![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Teşekkür ederim hüzün, nedersin ayırayımmı bu yavruları yoksa birazdaha mı büyüsünler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
kızılmavi ,eğer fazla yandıysa ,yanan yaprakları kesip suya koyabilirsin. Aynı olay benim başımada geldi. Şimdi küçük yavrularım var.Önce suda çimlenmesini bekle.Arkadaşlar resim eklemek istiyorum, ama biraz teknik yardım almam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
biricik
evimdeki tek menekşem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer'de pembe katmerli picasso , bir arkadaşımızda da mor katmerlisi var ![]() ![]() Memnun oldum menekşelerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşelerim, 5816. mesajdaki 4. menekşeniz ve diğerleri hepsi çok güzeller, hepsi birden açmışlar, maşallah diyeyim. Menekşelerinize böyle açtıran herhangi bir besin veriyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Merhabalar Benim resimde gördüğünüz menekşemin yaprağındakı lekelenmeler neden kaynaklanıyor olabilir? Yazın balkonun güneş almayan bölgesinde duruyorlardı bu lekeler de ondan sonra oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
benimde 2 adet menkeşem var birini dalalrından ayırdım başka bir saksıya diktim ve hepsi öldüler..neden böyle olduğunu anlatırmısnız.. başka bir sorunumda menekşemin dallarının bütününün tabanı görünüyor yani köke giden bölgenini az bir kısmı bu çiçeğime zarar verirmi acil yardım istiyorum lütfen teşşeküür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
Bende araya gireyim. Bunlar da benim menekşelerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Selam. Birkaç menekşemde yeni çıkan yapraklar da dahil, pelte gibi cansızlık görünüyor. Ona rağmen açmaya çalışıyor gariplerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
dün elime geçen menekşe ve yaprakları
Sn Vahip Dede nin profesyonelce hazırlayıp kargoya verdiği menekşe ve yaprakları eliem ulaştı yaprakların bir çoğu kırılmıştı ama canlılıklarını yitirmemişlerdi.Koliyi açaraçmaz ve yaprakları eker ekmez fotoğraflarını çektim , tekrar teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Dede menekşeler
Merhabalar Sayın Hatıpüzüm ün sorusu arada kalmış. Bu tip paylaşım ortamlarında sadece bilgi yayını gibi yazılar olursa çok faydalı olmaz ve forumun şekli değişir. Amaç, bence katılımcıların hangi seviyede olursa olsun soru ve paylaşımla katılımları. Okuyarak yola çıkmak mümkün ancak bunlar nasihat gibi kalır. Hep böyle büyüdük. Onu yap,yapma. İşin ucuz yanı. Ama tecrübeler yaşandıkça bedeli ödendikçe kullanılır oluyor. Burada da yapılacaklardan ziyade yanlışlarımızı ortaya çıkarmak ve yanlışlardan ders almak en ucuzu. Yazılanların değerlisi tecrübeyle gelenler. Olumlusu olumsuzu. Sorular basitte olsa başkalarından beklemeden verebileceğimizi yansıtmak. Sadece bilgi yayınına dönerse, insanlar sormaktan cevaplamaktan çekinir ki o zaman burası ansiklopedik bilgi yeri olur. Hoş değil. Bu sepeple soruların farklı farklı yanıtlanmasını önemsiyorum. Bu kuyruk formundaki yazışmada ezilen sorular olacaktır. Önüne geçmekte katılımdan geçer, bildiğini paylaşmaktan geçer. Az çok. Uzatmadan yaşlı menekşelerle ilgili görüşümü yazayım. Gezelim görelim programıydı sanırım, doğuda bol çocuklu bir vatandaşla röpörtajda çocuklarının adını sorar programı sunan. Etraftan 3-5 ini bilir bir ikisinde takılır. Bizim de çelikledik, saksı değiştirdik böldük derken. Kim ne karışıyor. Zaman içinde numara isim (ayşe,Üsküdar..) gibi etiketlesek de ipin ucu kaçıyor. Menekşelerinize bakmaya gelen de size bir başka bakıyor, bu da başka bir caydırıcı durum. Elinde üç beş menekşesi olan yaşını bilebilir, büyükçe saksıda az ışıkta yavaş büyüyen dengeli açan menekşeler uzun yıllar gider. Ancak budandıkça yerelmasına dönen gövdeli menekşeler bir süre sonra görüntüsel ve açma bakımından kötüler. Ben de de bunlar durmaz. Uzamasın, ilerde baba diyen kaktüsü anlatırım. Birbirlerinden etkileniyorlar. Hasta ve yaşlılara şans tanımamak lazım. Arkadaşlar kürdan yöntemini resimli görmek istemişler. Şu an bir tane kürdanlı var. Yarın bir tane eğitim için feda edip 3 foto çekeceğim. Bu sadece sapsız yaprak olursa kullanılacak yöntem. Ancak netice güzel. Saygılar Düzenleyen Sevilay : 05-12-2009 saat 20:14 Neden: Paragraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
menekşe çoğaltılırken yapraklarının tamamımı dikiliyor topraga yoksa yaprak saplarını kopartmakmı gerekiyor.. ben bir kere saplarıyla birlikte diktim hiç biri tutmadı.. hangisi doğru yöntem:? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Hüzün ün yaprakları.
Merhabalar, Sn Hüzün ün yapraklarına kritik yapmam çelikleme konusunun altına geldiği için faydalı olur düşüncesindeyim. Sadece yeni kopan yaprakları direkt toprağa çelikleyiniz. Uzun süre önce kopan yapraklar illa topraksa o kadar su ile olmaz çamur yapacaksınız. Suya alınmalıdır ki yaprak kendini toplasın. Suda dirileşince illa topraksa o zaman alınız. Uzun yoldan gelen diğer değişle koparılıp bekleyen yaprağın ucundan biraz koparılmalıdır. Hava alan bozulan dokulu yeri uzaklaştırmak lazım. Suyu görmeliyiz. Ayrıca kısa saplar uzun saplar aynı yere dikilmez. Çünkü aynı sulama yapılmamalı.Uzuna çok kısaya az. Saksıdaki menekşe takviyeli veya çok iyi ortamdan gelmiş.Sizin evi sevmeye bilir. Süpriz olmasın. Yarım koparılan saplarda dipden kesilmeli, gereksiz su tutar dibinde çürürken gövdeyede zarar verir. Saygılar Düzenleyen Sevilay : 05-12-2009 saat 20:16 Neden: Paragraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
25 Kasımda Praktikerden aldığım üç menekşem. Sayın ARER, ben incelikleri farkedemiyorum, sizce sağlıklı mı menekşelerim? Batıya bakan pencere önündeki sehpanın üzerindeler, odada ısınmak için klima kullanıyoruz yaklaşık 25 °C oluyor içerisi. Gün boyu kapıyı açıp havalanırma yapıyorum, üçünün ortasına bir kâse içerisinde su koydum nemi sağlaması için. Hep bu kadar çiçeklenebilmesi için bunlar yeterli mi sizce? Şimdilik her hangi bir zararlıya rastlamadım ![]() Suyunu alttan veriyorum, arıtılmış su kullanıyorum. Düzenleyen Adalet Yağcı : 07-12-2009 saat 12:44 Neden: Fotoğraf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
Sirkeli su
Merhabalar Adalet hanım, hepsi süperler. Çünkü sap renkleri ve kalınlıkları, yaprak renkleri dengeli büyüdüklerini, çiçekleri geçince tekrar açacaklarının belirtisi. Anormal büyük ve aşırı yeşil yapraklılardan uzak durmak lazım. Farklı boyda gelişmiş yaprakları olanlarda seçilmemeli. Verilen takviyeden sonra tabiri caizse dağılıyorlar. Sulama olayı ise ben alttan sulamıyorum, ancak bu konuda tavsiyem olamaz. Ortama göre davranmak lazım. Ortamın rutubetine bitkinin tepkisine göre karar verilir.Ama bu su bitkisi değil, aşırı köklü değil, bu alttan sulama rutubetlendirme için iyi olabilir. İlki en uzun süre aynı çiçekli,üçüncüsü en tekrarlı açanı olacak düşüncesindeyim. üçüncünün yapraklarını ıslak bezle hafif sirkeli su ile silmekte yarar olabilir,beyazlar var gibi. Sirkeli su hem sertliğini giderir hemde az da olsa mücadele olur. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce sanırım 2-3 ay önce 44 yaprağı çiftleştirerek aşılama yaptığımı yazmıştım. Bunlardan 12 çifti oldukca başarılı bir şekilde gelişerek yavru verdi. 4-5 taneside diğer yaprağını safdışı ederek bireysel yaşamına bir çok yavru vererek devam ediyor. Diğerleride toprağa karışarak özüne döndü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Kürdan metodu-Nem Ölçer-Mavililer
Resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Sn.Sezgin 53 sizin ve ailenizin yeni yılını kutluyorum. Kırk tane menekşeyi aynı anda mı kaybettiniz?Üzüldüm.Menekşeleri ve çocukları çok sevdiğiniz anlaşılıyor.Tatile çıkmadan önce genişçe bir kabın içine su koyarak çiçeklerinizi aydınlık fakat güneş ışıklarına maruz kalmayacak bir yere yerleştirirseniz daha az kayıp verirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi tohum ve filiz fotoğrafları
Orkun Kırcı, Tohum ve filizlenme ile ilgili fotoğrafları eski mesajlarımdan ya da soldaki galeriden ya da aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz. http://www.flickr.com/photos/evdetarim/ A-EMEL tozlaşmadan sonra 1 ayda gelişen kese 2-6 ayda olgunlaşıyor ve kuruduktan sonra kese yırtılarak içindeki 200 kadar menekşe tohumu açığa çıkıyor ve bunlar dikildikten 1 hafta ile 1 ay sonra filizler geliyor. Özlem umarım kızmazsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan afrika menekşesi filizler 1,5 aylık oldu
1 kapsülden çıkan 250 civarı tohum 100 ün üzerinde filiz verdi. Bunların 50 kadarını ayrı bir seraya ayırdım çünkü çok sık olanlar vardı. Bir 50 tane daha çıkacak gibi. Şu anda 2 adet sera oldu ve 1.5 aylık halleri erişkine benziyor. Hiç kayıp vermedim. Tabanda olan yosunlanmadan şimdilik etkilenmiyorlar. Kökleri oldukça güçlü. Dış ortama da bir kaç tane alıştırdım ve sorun çıkmadı. 150 civarı bir menekşe yavrusuna sahip oldum. Bunlar kardeş menekşe olsalar da aralarında farklı yaprak tipleri var. Çiçek tiplerinde de kendine özgü değişiklikler olacağını düşünüyorum. Resimler ilginizi çekecektir. 1.5 aylık hallerini gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bunlarda benim menekşelerim gelişmeleri burdan izlicez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Devamı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |