer menekşelerde hiçbirşey yok. Eski diri görüntüsüne kavuşturabilir miyim?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Arkadaşlar işten yazdığım için geriye dönüp okumak için zamanım yok bu yüzden size belkide işlenmiş olan bir soru soracağım affınıza sığınarak, benim gözüm gibi baktığım mor menekşem var Koçtaş tan almıştım saksısı küçük saksı değiştirmem gerekirmi ve ne zaman yapmalıyım.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Yok hayır soğuk değil. Soğuk geldi desem diğer 3 menekşede de benzer şeyler olurdu sanırım. Sadece bir tanesinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Torf olarak Sarıkayayı kullanıyorum çok iyi.Fazla sayıda ve hemen yavru alıyorum.istanbul da yaşayan varsa Göztepe parkının ordaki çiçekçiden bulabilirler. İyi günler herkese... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Ağaç Dostu
|
Bazı menekşelerin cinsi böyle diye düşünüyorum çünkü bu tarz yaprak kıvrılmaları benimde bazı menekşelerimde oldu bazılarının yaprakları koca koca düz büyürken bazıları dışa kıvrıldı bunun sebebini ben bizim evdeki toza bağlıyordum bahçeli ev çok tozlanıyor menekşeler yapraklar yaz aylarında büyümeyi biraz durduruyorlar yeni yapraklar ve tomurcuklar çıkıyor kışa girişte havalar serinleyince eski yapraklar kendilerini büyütmeye çalışıyor sanırım oda böyle kıvrılmalara sebep oluyor diye tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerden biri havaların serinlemesiyle birlikte açtı. Bu, aldığımdan beri üçüncü açışı, üç defada da farklı tonlarda pembe açtı ![]() İkinci resimdeki ise daha önceden bahsettiğim, gelişemeyen menekşem. Biraz gelişmeye başlamıştı ama bu sefer de yeni yapraklar beyaz ile alacalı olarak çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2008
|
herkese merhaba. Bu steden ve sizlerden öğrediklerimle diktiğim yapraklarım. çürümedi ve galiba bu kez başardım; hepsi köklenmiş olmalı yakında minnacık yapraklar oluşmasını bekliyorum. bir tanede yine bu steden öğrenmiştim önceki sayfalarda yazıyordu koyu renk bir şişeye yağmur suyu koyup; içine mangal kömürü atıp alimünyum folyoyu ortadan delip yaprağı ordan suya değdirdim. inanılmaz bir hızla köklendi 2 hafta içinde müthişbüyüdü kökler şimdi dikeceğim. inşallah bu sefer kendi menekşelerimi büyütmeyi başaracağim. hepinizin sayesinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Cotyora, çok sevindim gerçekten de. Bir yöntem de ben söyleyeyim. Sosyal grupta söyledim ama herkes uğramıyor kanımca oraya. Benim deneyimimle sabitlenmiştir ki ince saplı yapraklar çok daha çabuk kökleniyor. benim atmaya kıyamadığım incecik yaprak iki hafta içinde köklendi ve hatta suyun içinde yavru verdi ve bu akşam diktim onu. Siz de deneyin bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2008
|
gözün aydın elif. doğru görüyorsun orada bişeyler var bende gördüm resimden biraz zaman geçsin belirginleşir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
İlk ve tek menekşem
Sevgili dostlar. Bu kızımı çok yeni aldım. Menekşe konusunda hiç tecrübeli değilim. Yapraklarında bir problem olup olmadığını sizlere sormak istedim. Forumdaki mesajları okumaya çalıştım ama aradığımı bulamadım. Bir yerde kloroz ifadesine rastladım. Öyle ise nasıl tedavi edebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaç Dostu.
|
Syn.Günüm.Kloroz demir eksikliği sonucu oluşuyor ve demir gübresi verilerek tedavi edilebiliyor.Bu arada kızınız çok güzel... Ahmety1907 aramız hoşgeldiniz..Ve Elif59 gözün aydın.Açınca da resim istiyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
/
|
tsk katmer ***. mordur mor olmasını cok istiyorum zaten yapraklarının altının rengide mor gibi gecen perşembe aldım 1 hafta olmadan tomurcuğunu gördüm cok mutluyum şimdide bu kücücük tomurcuk ne zaman uzayıp cicek acıcak merak ediyorum kaç gün arayla sulamalıyım aldıgımda (perşembe)sulamıştım bugün 1 hafta oldu topragı hafif nemli sulamalımıyım ve aşı yöntemini merak ediyorum nasıl yapılıyor bilen arkadaşlar anlatırsa cok sewincem..komsum yaprak vericek sudamı pürceklendireyim topraktamı diger sayfalarda peynir kutusu diye birşey gördüm peynir kutusunda nasıl oluyor yardımmm..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Aşılama deyince.. 10 gün kadar önce 2 plastik bardağa pembe-beyaz , mor-beyaz yapraklar ektim. Bakalım ne olacak. Odamın camında duruyor sabah güneş hemen gelip geçiyor.( artık pek güneş kalmadı ama) Bir sakıncası yoktur herhalde. Ben eskiden suda köklendirirdim. Geçmiyoki günler göreyim hemen :9 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Ağaç Dostu
|
Syn elif59 evet kenarları beyaz. Çiçekçiden alındı o ben üretmedim. Tabikide aşılamada köklerin birleşmesi şart. Bir arkadaşım farklı renk menekşeleri aynı suda köklendirirsekte aşılanacağını söyledi ama denemedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|