![]() |
|
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
|
Haftada bir bakıyorum ama zaten kutunun altı delik ve kapak kapalıda olsa kenarlarından hava alıyor iki aydır o kutunun içindeler hiç çürüme olmadı. Teşekkürler önerileriniz için eklemiş olalım haftada bir şöyle bi beş dakika falan havalandırmak iyi olur. Ama kapağı açmışken sakın kurcalamayın merak etmeyin en kısa zamanda yavrularını görceksiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
merhabalar menekşeyi yaprağından koparıp diktim tuttu fakat yapragı yumuşak bir hal aldı. birde ne zaman diğer yaprak çıkartır diye düşünüp duruyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
Arkadaşlar 3 menekşem daha tomurcuklanmış.Kaldı 8 tane.Bunların tomurcuklanası mı vardı yoksa şekerli sudan mı oldu?Anlamadım ki...Ebruli üretme çalışmalarım sürüyor.Bana şans dileyin.yapmam gereken özel bişey var mı ayrıca.benimle paylaşırsanz sevinirm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba arkadaşım hoşgeldin yaprak ekmenin aslında mevsimi deil baharın iyi tutuyor şimdi yaprak buruştuysa tek tavsiyem bi önceki sayfada kapalı bi kutuya ektim menekşeyi resimlere bakarsan ordan görebilirsin ancak öyle tutturabildim ben. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprağın tuttuğundan eminsen eğer fotoğraf ekle, değilsen dibini hafifçe eşeleyip köksalmış mı bir bak.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
merhaba arkadaşlar.. ben de 3 farklı menekşemden yaprak kopardım.. saplarını 45derce açıyla kestim.. suya koyudum.. köklenince mi yaprakları birbirine değdirp ekeceğiz? yoksa şididen ekşek mi? bir tane yaprağım 15 gündür ekili anack cansızlaşmaya başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Yeni Üye
|
Sevgili blk ya yaprakları hiç suya koymayacaksn,direk ekeceksin ya da suda köklendikten sonra ekeceksin.Suda bekletip köklenmeden ekersen muhtemelen tutmayacaktır.Ayrıca yaprağın suda cansızlaşmaya başladıysa büyük ihtimalle köklenmeyecektir.Sana bol şans ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
benim menekşelerimde bir türlü açmıyor saksısını değiştirdim fazla su vermedim güneş gören camın önüne koydum ne yapacağımı bilmiyorum. sıvı menekşe gübresi aradım ama edirnede yok doğum kontrol hapı koymamı söylediler ama cesaret edemiyorum bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım diliyorum 8 saksı çiçeğim var hepsi durdu çoğalmıyorlarda. çiçekte açmıyorlar. şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım bende kullandım doğum kontrol hapından. Gelişimi olumlu yönde etkiliyor. Sonuç harika...Ama eczaneden almak pahalıya geliyor... Çiçeğin toprağına ayda bir kere 1 hapı gömmek suretiyle verdim ben. Bahsi geçen azot gübresi bildiğimiz şeker gübre. Az verildiği taktirde iyi. Fakat çok verirsen menekşelerini yakma olasılığın yüksek. Toptan götürürsün menekşeleri.1 lt ye 1 çay kaşığı ver ayda bir kere fazlası zarar... Sulama kışın 7-8 günde bir.Petek üzerine ısıyı kesecek birşeyler koyabilirisin. yazın 5-6 günde bir su ver. Suyun tabağa inmemesine özen göster. Gübre konusun da npk 20-20-20 diye bir gübre var. fiyatı uygun ve tüm tarım ziraii ürünleri satan yerlerde bulursun. Bunun birde npk 10-10-10 olanı var onuda alabilirsin. 1 lt ye 1 çay kaşığı verebilirsin.2 hafta da bir ver bundan da... En doğal, elde bulunan şekeri de su ile karışım yapıp verebilirsin.1 lt ye 1 yemek kaşığı... 2 hafta şekerli su 1-2 hafta normal su şeklinde... Ben hepsini denedim hiç bir zararını görmedim. Denemende başarılar sana... Birde çiçeklerin uyuyor olabilir. Durgunluğuna öyle diyorlar. Kıştan dolayı...Uyandırmak için rahatsız etmek gerekiyor. Bir kaba su doldur 4-5 gün menekşeni içinde beklet. Yeni yapraklar ve tomurcuklar muhakkak çıkacaktır. Umarım istediğin sonucu alırsın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
Özlem benim menekşelerim hiç açmadı daha ama bu günlerde alt yapraklarda direnç kaybı ve yumuşama var suyumu fazla geldi acaba? Düzenleyen Ophrys : 19-12-2007 saat 23:06 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Evet toprağın biraz kurumasını bekle ve 7-8 günde bir tabağına su birikmeyecek şekilde su ver |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
Merhaba iyi bayramlar...menekşelerimin bazı yaprakların da ara ara kahverengi lekeler var acaba bir hastalık mı? Yardım bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Yeni Üye
|
Merhaba size fotoğraflaeı gönderiyorum.Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nesati, menekşeleri genellikle yıkarken **** yapraklarını temizlerken, menekşe yapraklarının tüyleri zarar görürse bu tip bozulmalar olabiliyor. Güneş yanığı olduğunu pek sanmıyorum. Ama güneş alan bir yerde ise güneş yanığı olması muhtemel, aydınlık fakat direk güneş almayan bir yere alın. Bu yapraklardaki tahribatı düzeltemezsiniz. Temiz bir bıçakla yaprağı yaprak sapından keserek uzaklaştırın. Kestiğiniz parçayı üretimde kullanabilirsiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Yeni Üye
|
Sprey kulanmadım.Sadece sulama suyuna sıvı besin katıyorum altan sulama yapıyorum.Penelophe nin tavsiyesi üzerine yaprakları kestim inşallah diğer yapraklar da görülmez .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım resimden gördüğüm kadarı ile menekşenin göbeğine yakındaki yapraklar hasar görmüş. Hastalığa benzemiyor. O yönden için rahat olsun. Aşırı besin vermekte yapabilir.Özellikle kasım-şubat arası besin ayda bir veriliyor. Normal su vermeni tavsiye ederim. Besini şubat sonuna doğru ayda 2 kez ver.Zaten verdiğin besin 3-4 ay içinde bitkinin gelişimini etkiler. Yaprakların temiz görünüyor. Yıkama yapıyormusun? Tüğlerinde ölmeler veya yıkadıktan sonra güneş görmeside menekşede bu tip sorunlara yol açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
merhaba arkadaşlar.. geçmiş bayramınızı kutlarım öncelikle.. ben tatilde yalovadaydım.. katmerli ve renkli bir menekşeye rastladım hemen aldım.. bir de bordo menekşe.. şimdi bunlardan birer yaprak kırıp "öncelikle çoğaltmayı" sonrada aşılama usuluyle renkelr elde etmeyi istiyorum.. daha önceden 45 derece açıyla kestiğim ve içme suyuna koyduğum menekşe yapraklarımda tık yok ![]() bunları da heba etmek istemem doğrusu.. onun için bir keç sorum olacak: 1) yaprağı kırıp açılı mı kesmeliyim 2) hemen suya mı koymalı yoksa tarifleri verilmiş (35. sayfa ve peyni kutusu örnekleri) şekilde kırar kırmaz kırıldığı şekliyle toprağa mı dikmeliyim.. 3) suyu bol mu olmalı? bu konuda fikirlerinizi önemle bekliyorum.. şimdiden teşekkür ederim.. banu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Saçkıptrıs
Arkadaşlar, bu saçkıptrıs nedir ikidir okuyorum ,kayınvalidemde bahsederdi ortancalar için kullanırmış yalnız o saçkırmızı derdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar menekşelerimn birinde açmaya yaklaşmış birsürü tomurcuk var.Benim sorunum yaklaşık 15 gündür bu menekşemin hiç bir gelişme göstermeden aynı şekilde kalması ve hala çiçeklerin açmaması.bukadar uzun sürmesi normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Yeni Üye
|
arkadaşlar imdat. menekşelerime bir haller oluyor alt yapraklarında önce yumuşama oluyor sonra yaprağa dokununca kopuyor yapraklar kıvrık kıvrık oldu. ölecekler diye çok korkuyorum.neden acaba YARDIM EDİN LÜTFEN önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Çok sulanmaktan olabilirmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Yeni Üye
|
arkadaşlar fazla su vermiş olabilirim 20-20-20 denen gübreden her saksıya bir çay kaşığı verdim menekşelerim oturma odamda direk güneşalmayan yerde duruyorlar yerinden sorun çıkacağını sanmıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
Merhaba arkadaşlar.Menekşe çok hassas bir çiçektir.Çiçek vermedigi zaman açması için,yardımcı besin vermeyin.Biraz dinlensinler zamanla tekrar açacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|