agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2016, 21:24   #1
Ağaç Dostu

Gardenias's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2016
Red face Yapraktan Afrika Menekşesi Tutturmanın Püf Noktası

AFRİKA MENEKŞESİNİ YAPRAĞINDAN TUTTURMANIN FORMÜLÜ :

Afrika Menekşesini kolayca ve firesiz bir şekilde yaprağından tutturmanın bir formülü var...
1 adet büyükçe bir Afrika Menekşesi yaprağı alacaksınız.Yaprağın dibini 0,5 cm. enlemesine, keskin bir bıçakla keseceksiniz.Kestiğiniz kısmın içine 1 adet pirinç tanesi koyacaksınız.(Köklenmeyi kolaylaştırması -bir nevi köklendirme hormonu görevi görüyor burada- ve köklenme esnasında gereken besini sağlaması için..) Sonra bu yaprağı ,önceden sulamış olduğunuz torf dolu bir saksıya, 1 kalemle dikeceğiniz yerini açıp, dikeceksiniz. Yanlarındaki toprağı sıkıştıracaksınız, yaprağın dibi toprak üstünde kalıp hava almayacak.. Sonra üstüne bir cam çay bardağı, su bardağı veya şeffaf bir pet bardağı veya pet şişeyi hafif ucundan çepeçevre kesip ,bunu toprağa, yaprağı tamamen içine alacak şekilde iyice vidalayacaksınız. Öyle ki hiçbir yerinden hava almayacak, kapalı bir sera gibi olacak.. Yaprak da içinde, toprağa boynunu bükmeden, dik bir biçimde durmuş olacak.Ondan sonra hiç sulamanıza gerek yok,saksıyı bir müddet unutabilirsiniz.. Sera gibi bir ortam oluşturduğunuzdan, saksının içindeki su, devri daim yaparak, sürekli bitki için gerekenleri sağlayacaktır. Sadece saksıyı ışık alan bir yere koyun. Yavruladığını gördüğünüzde üstündeki bardağı çıkartarak, menekşenizi, istediğiniz saksıda ,tutmuş ve köklenmiş olarak büyütebilirsiniz.
Kolay gelsin...

Düzenleyen Gardenias : 25-03-2016 saat 21:36 Neden: imla
Gardenias Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2016, 19:41   #2
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Nereye gideceğimi kararlaştıramadım menekşeye geldim nede olsa ilk göz ağrım yarım asrı geçti

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 08:48   #3
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Nereye gideceğimi kararlaştıramadım menekşeye geldim nede olsa ilk göz ağrım yarım asrı geçti
Bu çiçek mi yarım asırlık sürekli gençleştirdiniz mi?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlknur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 19:58   #4
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Menekşe

İlknur hanım iyi akşamlar
Ben menekşeyi gençleştirmedim Menekşe beni gençleştirdi İstanbulda okul hayatimdan sonra 1961 de İzmirde askeri vazife zamanında 3 bitkiye aşık oldum menekşe ,bergamot ve begonvil
Güzel İzmırin doğa güzelliğine hayran oldum hala bu bitkileri yetiştiriyorum
Selamlar

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2016, 21:39   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2007
İlk defa fotoğraf paylaşmayı deniyorum. umarım yanlış birşeyler yapmıyorum. analı-kızlı herikisini de forumdan edindiğim bilgilerle ben yetiştirdim anlatılmaz bir duygu . tüm ağaçlar net ailesine teşekkürler.

Eklenen Resimler

avukat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2016, 15:21   #6
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukat Mesajı Göster
İlk defa fotoğraf paylaşmayı deniyorum. umarım yanlış birşeyler yapmıyorum. analı-kızlı herikisini de forumdan edindiğim bilgilerle ben yetiştirdim anlatılmaz bir duygu . tüm ağaçlar net ailesine teşekkürler.
Maşallah harika görünüyorlar. İnsanın emeğinin karşılığını böyle güzel çiçeklerle görmesi ne mutluluk verici.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlknur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025