![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2020
|
Benim çiçek açan menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2018
|
bunlar da benim menekşeler ve yapraktan çoğaltmaya çalıştıklarım Ama çok geç kökleniyorlar 2 haftadan beri hala bir belirti yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2021
|
Alıntı:
![]() Ben mor çiçekli bir afrika menekşesini çelikten üretmeye çalıştığımda o çelik 1 ay kadar yaşam belirtisi göstermemişti. 1 ayın sonunda minik yapraklar göründü. Şimdi çiçekleri bile var. Yani yaprak dinçliğini koruduğu sürece er geç köklenecektir ![]() Bu arada afrika menekşesinin çelikleri çoğaltılırken köklendirici hormon kullanımı tavsiye edilmez. Köklendirici hormon, afrika menekşesi gibi hassas türleri yakabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2020
|
iyi akşamlar. fotoğrafı umarım yükleyebilmişimdir. bu menekşemi kasım ayında almıştım. yeni birçok yaprak verdi fakat yaprakları en dış yapraklardan çok küçük hep boyut olarak. toprağını değişeli 6 ay olmadı ayrıca vitamin de kullanıyorum. yapraklarının bu şekilde küçük olmasının sebebi nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Menekseniz fena gozukmuyor aslinda yaparaklari bunsekilde kucuk cikmasinin nedeni toprakta asisi tuz ve minarel birikmesi. Yaprakalra degrirmeden ustten cbolca ilik su vererebilirs. bir diger secenek 1 litre suya bir tatli kasigi duz sirke katin ve bir sure bu sekilde sulayi.n. topraktaki tuz gidince menekse normale donmeye basliyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|