![]() |
|
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
|
İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Güneş görmüyorlar ama tül perde arkasından ışık alıyorlar. Pencere önüne alırım bundan sonra. En iyisi şekerli su veya sıvı gübre ile destekleyeyim kendilerini de çiçekleri yüzlerini göstersinler artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaçsever
|
Sn Günsu, yavrularınız uzun ömürlü bol çiçekli olsun inşallah. Pek minik ve pek şirinler. Sn Ahsencemre, sizin de saksılarınıza bayıldım, doğrusu çok zevklisiniz, çiçekle ve saksıların renk uyumu muhteşem olmuş. Keşke saksılarımı değiştirmeden önce görmüş olsaydım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaçsever
|
Bunlar da köklendikten hemen sonra saksılara diktiğim menekşeler. Yavru vermelerini bekleyebilecek kadar sabredememiştim. Benim fikrim suda köklendikten sonra hemen saksılara alıp, orada yavru vermelerini beklemek. Hem dikimi daha kolay oluyor hem de daha çabuk geliştiklerini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Teşekkür ederim sevgili burcuburcu ![]() İnşallah çiçeklerinide görürüz, benimde ilk denememdi şimdiye kadar gayet iyi gitti umarım bundan sonrada öyle gider. Birde çiçeklerini görseydik, zannedersem altı ay sonra açacaklar. Düşüncelerine aynen katılıyorum, bardakta köklendirip dikmek biz meraklılar için daha iyi, ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaçsever
|
İnanın köklenmeleri için hiçbir şey yapmadım, su dolu bir bardağa, yaprakları suya değmiyecek şekilde yerleştirdim ve diğer menekşelerimin yanına, ışık alan bir yere koyup iki ay bekledim. Umarım sizin yapraklarınız da en kısa zamanda köklenir, tarifi mümkün olmayan bir mutluluk bu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Sevgili ahsencemre öncelikle yağmursuyu yoksa damacanasuyuna koyabilirsin, ben kuzey penceresine koymuştum çünkü o zaman güneş tam almıyor sadece sabahları alıyor ve aydınlık oluyor en azından benim pencerem öyle, bardakların altınada nihale koydum mermerin soğuğunu almasın diye, ortam ılık olunca daha iyi gelişiyorlar sanki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Arkadaşlar nihayet mutlu son ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
Arkadaslar benimde meneksem bozulmaya baslamisti yerini degistirdim mutfagimin pencere onune koydum direk sabah gunesi alinca canlandi buyumeye basladi yapraklari simdi heyecanla bekliyorum cicek acmalarini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaçsever
|
Sn Elizabet, yerini değiştirmekle çok iyi yapmışsınız. En kısa zamanda çiçeklenir umarım. Benimde bir türlü açtıramadığım iki menekşem vardı. Şimdi ikisinde de tomurcuklar çıkmaya başladı. Bu sitede okuduklarımdan yola çıkarak ortadan birkaç küçük yaprağını üzülerek koparmıştım,ama şimdi işe yaradığını görünce sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Herkese selam Bugün çok mutluyum.Sebebi yaklaşık iki ay önce on tane menekşe yaprağı dikmiştim üçü yavru vermiş,denemelerim sonunda sonuç verdi.Önemli olan sabretmekmiş sonunda başardım. Azmin zaferi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaçsever
|
Nasıl ayırıcam bilmiyorum.Çünkü on yaprak aynı saksıda ve geri kalan yapraklarda sağlam onlarda yavrularsa ne yapacam düşündürüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Turkmusun şimdi yavrulayanları bi çanağa al ayrı ayrı mevsimi menekşe ayırmanın sorun olcanı sanmıyorum ben yavaş yavaş ayırıyorum haftada bi kaçını saksıya alıyorum üzerlerine bi poşet geçiriyorum bir iki hafta boyunca kökleri sağlamlaşsın diye bikaç delik açın poşette umarım tutarlar ilk birini alın bi deneyin sonra kalanları yavaş yavaş ayırırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaçsever
|
Daha çok minikler bir iki yaprak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Ozaman bikaç hafta bekleyin biraz kendilerine gelsinler daha ayırmak için zaman var yanlız kökleri birbirini sarıp kalırsa zedelenebilirler biraz yapraklar kendilerini göstersin toprağını kımıldatmadan alın köküyle birlikte normal toprağa indirin benim ayırdığım benekşemin daha üç yaprağı vardı ama mevsimi diye ayırdım geçen hafta şimdilik sağlıklı diğer ayırdıklarımda öyle umarım sizinkilerde sapa sağlam yeni çanaklarına kavuşurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
Harikasiniz arkadaslar bu sekerli suyu okudum bende hemen menekseme vericem bu suyu her cicek acanlara koyabiliriz herhalde acelyama mesela ne dersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
Açelya hakkında fikrimiz yok. Malum nazlıgillerdendir. Bizim kızlar bi sigara içmez onun dışında istediğin ver verebilirsen. En azından benimkiler öyle. İlk defa 3-4 seferdir normal su verdim onlara... Ama şekerli su cidden işe yarıyor. Merhaba türkmüsün nerelerdeydin. Hayırlı olsun yavruların sağlıkla büyüt. Senin aşı menekşen vardı değilmi? Çiçekliyse eklesende bir görsek. Bizimkilerden hayır yok da. Belki utanırlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Benim yavrularda pek hayır yok sanki ölecekler. Aşılarımda öyle. Menekşeyi ekiyorum. Tutuyor. Yavru veriyor ama bir yerde hata yapıp öldürüyorum. Geçen senede aynı şey oldu. Üzgünüm. Ama aldığım menekşeler çok iyi. Acaba ben nerede yanlış yapıyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Bence saksılara aktarırken hata yapıyosun ben kutudan çıkarıyorum ya saksıya alıyorum üstüne poşet geçiriyorum bir hafta falan bekliyorum öyle sonra açıyorum bi dün ektiğim yavrulardan biri buruşmuş tekrar kutuya aldım inşallah kurtulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Merhaba ben menekşe yapraklarını suda köklendirip toprağa öyle dikiyorum toprağa çokta gömmüyorum çabuk büyüsün diye işte sonuçları ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Bu zamana kadar ayına dikkat etmedim ne zaman yaprak ayırsam küçük su şişesinde köklendirip diktim hiç sorun yaşamadım inşallahda yaşamam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaçsever
|
Hoşgeldin troya menekşelerinde çok şekerler,arkadaşlar benim menekşelerime bi haller oldu tomurcukları kuruyor neden acaba?Anlamıyorum koyu pembe diye aldığım menekşe açık pembe oldu ne veriyorlardı acaba renklendirmek için.Özlemcim üzülme lütfen bende üzülüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Arkadaşlar okuldaki menekşemize çocuklar fazla su vermiş bende biraz dışarı bıraktım ama zilk çaldığında telaştan içeri almayı unutmuşuz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
ayşegül
Giriş Tarihi: 28-10-2007
|
Merhabalar. Sizden bir yardım istiyorum. 4 gün için tatile gitmiştim. Abime bıraktım menekşeleri. Abim çok fazla sulamış. Menekşeler kötü görünüyor. Toprak resmen çamur olmuş. Ne yapmam gerekir. Ölürler diye korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
Ne yapayım üzülüyorum ama olan oldu. Bu arada pembe beyazı da buldum. 3 aya kadar bi teyze çiçekli getirecek. Sağolun arkadaşlar. Nuran hanım haşlanmış en kötü bir kaç yaprağı alın. Daha sonra üstüne poşet giydirin ve gölge bir yere koyun. Suyunu da kontrol edin. Aysgul hanım hoşgeldiniz. Böyle ilk defa fazla sulanmış menekşe ölmez. Siz önce altlıklarını alın. Ve 8-10 gün sulamayın. Belki de daha fazla. Bir daha ki sulamayı, toprak kuruyunca yapın. Merak etmeyin bir şey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen yeşillim : 23-04-2008 saat 15:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|