![]() |
|
![]() |
#1351 |
Ağaç Dostu
|
Banu82 yazdıklarınıza katılıyorum.Özelliklede ılık suyla sulmak gerekiyor menekşeleri. Ben bunun için damacanayla aldığım suyu kullanıyorum hem kireç oranı çeşme suyuna göre daha düşük, malum egenin suları kireçlidir. Bu yazınızda gayet bilgilendirici olmuş teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Yeni Üye
|
rica ederim. teorik de olsa bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum umarım yararı olur. bu arada kireç oranı üzerine söylediklerinize katılıyorum. fazla kireç toprağı çok bazikleştirir. yani pH yükselir bitkilerin ise yaşamalarında bir pH aralığı vardır. bu aralık menekşelerde nötrle hafif asidik arasında değişiyor. bu yüzden toprak pH sının 7 nin üstünde olması iyi değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Yeni Üye
|
merhaba bernacyhn pH; Hidrojen iyonlarının ters logaritmasıdır. pH değeri yetiştiricilikte önemlidir. H yani asit oranı artarsa pH 7 den aşağıya doğru düşer... toprakta kireç oranı artarsa 7 den yukarı doğru çıkmaya başlar. genelde kireçli topraklar daha açık renkli olabilir. ama senin toprağın bu kadar kireçliyse menekşelerin nasıl yasıyor diye düşünüyorum. bence deney yap derim. toprağı suladığında alttan sızan suya kırmızı turnusol kağıdını batır eğer maviye dönüşüyorsa toprağın bazik demektir. eğer bu şekilde çıkarsa asit karakterli yeşil gübre kullanabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Ağaç Dostu
|
banu82 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.kurayan yapraklarını budamıştım yarı kuru olanlarınıda suya koydum bunlara bir şey olursa yavrularını yetiştirmek isterim. bir arkadaşım kuru koyun güpresi tasiye etti. bende saksıların üst kısımlarına ekledim birde günlük çok az miktarda suluyorum içme suyuyla. üst kısımlarda güpre olduğu için üstten dikkatlice suluyorum. dün baktım biraz kendilerine gelmişler gibi o halsizlik, solgunluk kayboluyor sanki. çabalarımın güzel sonuç vermesi beni çok mutlu ediyor. birde yaprakları kapalı kutuya dikmek daha çabukmu tutuyor. kapalı kutu saklama kabı gibi falanmı acaba olmazsa bu yaprakları bende kapalı kutuya dikeyim.herkese çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar birde ben aşılama yöntemini çok denemek istiyorum mesela mor ve beyaz aşılasam nasıl olur acaba. ama beyaz menekşe yaprağı bulamıyorum. bulduğumda hemen deneyeceğim. deneyip görenler varsa bilgi verirlerse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Ağaç Dostu
|
Turnusol kağıdını nerde bulabilirim acaba?? Menekşelerimin değil de mum çiçeğimin toprağı fena durumda çok kötü görünüyor. Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Yeni Üye
|
merhaba berna (http://www.labmalzemeleri.net/urun.php?products_id=392 ) bunun gibi siteler var genelde laboratuar mazlemeleri satılan yerlerde var sanırım ama eğer üniversite okuyorsan kimya laboratuarında bulabilirsin. onlar bu tip şeyleri toplu bir şekilde alırlar... http://zipcodezoo.com/Plants/H/Hoya_carnosa_Grey_Ghost/ bu sitede de mum çiçeği ile ilgili bilgiler var pH değerlerine dikkat edersen orta asidik nötr topraklardan hoşlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben menekşelerime şeker gübre vermek istiyorum. ne ölçüde vermeliyim bana yardımcı olursanız sevinirim. Şeker gübresi verdiğim zaman çiçeklenme dururmu acaba ne karadar sürede vermeliyim. Daha önce şekerli su vermiştim ama gözle görünür bi değişiklik yok. gübreyi denemek istiyorum şimdi. çeliklerimde 15 günü geçti köklenmedi. Farklı renklerde çeliklerde geldi hepsinin köklenmesini sabırsızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Ağaç Dostu
|
Direk güneş almayan ama aydınlık bir yerin varsa evinde oraya al öyle bir yerde değilse tabi ![]() Ben de şekerli su kullandım.Ama devamlı kullanmadığım için bir faydası olmadı daha doğrusu gözlemeyemedim. Şeker gübresini benden daha tecrübeliler yani kullananlar bilir.. Size kolay gelsin. umarım yapraklarınız köklenir yavru verir de çiçeklerini de görürsünüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Ağaç Dostu.
|
Şeker gübrenin çok kuvvetli olduğunu biliyorum.Babamla balkondaki çiçeklere verirdik.Menekşelere ağır geleceğini düşünüyorum.Yakabilir.Menekşeler için özel vitaminler var onlardan kullanmanı tavsiye ederim.Birkaç kere o hatayı yaptım;menekşelerim coşsun diye...Yanlış tercihler sonucu çoğu hırpalandı. Bir de kargoyla çelikleri nasıl gönderiyorsunuz çok merak ediyorum.Ne olur birazcık bilgi verin arkadaşlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Ağaç Dostu
|
menekşeler için daha önce yetiştirirken sıvı gübre kullanmıştım pek faydasını görmedim bildiğiniz marka varsa yazarsanız memnun olurum. şeker gübreyi bir arkadaşım tavsiye etti az miktarda sulandırarak 15 de bir sulamamı istedi bende merak ettim. bilgileriniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Ağaç Dostu.
|
http://www.724magaza.com/BAH%C3%87E%...tay.html?32139 bu linke bakarsan görebilirsin.Çiçek coşturan afrika menekşeleri için özel besin diye satılıyor.Halamın kullandığı bir vitamin.Menekşelerini görsen bana hak verirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer kargo ile menekşe gönderirken marketten aldığımız plastik peynir kabları varya üsten delik aç.Menekşe yapraklarını kağıt havlu peçeteye sar ve ıslat içine yerleştir. Bu kadar... Şeker gübredeneyimi olan biriyim. Menekşenize şeker gübre verecekseniz, saksıya yakın köke uzak bir noktaya, elinizle hani sofrada bir şeye azıcık tuz serpersiniz ya, o şekilde verin. Önce 1 çay bardağı su verin. Eğer gübreyi akşam verdiyseniz bir de sabah 1 çay bardağı su verin. 20 günde **** ayda bir uygulayın... Yinelemek istiyorum; Ne kadar az gübre verirseniz çiçekleriniz o kadar çabuk gelişir. Fazla gübre bitkiyi şaşırtıyor. Düzenli vermektede fayda var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşeseverler, yurt odam için yakın zamanda güzel mi güzel bir menekşe aldım. Hemen saksısını değiştirdim, normal menekşe saksısına değil, daha derince bir saksıya diktim. Haftada bir suluyorum, yarı gölge ve serinde duruyor. Yeni yaprakları hızla büyüyor ve tomurcukları sorunsuz açıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerim normale döndüler. Yeni tomurcuklar bile çıkmaya başlamış ama bir saksının toprağının üzerine un serpilmiş gibi bembeyaz küflenmiş gibi aynı acaba hastalık olabilirmi. Daha önce okumuştum burda ama onlar yaprakların üzerinde oluyordu sanırım benimki toprağın üzerinde. Tam kurtarmışken menekşelerimi ölmelerini istemiyorum. Yapraklarımda köklenmeye başlamış. Acaba sudamı yaprak vermelerini mi beklesem yoksa dikmelimiyim hemen. sevgili nariel menekşenin rengi çok güzel ben burda çeşit bulamıyorum güle güle büyüt bol çiçekli günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Ağaç Dostu
|
Yapraktan yetişen bu katmerli menekşemi ayırmalı mıyım? Aylardır gelişim gösteremiyor, yeni yapraklar çıkardıkça eski yapraklar çürüyor. Annem ayırma taraftarı değil, kıyamıyor, hele bir açsın da sonra ayırırız diyor. Bense bunların ayrılmadan gelişemeyeceği düşüncesindeyim. Birçok kök menekşecik çıkacak sanırım. Sizce ne yapmalıyız? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
/
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
Daha ayırma saksıyı doldurmamış.Menekşeler için olan sıvı gübrelerden kullanıyor musun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
/
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
Azıcık azıcık alıştıra alıştıra normalde de pakette yazanın yarısı kadar kullan.Babaannemin saksılarının bazılarına parmak girmiyor gayet mutlular. Yukardan bakılınca toprak görünüyorsa telaşa mahal yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2008
|
Arkadaşlar hepinize iyi bayramlar... Benim de menekşelerim şu anda çok iyi durumdalar;geçen günlerde 1 tane mor menkeşe almıştım Bauhous'dan;ozaman bayağı pahalıydı;ertesi hafta da çiçekleri dökülmüş tomurcukları yok diye 1 liraya veriyolardı.Ben de onlardan iki tane daha aldım;ve şuanda hepsi yeniden tomurcuklandı .Ben de havalara uçtum ![]() Bi de size sormak istediğim bişey var;menekşler için çiçek coşturan diye bi besin varya,onu yapraklarına püskürtererk mi kullanıyoruz yoksa normal çiçek sular gibi suluyor muyuz?Çünkü ziraat mühendisi bi arkadaşım püskürterek ver dedi o yüzden bir de sizlere sorayım diye düşündüm;hepinize gerçekten çok teşekkür ederim;burda çok güzel bilgiler paylaşıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Ağaç Dostu
|
İşte benim bebeğim, çiçeği ve tomurcuklarıyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Ağaç Dostu
|
Ben de burada her yerde *anadolu* markalı ürünü görüyorum. Hiç kullanmadım *helin*i de.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Ağaç Dostu
|
Helin'in yeşil yapraklı salon bitkileri için olan besininden kullandım evdeki bitkilerime, sonuç iyiydi. Menekşeler ya da çiçekli bitkiler için olanı varsa menekşelerinize kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Ağaç Dostu
|
Ben menekşelerime npk 20-20-20 gübresi ve demir gübresi veriyorum. Npk 4 lt suya 1 çay kaşığı veriyorum. Ayda bir. Demir gübreside 1 lt suya yarım çay kaşığı. Arada şeker gübresi veriyorum.4 ayda bir. Arkadaşlar gübrezede olarak yineliyorum ayda bir verilen gübre çiçeklere çok faydalı oluyor. Fazla verildiği zaman büyümesinde sorun oluyor. Durgunlaşıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|