![]() |
|
![]() |
#691 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
benimde köklendirmeden ektiğim bir yaprak yavru çıkarmaya başladı 2 saksıda aşılama yaptım fakat onlar henüz yeni. açmayan menekşelerimede doğum kontrol hapı verdim yapraklarının rengi daha canlı ve parlak oldu inşallah yakında açar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
merhaba;sizin adınıza çok sevindim.Ne güzel bir şey menekşeleriniz çiçeklenmiş.Çiçeklenmeleri için yaptığınız özel birşey varmı.Bu konuda benide bilgilendirirseniz sevinirim.Size bol çiçekli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
feyzan
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
Sevgili olay9 cevabın için teşekkür ederim. Daha önceki yazıları dikkatlice okudum. Genel olarak bilgiye sahip oldum. Herkes çok güzel şeyler yazmış. Buna rağmen ben yine soru sormak istiyorum. ![]() Çok soru sorduğumun farkındayım. ![]() Düzenleyen fyzn : 04-01-2008 saat 19:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak kokusu inan çok sevindim.Şimdi yapman gereken suyunu fazla olmamak kaydıyla 7-8 günde bir vermen...Umarım daha da iyileşir çiçeklerini de görürüz. Birde 1,5 -2 ay gübreden uzak dur derim. Fyzn ekiminde bence sorun yok. Fakat ektikten 1,5 ay sonra toprağı üstünden köklere yaklaşıncaya kadar al. Bende senin gibi yapıyorum. Ayrıca menekşelerin sağlam görünüyor.Yani aksilik olmazsa 2 aya kadar yavrularını görürüz.Sulamaya gelince üsten vermek sakıncalı dersen su dolu bir leğene oturt. 1 saat dursun daha sonra saksıyı altlığına koymadan suyunu süzdür.Su istedikçe aynı işlemi uygula... Ayırma işlemine gelince bizim aynı saksıda 2 kök menekşemiz vardı. İkiside bir saksıda açtı bir sonraki bahara ayırdık. Sende seneye bahara ayırırsın.En fazla aşı olur menekşelerin. Farklı renkler elde edersin.Menekşeyi yavruyken ayırdınmı ölme riski daha çok. Bende ayırmayı düşünüyordum fakat vazgeçtim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar menekşenin yapraklarının suyu sevmediğinden yakınıyorsunuz. Ben haftada 4-5 kere yatmadan önce menekşelerime yağmurlama yapıyorum.Suda ki menekşelerim köklenip suda yaprak verdi. Peki neden çürümedi... Bence menekşe doğru zamanda ve yeterli miktarda suyu çok seviyor.Siz güneşli ortamda sular yağmurlama yaparsanız yaprak üzerindeki damlalarda güneş ışığı kırılıp mercek vazifesi yapar.O zamanda yapraklarda lekeler yanıklar oluşur. En kısa zamanda suda yapraklananlarıda eklerim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
feyzan
|
Teşekkür ederim Olay9. Bir sorum daha olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım poşet olayı zamansız ekilen menekşelerde yaprağın toprağa adapte olması için sera vazifesi görsün diye yapıyorduk ama senin menekşen tutmuş ihtiyaç yok bence... Yeni ekilen menekşelerde uygulanabilecek iyi sonuç veren bir yöntem.Garanti sonuç veriyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
ayşegül
Giriş Tarihi: 28-10-2007
|
*** epeydir takip ediyorum hepinizi. Çok hoş bi site. Ben de bir menekşe severim. Bir sorum olacak. Ben de menekşe üretiyorum. Hemen hemen her denediğim yaprak tutuyor. ben toprağa direkt dikip üretenlerdenim. Bu sefer ki diktiğim yapraktan minik minik iki tane yavru çıktı. Onları görünce çok sevindim ve diktiğim yaprağın sapını kestim. yavrular duruyor ama. Daha çabuk çıkabilir diye düşündüğüm için yaprağı kestim. İçimi birden korku saldı acaba ölürler mi diye? İçinizde hiç böyle bi şey yapan oldu mu merak ettim. 3 aydır bekliyordum yavrulamasını en sonunda yavruladılar ama ana yaprağı kestim. Umarım bi şey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2006
|
Merhaba Ayşegül.Benim başıma geldi.Kesmeseydin keşke.Ben daha çabuk çıkabilir diye düşündüğüm için kesmedim;bir yapraktan bir tane daha yavru elde etmek için kesmiştim.Hem de yaz mevsimindeydi.Ona rağmen bütün kestiklerim öldü.Güç olarak yavrular ana yaprağa muhtaçlar.Bunu çook iyi anladım... Bu sayfayı gezersen daha iyi anlayabilirsin. 18-08-2007, 13:32 23.sayfa 674.mesaja bakarsan görüldüğündüğü gibi yavrular da öyle pek küçük değildi ama belli aralıklarla hepsini kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
ayşegül
Giriş Tarihi: 28-10-2007
|
*** Zuhal. Senin mesajına baktım. Benimki mercimek büyüklüğünde. Seninki o kadar küçük değilmiş. Senin menekşen o büyüklükte öldüyse sanırım benimki haydi haydi ölür. Bakıp bakıp dua ediyorum ölmesin diye. İnşallah bişey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaçsever
|
Öncelikle herkese selamlar.. Ben Geçen yaz bir katmerli mor, bir de beyaz menekşe almıştım, çok güzel çiçekleri vardı ama bir süre sonra tomurcuklar çürümeye başladı ve birdaha çiçek açmadı hemen hemen 5-6 aydır açmıyorlar menekşeler hakkında pek bilgim yok tekrar çiçek açmaları için ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
arkadaşlar yaprağı fyzn ektiği gibi ekilirse yaprak çürümezmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
özür
Arkadaşlar,bilgisayarımızdaki arızadan dolayı mesajlarınızı yeni okudum.öncelikle gül denizciğim açmaları için özel bir yöntem uygulamadım.ben de sitedeki tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
özlemciğim ebruli menekşeye gelince eşimin bana yılbaşı hediyesiydi.cahidenin gönderdiği yapraklar, yoğun düğün temposunda susuz kalmış kaybettim malesef,adrese gelince araboğlu makası arkasındaki sokakta kiraz çiçekçilik. ben menekşelerimi, ordan temin ediyorum.şansın varsa eşim aynısından 1 adet daha olduğunu söylüyor bol şans arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
feyzan
|
Sudanaa, ben de çok korkuyorum bu durumdan. Ben bu yöntemi, Humeyra Özdamar' ın sitesinde okuyup uygulamıştım. Yaprağı yarısına kadar toprağa gömün diyordu. O yüzden böyle yaptım. Olay9 arkadaşımızda böyle yapıyormuş. Şimdilik 3 yaprağın durumu iyi gidiyor; ama 4. sü çürüyecekmiş gibi. Ölürlerse çok üzülürüm. Sonuçtan haberdar ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Teşekkür ederim ![]() Pencerenin önünde duruyorlar. Altta kalorifer var, ancak akşamdan akşama yanıyor. Topraklarını kontrol ediyorum kurudukça su veriyorum. İçme suyu veriyorum. 15 günde bir de Şekerli su yapıyorum. 1 su bardağı suya 1 adet kesme şeker. Bir de işten döndükten sonra hepsine bakıyorum, seviyorum, konuşuyorum onlarla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Merhaba, Özlemcim Ben 3 haftadır veriyorum. Aldığımda da tomurcuk ve çiçekleri vardı ama hiç azalmadı. Üstelik 1 ay öncede saksılarını değiştirdim, büyük saksıya aldım. Yerini hiç değiştirmedim. suladıktan sonra bile aynı sıra ile yerleştiriyorum. İyice suluyorum. Sularını süzdükten sonra yerine alıyorum. Tabakta hiç su bırakmıyorum. Ayrıca saksının üzerinden kökleri su alacak şekilde suluyorum. Yani tabağa su koyup kendinin çekmesi usulünü uygulamıyorum. Kenarlarda çok büyüyen ve genişleyen yapraklarını da mutlaka koparırım. Sonra solan çiçeklerini de alırım. üzerinde bırakmam hiç. Bu arada bardakta yaprak köklendirme işleminde başarı kaydettim. 2 yaprakçık köklenmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Blk ilgine teşekkür ederim. Ortalama bende senin kadar vermişim. Bugün ben yeni aldığım potasyun ağırlıklı çiçek çoşturan ilacını vermeye başladım.Klavuzunda her sulama suyuna diye yazıyor. Bitirinceye kadar vermeyi düşünüyorum. Arkadaşlar benden size tavsiye şu bildiğimiz şeker gübreyi menekşelerinize vermeyin.En azından minumum düzeyde verin.Faydasından çok zararı var çünkü... Sudanaa menekşelerinin çiçek vermesi için bence birazdaha yapraklanmaya ihtiyacı var.Ama bahara kesin hepsi tomurcuklanır.Benimde seninkinlerin boyutlarında var halen yapraklanıyorlar.Menekşe istediği boyuta ulaşsın bakımıda yeride iyi olsun inanın hep çiçekli oluyor.Benim nete eklediğim koyu pembe renkli menekşe ekimden bu yana hala çiçekli ve ne gariptir ki yeni tomurcukları bile var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
|
İklimsiz Önce güzel genç diri yaprağı elinle **** zedelememek için bıçak yardımıyla kes.Bir bardağa su doldur.Şeffaf bir poşeti bağ lastiği ile bardağa sabitle. Poşetten birkaç delik aç. Yaprak dallarını buradan geçir ve bardağı aydınlık bir yere koy.Ben bu şekilde bir sürü yaprak köklendirdim.20 güne kadar kökleri belirginleşmeye başlar.Nasipse yarın su da yapraklanan menekşe yaprağını ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Yeni Üye
|
ARKADAŞLAR yenialdığım menekşemden bu gun iki yaprak ektim .Üzerini poşetle kapattım delik açmam grekiyormu? Bir soru daha aydınlık bir yere mi koymam gerekiyor. Cevap için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Alıntı:
Özlemciğim,şeker gübre dediğin şekerli suyumu diyorsun ![]() Benim bitane menekşem şekerlisu sayesinde düzelmeye başladıda ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|