![]() |
|
![]() |
#753 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
Bende deneyecegim bu patates yumurta haslama sularini benim tek saksi menekse de de hic cicek yok ayip ediyo aslinda ben iyi bakiyorum ama )))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
|
Sudaana menekşelerin çok güzel güle güle büyüt.Yalnız bir uyarı, eğer saksıları küçük ve torflu toprak ise yeni saksıya almanı öneririm.Sadece yapacağın saksıdan çıkarıp köklerini ve toprağını ellemeden yeni saksısına ekmen.Ben böyle aldığım 2 menekşemi öldürdüm.Torflu toprak kuruyunca suyu zor tutuyor.Kökler susuz kalınca önce yaprakta halsizlik ardından da çiçeği kaybediyorsun.Umarım menekşelerine hiç bir zarar gelmez... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
Selamlar, Benim menekşelerim. Yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Menekşelerim için yorumlarınızı bekliyorum. Dün gelen menekşelerim, yerine alışmaya çalışıyor. ![]() ![]() ![]() Bunlarda evdeki menekşelerimden alıpta çoğaltmaya çalıştıklarım; ![]() ![]() Yardımlarınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Afrika Menekşesinden alınan yavruya nasıl çiçek açtırılır?
Merhaba, bu arada bu foruma yeni kayıt oldum ![]() Bir yaşındaki Afrika menekşemden üç ayrı yavru aldım,gerçi ikisi daha küçük, ama ilk aldığım yavru neredeyse anne bitkiye ulaşacak büyüklüğü ama henüz çiçek açmadı, bir tür aşılama mı gerekir ![]() Yerini sevmiş durumda bunu sürekli yaprak vererek büyümesinden anlıyorum. Umarım bana önerileriniz olur, şimdiden teşekkürler! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldiniz sevgili Silivrili ve Zibirix... Silivrili menekşelerin şahane güle güle büyüt... Yeni ektiğin menekşelerini sap boyu sanki biraz uzun gibi. Zibirix menekşelerimizin açması için biz ya limon tuzu **** şekerli suyu denedik.Kendi adıma başarılı oldum. 8 aydır açmayan menekşe açmak üzere... Denemek istersen önceki sayfalarda verebileceğin miktarlar yazmakta... Birde orta kısmındaki yeni 3-4 filizi koparmayı dene işe yarıyor... Bol çiçekli günlere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Camın önüne koymuştum,tabii altında petekte var hem sıcak hem güneş,ondanmı haşlandı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sudanaa sıcaktan.Ben bu şekilde ektiğimde normal de çiçeklerim neredeyse oraya koyuyorum.Kapalı olduğu için oda sıcaklığı sabittir ve yeterli gelir.Sen yine dene ve masa sehpa üstüne koy. Bir şey olmaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Işık alması yeterli bu mevsimde güneş gören bi yere koyduysan o kutunun sabit sıcaklığını koruycak bi yere koyduktan sonra hiç bi sorun olmaz ama kaloriferin üstü zaten çok sıcaktır onu tavsiye etmem ışık olan ve ortalama ısıda durabilceği bi yer seçin kutulur için. Geçmiş olsun bu arada pes etmek yok tekrar deneyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde kutuda ekili kırık bi yaprağım vardı az bi yeri kalmış koptu kopacak yaprağın yarısı öylece duruyodu baktım bide ne göreyim o kırılan kısımın bütün damarların dibi köklenmiş üç dört damarda kök vardı çok şaşırdım öyle kırık bi yaprak daha vardı koptu kopacak oda ondada aynı şekilde damarlardan kökler fışkırmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar.Bugün, galeride ki resimlere bakarken, Biyolojici adında bir arkadaşın menekşe resimlerine rastladım.İnanın ama tek kelimeyle mütiştiler.Ama arkadaşımızın hiç bir bölümle bağlantısı yok malesef... Sadece resim eklemiş siteye...Ama bu arkadaşımdan çok şey öğreneceğimizden hiç şüphem yok.Umarım bir gün o da aramıza katılır.Gezin görün derim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Arkadaşlar merhaba; yaklaşık 3 ay kadar önce bir alışveriş mağazasından 2 adet menekşe aldım, aldığımda çok güzel görünüyorlardı, ancak eve getirdikten bir süre sonra yapraklar cansızlaşmaya çiçekleri de dökülmeye başladı. Yeni çıkan çiçek filizlerine baktım öylece daha açmadan kurudular. Bende gidip menekşe toniği diye bir besin aldım ve uyguladım. ama hala menekşelerim aynı. En son geçen gün cansız olan bütün yapraklarını diplerinden kesip bir bardağa ısladım, çimlenmelerini bekliyorum. Canım menekşelerimi tekrar canlandırmak için ne yapabilirim, inanın yardımlarınıza ihtiyacak var. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldin Asel... Menekşenin kökü sağlamsa merak etme yavaş yavaş yapraklanıp düzelir... Satın alınan çiçekler fazla besin takviyesi yapıldığı için ev ortamına gelince formu bozuluyor.Şekerli su karışımını deneyebilirsin.1 su bardağına 1 tane küp şeker... Birde menekşene direkt çeşme suyu değilde oda sıcaklığında su ver. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
forumda bir arkadaş menekşenin hastalık olduğunu yazmış, şimdi anlıyorum ki gerçekten öyle. İşteyken bile acaba bulundukları ortamın ısısı nasıl, acaba güneş geliyormudur diye saplantılarım olmaya başladı. Ama ben daha çoook acemiyim bu konuda. Artık zamanla en başta sizlerin katkıları ile çeşit çeşit menekşelerim olur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Güldeniz menekşelerinin açmamasına hayret ettim. Gayet sağlıklı ve gelişmişler.Ama bu şekerli su eminim açmasına yapdımcı olacaktır.1 aya kadar açarlar umarım. Hazır toprağa biraz bahçe toprağı ve çakıllı toprakta ilave edebilirsin Asel... Arkadaşlar hiç rastladınız mı bilmiyorum ama koyun ve keçi gübresinin toz haline gelmişi var.Toprakla karıştırıp ona ekmekte çok faydalı.Hem besin görevi yapıyor hemde toprağı yumuşak tutuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Olay9, Koyun veya keçi gübresini geçen bahar toprağa karıştırıp saksı harcı hazırladığımda suyun drenajını olumsuz etkiledi. Kanımca gübreyi şerbet olarak çiçeklere vermek daha mantıklı. Yani gübrenin üstüne su ilave edip süzdürüp o su ile çiçekleri sulamak daha iyi sonuç verecek. Geçen bahar gübreyi toprağa kattığımda çiçekleri ne zaman sulasam su saksı yüzeyinde kaldı, drenajı olumsuz etkiledi. Bu tecrübemi paylaşmak istedim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
Selenn verdiğin bilgiler için sağol. Bana bunu anneannem söylemişti. Bu sene denemeyi düşünüyordum.Bu bahsettiğin gübre şerbetini geçen sene deneyenlerdenim. 4 kere verdim.Biraz zahmetli ama bitkiye yarıyor. Ben bu işlemde 2,5 lt lik pet şişeyi kesip 4 parmak kadar koyun gübresi koyuyordum ve ağzına kadar su dolduruyordum.Bu su 3-4 gün güneş gören bir yerde bekliyordu.Sonra pet şişenin 3' te 1' i şerbet ( süzülüyor) kalanı su oluyordu...Denemek isteyenlere önerim şerbeti fazla olursa çiçekleri yakma riskleri vardır. Birde çiçeklere açık alanda vermeleri daha doğru olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Olay9, Teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() Ben havalar biraz daha ısındıktan sonra saksısını değiştirmek ve biraz daha büyük saksıya alamayı düşünüyorum. Ne zaman yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi kardeşi olalım mı?
Darısı olmayanların da başına diyelim ![]() Güzel güzel menekşelerinizi gösterip benim de tekrar menekşe sevdamı canlandırdınız. İki saksı menekşe aldım.Biri küçük çiçekli pembe, diğeri mor-beyaz ebruli ve kıvırcık.Aslında çiçekcilerde sağlıklı menekşe bulmak zor. Menekşeleri sağlıklı ve çeşitli olan arkadaşlara adresimi göndersem, ödemeli olarak kargo ile yaprak gönderseler.Menekşe kardeşi olsak, ondan sonra deneyimlerinizi birlikte uygulasak diyorum.Böyle sadece okuyup bakmakla olmuyor ![]() İyisi mi ben sizi göndermeniz için zorlamayayım da göndermeye uygun olan arkadaşlar bana yazabilirler. Gönderen de sağ olsun göndermeyen de.Çiçekleriniz her zaman güzel kalsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar menekşeleri ayırma zamanı mayıs ayı.Mayıs ayında ayrıldığında çok daha iyi oluyor.Ayrıca yapraktan üretmek içinde şimdi zamanı. Ben yaprakları kırıp pet şişelere koydum.Kökleri şişenin dibine deymezse daha çabuk kökleniyor.Ektiğiniz köklü menekşeleri de kalorifer üzerine koyup iki günde bir sulayın.Alttan aldığı sıcaklık çabuk gelişmesine neden oluyor.Şu an benim yavrularım kalorifer üzerindeler.Tabaktan sulamak da kök gelişimine neden oluyor.Bunlar benim uzun zamanda elde ettiğim tecrübelerim,paylaşmak istedim. Umarım menekşe sevdalıları çoğalır.Bol çiçekli menekşeler dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|