![]() |
|
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hatırladığım kadar ramazanın sonlarına doğruydu. Yani ekim ayının ilk haftaları... Ama güzel besledim. Şekerli su ve npk 20-20-20 isimli gübreden minimum düzeyde verdim.Açar açmaz hemen ekleyeceğim. Bu arada yeni menekşelerimin hepsi ile eski menekşelerimden bir kaçının saksı ve toprağını değiştirdim. Toprak aldığım seracı hazır poşetteki toprakların torf ağırlıklı olduğunu menekşe için sağlıklı olmadığını söyledi. Böceklenme yapabileceğini söyledi. Açıkta satılan kestane toprağı varmış ondan verdi. Şuan keyifleri yerinde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 23-07-2004
|
Menekşe başlığına yazan üyelerimizin ellerindeki veya satın aldıkları menekşelerin fotoğraflarını galeriye yükleyip foruma link vermeleri gerekir. Galeriye yüklenmeyen fotoğraflar zaman içinde silinebilir. Konu dışı veya sohbet tarzı yazışmalar forum içi kahvelerde yapılmalıdır. Bilgi taşımayan, sohbet içeren mesajların fazlalığı, aranan bilgiye ulaşılmasını da önlemekte, yeni gelen üyelerin ve ziyaretçilerin başlığı okumalarına engel olmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
Arkadaşlar sizinle yeni öğrendiğim bişeyi paylaşmak istiyorum;bunu eşimin menekşe yetiştiriciliği yapan bir arkadaşından öğrendim.Menekşe yaprağı yavruladıktan hemen sonra yapraklar henüz küçükken ayrılırsa gelişme olasılığı azmış.Gelişimi dururmuş.Ayrıca sağlıklı menekşelerin çiçek açmamasındaki en büyük sebep nem eksikliğiymiş.Akşamları ılık suyu spreyleme yöntemiyle yapraklara vermek gerekirmiş.(akşam olmasının sebebi,yaprakta leke olmaması için).Ve kesinlikle sabit sıcaklık önemliymiş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Ağaçsever
|
Bu gün bir türlü açmayan menekşelerimin ortasında(göbeğinde) biriken yapraklardan bazılarını kopardım ve bir tanesinde minicik bir tomurcuk gördüm. ![]() Bu düşüncenin verdiği ilhamla diğer menekşelerime de aynı işlemi uyguladım ve bazılarında tomurcukların kurumaya başladığını gördüm.Sanırım gerçekten de yapraklar nedeniyle hava alamayan tomurcuklar kuruyor.Arada bu tarz bir budama gerekli galiba.Biraz bekleyeyim,sonucu sizlerle de paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Ağaç Dostu
|
Foruma eklenen fotoğraflar çok fazla yer kapladığından sitede sorunlar oluşuyor. Lütfen fotoğrafları galerideki ilgili başlığa ekleyelim ve buradada eklediğimiz alanın linkini verelim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaçsever
|
Ortamın sıcaklığı ve nemi normal.Diğer menekşelerimde hiçbir sorun yok.Ben toprağında bir sorun olabileceğini düşünüyorum ve saksı ile toprak değişimi yapmaktan başka bir çözüm aklıma gelmiyor.Belki de atladığım,düşünemediğim başka bir şey vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Ağaçsever
|
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=15534&c=440 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=15533&c=440 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=15532&c=440 İlk defa deniyorum.Umarım becerebilmişimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2008
|
merhaba bu forumu gerçekten çok beğendim özellikle bilgi ve bitki paylaşımı konusunda mükemmel ben şu an erzurumda oturuyorum ve burda menekşe bulmak çok zor birde buranın yabancısı olduğumu düşünürsek ama en kısa zamanda ailemin yanına İzmire gidersem mutlaka o güzel şirin kızlardan bende edineceğim en son ocak ayında gittiğimde kipada 1,95 ytl idi, inşallah bulabilirim benim şu anda yazın izmirden getirdiğim iki menekşem var ama kamyonda eşyayla gelirken biraz hırpalanmışlar yeni kendine geliyorlar ama sizinkilerin resimlerini görünce kıskanıyorum benimkilerin yaprakları cansız ve dalları ince çiçek açmıyorlar ne yapabilirim ne olur bana yardımcı olun .Hayatınız menekşeler kadar renkli olsun.Mutlu günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Arkadaşlar Menekşe çok eskilerden beri popüler olduğu için merak ediyorum acaba hiç neslini kurutmadan mesela türünü 10-15 yıldır devam ettireniniz varmı?. Hatta aynı saksıdaki çiçeği hiç kurutmadan yıllardır yaşatan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
menekşe
Benim de direk toprağa dikip, kaloriferin üzerine koyduğum menekşem yavruladı.Burcu Burcu az su verip, kuruttunuz mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
İyi akşamlar, menekşelerin daha güzel büyümesi ve daha çok çiçek açması için evde yapabileceğimiz uygulamalar var mı arkadaşlar? Mesela şekerli su, haşladığımız yumurta ve patates suyu iyi geliyormuş. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
agaclar.net
|
Bu başlıkta bilseniz ne detaylar var, bir göz attınız mı? Bu arada sizi tanımak isteriz, Yeni gelen arkadaşlar, lütfen kendinizi tanıtın,başlığına uğrarsanız seviniriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
küskün güzel
Buda bendeki menekşe onu küstürdüm galiba alt yaprakları soluyor gibi orta yapraklar ise gayet iyi çiçekleride kurudu bir haftada sizce ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika Menekşesi
Kışın bulunduğu yerin sıcaklığı muhakkak 20 dereceden aşağı olmıyacak.Su verilmeğe cok dikkat edilecek az su verilirse kurtulma imkanı var cok verirseniz maalesef ölüyor selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
|
Nuran hanım klima yani hava akımı menekşeye iyi gelmez. Bence klimadan uzaklaştırın. Aydınlık biryere tül perde arkasından güneş alabilecek bir mekana koyun. Benimkiler tülün arkasından bol bol güneş alıyor. Sorun da olmuyor.Seramik saksının altı delikse suyu süzecekse bir şey olmaz.Sararn yapraklarıda birden kesip atmayın. Ara ara yaprak koparınki menekşe bi anda neye uğradığını şaşırmasın... Gül batur ha sizin ha bizim. Buradaki menekşeler hepimizin. Güle güle sağlıkla büyütün. Resim eklerseniz bizde severiz menekşeyi.Bengi su bende bakınıyorum bulursam 2 saksı alacam ama yok malesef. Dediğim komşuda bakınıyor. Daha önce varmış satmış. Sattığı kişide yaşıyorsa eğer ekecek. Ahsen saksıları merak ettim.Ben gidip bakamadım. Ama praktikerde de çok güzel saksılar vardı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Ağaç Dostu
|
Yaprağın ucunu sabitlemek için birşeyler yapıyormusunuz?Çünkü ben onu ayarlarken kayıyor galiba.İlk önce yerini ayarlıyorum İki yaprağı ucuca getirip dikiyorum ama tutturamadım bir türlü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaç Dostu
|
Yaprağın birini çukura koyun (kalem gibi tek taraflar kesilcek bu arada) diğerinide dibine yerleştirn az bi toprak atın üstüne. Başka bir yöntemde iki yaprağın uçlarında birer yarık açın bi kaç santim birbirinin içinden geçirip toprağa dikin hangsi kolayınıza giderse bu iki teknikten farklı sonuçlar bekliyorum ben bakalım neler çıkacak kolay gelsin debruli denemesi yapanlara umarım hepimiz başarılı oluruz. ![]() Bakalım önce kimin ebrulisi olcak diycem ama daha beniki yavru vermedi Özlem'in yavrusunda tomurcuk vardı kırkbirkere maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Yeşillim tam genetik olarak anlamadığım için bu işten tahminlerime göre hareket ediyorum ama özellikle beyazla katmerli bi rengi karıştırırsak benim tahminimdir ****** katmerli içinde beyazlar olan bi menekşe elde ederiz umarım doğru düşünüyorumdur. ![]() Yani bi katlı diğeri katsız olursa ağırlıklı olan cinse dönermiş hangisi daha çok bastırırsa yani ektiğimiz menekşelere kalmış bi durum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar elinde İran Menekşesi olan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflarını eklediğim bu iki menekşem yaklaşık 1 yıldır hiç çiçek açmadılar. Neyi yanlış yapıyor olabilirim acaba? Gerçi vitamin falan vermiyorum. Belki fotoğraflardan bir ipucu yakalayanlarınız olabilir. Biliyorum ki pek çoğunuz bu konuda uzmanlaşmış. Fikri olan paylaşırsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maude menekşeler ışığı çok seviyor.Direk güneş almayan aydınlık bir yere koyarsanız eminim kısa sürede çok güzel açarlar.Hatta şöyle bir şey okumuştum.60 watt(tam hatırlamıyorum yanlış olabilir)ışıkta bir gün bekletirseniz çiçeklenirmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|