![]() |
|
![]() |
#1023 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Yavruların resimlerini ekleyeyim de nasıl ayırmam lazım fikir verirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sn merih çok değişik bir renk olmuş.Çok güzel. Peki gıda boyasını tomurcuklanma başladığında mı verdiniz,yoksa hep boyalı suyla mı suladınız?Teknik açıklama yapabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Arkadaşlar merhaba siteyi uzun zamandan beir takip ediyorum.Sitede menekşe hakkında çok fazla bilgi sahibi insan var o yüzden biir soru sormak istiyorum. Benim beyaz bir menekşem var ama üzerinde küçük küçük böcek geziyor ama sadece çiçeklerinde. acaba bu böcekleri yok etmenin bir yolu var mı ayrıca yanlarında duran diğer menekşelerime de bulaşır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Ağaç Dostu
|
Özlemcim o yavru çok arsız bildiğin gibi değil hemende çiceklenir görceksin ben hemen başlıycam gıda boyası aramaya nerden buluruzki bide sen bu yavru işinden vazgeçme hemen ama benim çicekli menekşem yok beyazlarım daha yavru. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Ağaçsever
|
cevap
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
marketlerden aldığım renkli çiçeklerde bir sunilik seziyorum ,ama nasıl bir madde kullanıyorlar bilmek zor.Gıda boyası olduğunu çok düşünmüyorum mutlaka farklı bir yöntemi vardır.Kimyasal içerikli maddeler olabilir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Ağaç Dostu
|
Ben size bir akıl vereyim. Gıda boyam yok ama şu tenkler varya suya katılan. Paket halinde soğuk içmek için. Toz içecek yani... Ben dün onu buldum. Vişnelisini vermeye başladım bile. Kırmızı renk oda... Bide bu gıda boyası reçel yapmak için marketlerde satılıyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Ağaçsever
|
Bunlar mini minnacık menekşelerim. Yapraktan ürettiğim minikler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Ama nasıl ayıracam on tane yavru |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
Merhaba arkadaşlar;bir süredir tatildeydim.Bir süre önce döndüm orkidelere merak saldım.Ama tüm yazılanları takip ediyorum yeni keşifler var gıda boyası keşfi çok güzel tebrik ediyorum.yeni aldığım menekşemi ekliyorum.diğer menekşelerimden de biri açacak inşallah küçük bir tomurcuğu var.mutluyum.Herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Turkmusun yavruları ben ayırırken dikkatlice kökünü zedelemeden bi ucu küç bıcak yardımıyla toprağıyla birlikte kaldırıp çok dikkatli bi şekilde yeni yerine yerleştiriyorum üzerinede poşet geçiriyorum bir hafta falan az ışık alan bi yerde bekletiyorum şimdilik bir sorun çıkmadı. Syn. Gül Batur beyazınız çok güzel açmış maşallah bundan bendede var ama benim aradığım tam katmerli kat kat gül gibi inşallah bulurum inşallah benim yavrumda böyle güzel açar birgün. Syn. Gül deniz sizinde menekşeniz çok güzelmiş güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Ağaçsever
|
Ayırmaya başlayayım mı?Bir kaç kişye sordum bazıları küçükken ayır bazıları ise biraz büyüsünler diyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Yavruları öldürmekten korkuyorum.Keşke hepsini ayrı ayrı dikseydim ![]() Çok deneme yaptım tutturamamıştım bunlarıda tutmaz diye dikmiştim ama hepside tuttu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Ağaç Dostu
|
Birini dene bişey kaybetmezsin üstüne bi poşet giydir bi hafta kadar bekle güneş ışığına gelmesin direk az ışık alan bi yerde ben iki yapraklıyı bile ayırdım dediğim gibi okadar minnacıktıki tuttu bi sorun yaşamadım teker teker ayırıyorum ben birini ayırıyorum bişey olmazsa diğerlerinide değişir iklime mekanına göre dene bence tutturursun inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
bunlarda benim kuzucuklarım ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bence beyazda kırmızı renk daha belirgin olur. Tam bi kırmızı elde edebiliriz. Bende ortası beyaz dışı incecik lila olan menekşeme denedim. Tomurcuğuda var. 1,5 aya umarım resim ekleyebilirim. Boyaya devam et merih. Belki bidaha tomurcuklanmada tamamen kırmızı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Bu kardeşime aldığım aftika menekşesi. Getirdiğimde üztünde 2-3 tane tomurcuk vardı ghiç çiçek yoktu. Şimdi 1,5 ay oldu ve bu halde. Yer olsa dahada çiçeklenecek. Tomurcuklara bakarmısınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Ağaçsever
|
gıda boyası
Alıntı:
aynı menekşenin diğer yanına elimde turuncu gıda boyası vardı onu toprağın üzerine bir parça (yarım çay kaşığı) döküp suladım bakalım ne olacak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. Ahsen bakımı sulamayı nasıl yaptığını,Son zamanda yerini değiştirip değiştirmediğini yazarmısın? Ayrıntıyı bilirsek nerede yanlış yapıyorsun çözebiliriz.Bide yeni aldığın menekşelerdense onlarda böyle sorunla karşılaşabilirisin. Ben o zaman tomurcuk dallarını temizliyorum. Mesela bu beyaz öyle oldu. Yeniden çiçeklendi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar birde ben katlı menekşenin daha sonra yalın kata dönüştüğünü, geç tomurcuklandığını duymuştum. Ama benim katlı pembem hala gül gibi açıyor. Ve yeni tomurcukları geliyor.Bakalım onlarda katlımı açacak... Yarın eklerim bir fotoraf daha... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2006
|
Merhabalar.Menekşelerimde çok küçük,bir böcek var.ince ve uzun ama boyutu minik.Çiçeklerinin üzerinde geziyor,yaprakların üzerinde hiç görmüyorum.Ve çiçeklerimin ortasındaki sarıları yiyor galiba.Ne yapmam lazım.47 tane menekşem var.Eğer onları kaybedersem mahvolurum.Yavaş yavaş bütün menekşelerime de geçiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun zuhal.Yıkamayı düşündünmü? Belki bu şekilde çiçeklere zarar vermeden böceklerden kurtulursun. Başındaki sorun gider inşallah. Güzel menekşelerini ve çiçeklerini görmek isteriz. Ama şunu söylemeliyimki çiçeğe sıkılan her nevi ilaç çiçeği solduruyor. En iyisi yıkamak. **** sadece çiçeklerde var dedin. Çiçekleri sapından koparmak. Nasıl olsa yine çiçeklenir.Diğerlerinede geçmez hem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Ağaç Dostu
|
Sizin yazdıklarınızdan okuyup bir çiçekçiden alığım kopan bir yaprağı ve benim menekşemden kopan bir diğer yaprağı suya koymuştum. Köklendiler ![]() Tutan ve birçok minik yaprak patlatan kalanchoe dalından sonra minik menekşe yapraklarını da görmek beni çok mutlu edecek. Şimdi köklenmiş menekşe yapraklarını saksıya alacağım ama toprağını nasıl ayarlayacağım bilemiyorum. Sadece köklenmiş kısmı kapatacak kadar mı ekmeliyim toprağa? Sulaması nasıl olmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|