agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-09-2008, 23:52   #11
Yeni Üye

Banu82's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2007
Galeri: 1
merhabalar... bende üye olalı baya oldu ama uzun zamandır bu siteye girmemiştim. bu sene ziraat müh. den mezun oldum menekşeler hakkında spesifik bilgim yok ama genel olarak birkaç şey söyleyebilirim sanırım. genelde menekşeler gibi yaprağı tüylü ve kalın olan bitkiler susuzluğa diğer bitkilere göre daha dayanıklıdırlar. ama uzun süre susuzluk bitkiniz yaşasa da çiçek vermesini önler çünkü o zaman bünyesindeki suyu sadece yaşamak için harcayacaktır. akıllılar yani ama işte çiçeksiz kalıyorlar. bir de genelde her bitkide fotonasti diye bir olay vardır. arkadaşlar bitkicikler bir yere konulduğu zaman kendini ışığa göre adapte etmeye çalışır ama eğer biz sürekli yer değiştirirsek olduğu yerde bile bazen çevirmek etkileyebiliyor. uzun süre yetiştiricilik yapanlar bilirler direk ışığı değil pencere önlerini severler. ama genede yazın ışığın çok yoğun olduğu zamanlarda kuzeye kışın ise güneye almak bence daha iyidir. bir de arkadaşlar saksı değiştirmede CYBEL in dediğine katılıyorum. genelde az su ihtiyacı duyan bitkiler kök geliştirme zahmetine girmezler bu yüzden kökleri zayıf olur ee zaten bunlarda zarar görürse allah korusun bitkilerinizi silkmeden toprak değiştirirseniz daha iyidir. ama ufak bir zararlanmada bile görürsünüz biraz kendini salar ama daha sonra kendini toplayıverir.

Banu82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025