![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Aaaaah Ah! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Ağaçsever
|
Bu kadar güzel menekşelerden sonra benim hasta menekşemin resmini koymak biraz utandırıcı olsa da acil yardıma ihtiyacım var. 2 hafta önce aldığımda çiçekleri katmer katmerdi fakat şimdi tek kata dönüşmeye başladı bir de yapraklarında büyük lekelenmeler var.Ne yapacağımı şaşırdım,önce sizlere danışmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
merhaba arkadaşlar;14 şubatta hem suya hemde toprağa birer tane yaprak bırakmıştım.dün ikisinede baktım köklenmişler.topraktamı çabuk köklenir yoksa sudamı diye bir deneme yapmıştım ikiside aynı zamanda köklendi.bakalım yavruları ne zaman olacak.daha önce hiç bu kadar çabuk köklenme olmamıştı.çelik yöntemiyle menekşe çoğaltmanın tam mevsimi heralde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Burcu hanım benim menekşelerde pencere kenarında sabah güneşini alıyor.Siz su verirken acaba yapraklarınada su gelmiş olabilirmi? Menekşe tabağından sulanır diye biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yuppii desemmi ki? ![]() Sudaki yaprakta köklenme gördüm. Anladım ki en sağlıklısını poşetle kapatıp hava deliği açmakmış.(en azından benim için uygunu) Darısı diğerlerinin köklenmesine diyor, aşamalarında en iyiyi yaşarlar inşallah. gül deniz, sizinde mi ilk yapraktan köklendirme deneyiminiz? Bakalım birdaha deneyim dedim, olacak galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
syn yeşillim daha önce de yapraktan köklendirme yapmıştım fakat 18 günde köklenme olmamıştı.daha önceki köklendirme işleminde poşet kullanmamıştım şimdi ise hem su içindeki yaprağa hemde topraktaki yaprağa ince buzdolabı saklama poşeti geçrdim aynı sizin yaptığınız gibi delikte açtım lastiklede poşeti sabitledim.sonuç süper oldu.poşetin etkisi büyük diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaçsever
|
Tijeen hanım, ilginiz için teşekkürler.Yapraklarına su değmedi sanırım.Sadece bazı akşamlar sprey su püskürttüm.Fakat diğer menekşelerime de aynı uygulamadan yapmıştım.Dün akşam sararmış olan iki yaprağı kestim,atmaya kıyamadığım için suya ısladım.Belki köklenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaçsever
|
Ben de 9-10 şubat gibi 6 yaprak koymuştum suya.Geçen hafta baktığımda hepsinin köklendiklerini gördüm.Bu ilk denemem olduğu için çok sevindim tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Bengi su teşekkürler tavsiyeleriniz için, bende bardağa ektim, ama şöyle bir arkadaşımız yapmıştı, bardaklara suyu koydum, sonra bardağın ağzına streç folyo geçirdim, sonra da folyoya delikler açıp yaprakları buralara yerleştirdim, ama dediğim gibi hala sonuç alamadım, birde daha önce bir tane yaprağım köklenmişti, ama onu da toprağa ekince ne yazıkki öldü, ama ben hala inatla devam edicem, elbet bir gün bende başarırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Ağaçsever
|
Hoş bulduk Özlem hanım teşekkür ediyorum beğendiginize sevindim ![]() Düzenleyen ahsencemre : 13-03-2008 saat 23:20 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Ağaç Dostu
|
Acelen yoksa yani bitkinde sorun yoksa bekle derim. Nisan uygun olur sanırım. Özel birşey yapmıyorum. Bazen kireçsiz su ile yaprağa temizlenene kadar yağmurlama yapıyorum. yıkıyorum yani. Akan suyu toprağa gelmemesi için menekşenizi hafif yan yatırıp yapın bu işlemi. Ve menekşenin yaprağı kirlenmişse yapın. Birde su oda sıcaklığında olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığınız menekşeyide bir boy büyük saksıya köke ve kendi toprağına zarar vermeden yanlarına toprak takviyesi yaparak değiştirebilirsiniz. Çok derine ekmeyin. Şimdi yapmanızda problem olmaz. Bende yeni aldıklarımı değiştireceğim çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaçsever
|
Benim de 20 gün önce aldığım menekşelerde saksılarının değişmesi gerekenler var.Fakat daha önceki kötü tecrübelerimden dolayı menekşelerin saksılarını değiştirmeye korkar oldum.Şimdi çok güzel çiçek açıyorlar,ya saksılarını değiştirince çiçeklerini döker ve bir daha açmazlarsa?Elimde saksı değiştirdiğim için çiçeklerini döken ve bir daha tomurcuk dahi vermeyen iki menekşem var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
|
Daha dursun Syn. Burcuburcu çiceklerini dökene kadar bekleyin hem köklerinin sıkışması çicek açtırıyo menekşeleri öyle duymuştum baharı bekleyin derim ben bi zarar gelmez küçük saksıdan bendede var öyle bi menekşe baharı bekliyorum ayırmak için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
agaclar.net
|
Olay9, galeride sadece 4 fotoğrafınız var. Bunları da galeriye eklemeliydiniz. Sonra burada galerideki fotoğraflarınızın bağlantısını verirdiniz. Zahmet olmazsa galeriye ekler misiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Yeni Üye
|
Sayın olay 9 yeni aldığınız birkaç menekşe saksı değişimi istiyor.Ben sevgililer günü hediyelerimi haftasında biraz büyük saksıya aldım. Yanlarını sadece toprakla besleyince kökler hiç zedelenmiyor. Çiçek açmaya da devam ettiler. Resmini ekledim .selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Ben yapraktan üretme işini saksıda yapmıyorum.Beyaz renkli en küçük boy pet şişeyi kesiyorum, içini toprakla dolduruyorum bir ya iki yaprağı toprağa ekiyorum. Pet şişe şeffaf olduğu için, köklenme işleminin başladığını ve köklerin yayılmasını rahatlıkla gözlemliyorum. Kökler örümcek ağı gibi her yeri sardığında plastik şişeyi bir bıçak ya da makasla kesiyorum toprağı kalıp şeklinde saksıya aktarıyorum. Herkese bol çiçekli menekşeler......... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz Gül Batur. Evet ilk etapta iyi oluyor pet bardak ama sonra değiştirirken ölebiliyor. Arkadaşlar müjdemi isterim. Aşı menekşemde daha minikcik ama çiçek tomurcuğu var. Sanırım çiçek açacak. Acaba aşı oldumu. Bu kadar kısa sürede tomurcuk vermesini beklemiyordum. Açarsa eklerim. Sizlerde hayret edeceksiniz. Ne renk açacak acaba... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah burcu. En azından yaptığımız işlemin ne kadar doğru olduğunu göreceğiz. Renkli çıkarsa hangi renkleri birleştirdim hangi renk çıktı hepsini anlatırım. Bu arada bengi su da bugün burdaydı. Oda gördü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar önceki gün bende aşılama yaptım. Burda okumuştum yaprakları kestim biri düz biri ters gelecek şekilde birleştirdim. Pamuğu ıslatıp toraklayıp sardım.Dolapta karanlık ortamda çok heyecanlıyım inşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
Arkadaşlar aranızda adanada olan varsa paylaşmak isterim.Bugün Real'den 6 menekşe aldım;fiyatları okadar uygun ki.Katmerlisi, ebrulisi her çeşidi var ve tanesi 2.390ytl.Açmayan menekşelerimin yanına koydum aldıklarımı belki feyz alıp açarlar azcık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar,Özlem hanım hangi renkleri aşıladınız.Ben pembe katlı ile beyaz düz olanı aşıladım.Sizce nasıl bir şey çıkar ortaya,siz aşılamanızdan nasıl renkler bekliyorsunuz?Benim uyguladıgım yöntemi denedinizmi?Sizce başarılı olurmu nedersiniz?Bütün arkadaşlara başarılar güle güle büyütün menekşelerinizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Ağaç Dostu
|
Ahsencemre hanım benimde daha ilk denemen. Sizinkide olur tabi. Aşı menekşemdeki bir tane tomurcuk her geçen gün dahada belirginleşiyor.Sizinki ya baskın renk beyazlı pembemsi bir renk çıkar **** pembe ağırlıklı hafif beyazlı birşey... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1402&page=29 Arkadaşlar linkteki 854' üncü iki renk( ispirto rengi ile morlu olanı) menekşeyi aşı yapmıştım.Açarsa nasıl bir renk çıkacak göreceğiz artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Tomurcuklanmışya çoğu gitti azı kaldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|