![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba menekşenin altlığını alıp bol su ile sulasan ve suyunu süzdürsen toprak gübreden biraz arınsa bir faydası olur mu? Bu işlemi yaptık sonra 10 gün de su verme derim.Fikri olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Yanlış bir şeyler yapmak, önermek istemem... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
sağolun arkadaşlar yardımcı oldunuz ben menekşemin fotoğraflarını daha sonra göndercem ve ekim tarihide 3 ay önceydi ne öldü nede çogaldı hala aynı şekilde ben fotoğraflarını gönderince bir tavsiyede daha bulunursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım kimi yaprak geç yavru veriyor.Benimde öyle bir tane yaprağım var ağustostan bu yana gelişme yok sağlam ama... Bir de belki fazla derine ekmişsindir. Dibini karıştırıp baktın mı, gelişme varmı yokmu diye... benimki hayli köklü ama yavru yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
10 günlüğüne şehir dışındaydım döndüğümde bütün menekşelerim donmuştu.Üzüntümü tahmin edemezsiniz.Üretim için ayırdığım menekşelerde dahil.Benim hatamdı birilerine bırakmam lazımdı ama bırakabileceğim kişilerde izne gitmişti. Hala saksılarındalar belki tekrar yapraklanır diye umutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
arkadaşım menekşelerimin ortası sağlam şimdilik ama ortaya yaklaşıyor erime senin dediğin fazla gübreyi akıtmayı düşündüm mantıklı amaya fazla sulamadan olduysa diye korkuyorum suyu kestim vermiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
Sevgili menekşemehtap çok üzüldüm menekşelerine.Ama en kısa zamanda kurtarılacak yaprakları seç bence.Benim 10 gün önce bardağa koyduğm 5 yapraktan 3ü köklenmiş bile.Geçen yaz da benim menekşeler ben tatildeyken mahfolmuştu.Ama pes etmek yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
Merhabalar; tavsiyeniz üzere toprağını eşeleyip baktım. Fakat uzun bir zaman dilimi geçmesine rağmen çok az kük oluştuğunu gördüm fazla diptede değil. Toprak yapısı ise %2-4 arasında organik madde si bulunan %45 su tutma kapasitesi olan bir toprak yanlışım nerede veya hava şartlarından olabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün bir eve gittim bakın neler var, daha bir bu kadar vardı ama diyerlerinin resmini çekemedim telefonun hafızası dolmuştu. Tabi bana'da 6 saksı hediye edildi Düzenleyen sinaninci1 : 31-12-2007 saat 11:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Aman yarabbim!!!! ![]() Şaka gibi ne şahaneler... ![]() Bende inşallah seneye böyle yapacağım. Hepsi tuttu menekşelerimin... ![]() Maşallah diyelim nazar değmesin. İnsanın baktıkça bakası geliyor. ![]() Menekşe mehtap menekşelerine çok üzüldüm.Yeniden denersin olur. Geçen sene ben de aynı durumdaydım bir saksı kalmıştı elimde... ![]() Yaprak kokusu bir şey olmaz.Bence gübreden bu işlemi yap derim. Sonrasında 10-12 gün su vermezsin...Arama butonuna bardak menekşe diye yazarsan karşına çıkar. Yaprağı menekşeye benzer ama çiçekleri kocaman açıyor... ![]() Bitkici volkan herşey yolunda bir gün çıkar.Bende bekliyorum. Onun üstüne ektiklerim çiçek açacak ama, sabredeceğim bekleyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
Gözlerime inanamadım çok güzeller.Çiçeklerin sahibinin ellerine sağlık.benimde menekşelerim var ama bir türlü açmıyorlar.Sitede yazılanları takip ediyorum şekerli suda verdim yine açmadılar.Size zahmet olmazsa o güzel menekşelerin sahibi nasıl bir uygulama yapıyormuş sorabilirmisiniz?Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Gül deniz menekşelerine bir de limon tuzu vermeni tavsiye ederim. Toprağına 1' er tane minik çakıl tanesi kadar koy ve sula... Menekşenin çiçeklenmesinde toprağın asit dengesinin de rolü olduğunu duymuştum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
arkadaşlar menekşelerim açmıyor diye üzülürken birini kaybettim çok üzgünüm ortasından çürümeye başladı sulamayı alttan yaptım acaba suyun içinde uzunmu kaldı 1saat durdular ama anlayamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ne oldu böyle herkese... ![]() Kaybeden kaybedene anlamadım. Korkmaya başladım açıkçası... ![]() Menekşenizin ölmesi bir iki günlük bir olay değil bence...Muhakkak öncesi olmalı.Önceden yaptığınız bir yanlışlık.Çünkü benim de ölen menekşelerim oldu. Ben uzun süreli sık su vermekten ve gübrelemedeki yanlışlıktan öldürdüm. Ama bu gün işlem yapıpta 1-2 gün sonra kaybetmedim.İnanın çok üzüldüm. ![]() Bir de arkadaşlar ben alttan **** üsten sulamanın farklı birşey olduğunu zannetmiyorum çünkü hep üstten suluyorum. İnşallah bir daha bu sorunla hiç birimiz karşılaşmayız... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
Önerin için teşekkür ederim mutlaka limon tuzunuda deneyeceğim.Çünki menekşelerimin çiçeklerini çiçekçiden aldığımda görmüştüm.Daha sonra bir daha göremedim.Çok üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
Benim meknekşelerdeki yapraklar sizin kadar değil sanırım benimkilerin karakterleri öyle çünkü uzun yıllardır hep öyleler ve bunlardan çoğalttıklarımda öyle ama bir sorunla karsılaşmadım anaçlarda bu şekildeydi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Sevgili sinaninci1 sanırım o menekşeler soğuğa maruz kalıyorlar dışa doğru kıvrılma ve yapraktaki renk tonunu kendi donmuş menekşelerime çok benzettim. Yanılıyorda olabilirim ******. Gerçi benimkiler daha kötü durumdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Menekşem
Öğretmenlergününde aldığım menekşem ![]() Daha sonra böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem
Bordo rengini severek almıştım ama zamanla bu hale geldi ne olduğunu anlıyamadım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım o soluk yaprakları al ve suya koy. Muhtemelen canlanacak. Yeniden kendin üretirsin. Satın alınan menekşeler hormona bağlı olarak eve gelince formunu yitiriyor. Tek yapman gereken suyunu dikkatli ve yeterli oranda vermen.Şubattan sonra bitki ilacı verebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Tutarmı acaba, aldığım gün yaprağının bitanesi kırılmıştı atmaya kıyamadığım için ıslatmıştım ucu çürüdü kestim halen köklenme yok ama şansımı birdaha deniyeyim ![]() Kaybetmek istemiyorum çiçeğimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım direkt suya koymak yaprakta çürümelere yol açıyor.Bardağa suyu doldur. Üzerine poşet giydir ve poşetten bir kaç delik aç.yaprağın bu şekilde sadece sap kısmı suyla temas etsin. Işık alan direkt güneş görmeyen bir yere koy.Çürüme olmaz bu şekilde. En azından benimkilerde olmadı hiç... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
feyzan
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
Merhaba, ben annemin evindeki menekşeden kendime menekşe yetiştirmek istiyorum. Bunun için 4 yaprak kestim ve saksının kenarlarına aralıklarla diktim, hangisi tutarsa onu yetiştiririm diye, dikeli 1 hafta oldu bu aşamadan sonra neler yapmalıyım? Bazı arkadaşlar yatık dikmekten bahsetmişler, ben sapıyla birlikte yaprağının 1/4 ü toprakta kalacak şekilde dik diktim yanlış mı yapmışım? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
[QUOTE] Alıntı:
![]() Düzenleyen Ophrys : 03-01-2008 saat 00:36 Neden: Fazla alıntı çıkarıldı, imla hataları düzenlendi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Sudanaa bu mesaj bana ait değil. Ama sirkeli suyu bir kereliğe mahsus yaptım. Zararı olmadı. Toprağın asisini artıkmak için 3 ayda bir diplerine limon tuzu atıyorum. 1'er çakıl tanesi kadar ve suluyorum. Sirkeyi birdaha yapmadım çünkü kokusunu sevmiyorum.Evde sirke kokusu hakim oluyor. Asit menekşenin çiçeklenmesine yardımcı oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Aynı dediğiniz gibi menekşemin yapraklarından ıslattım ![]() Nasıl böylesine değiştiriyorlar acaba ![]() Mesela dibine kireç serpince, sirkeli su yapınca, agaççürüntüsü ve kümes hayvanı gübresiyle hazırlanmış özel toprağa ekince farklı renkler elde ediliyormuş bahcevan.com da okumuştum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Benim en çok sevdim menekşemi kaybettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|