![]() |
|
![]() |
#12361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Sizinkiler benimkilerden önde gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Evet sormayın, benim evi seviyor menekşeler. Yaprakları öyle büyüdü ki avuç içim kadar oldu neredeyse. Yanına yöresine birşey koyamıyorum ayrı bir yere aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12363 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2014
|
Bunlarda benim menekşelerim...tabi ben henüz sizler gibi kendi menekşemi yetiştirme şerefine nail olamadım.. bir tek en sonuncusu yapraktan yetişti oda şuan tomurcuklu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
ve işte kışın aldığım yeni menekşeler
şimdiler de daha da çiçekliler bunların bikac hafta önce çekmiştim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
evimin neşeleri
bunlarda benim güzellerim. yavrularımdan sonra açmış olan menekşelerimide görmenizi istedim. iki tanesini anneler gününde aldım hemde tanesi 3 liraya bir sürüde yan sürgün vardı gelir gelmez onları ayırıp diktim birinden 4 birindende 3 yavru çıktı üreticileri bilmem ama ben bu işten bayağı karlı çıktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12367 |
Ağaç Dostu
|
Buda micro-mini varieties- - Tiny Moon Goddess Two micro-mini varieties- PHOTO - Tiny Moon Goddess & Tiny Violet - African Violets Forum - GardenWeb |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12374 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Yetmesin menekşecibaba, yetmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12375 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Yetmesin Abi Maşallah baktıkca bakıyor insan. Menekşenin ikinci güzelliği verdiğiniz emeği en kısa zamanda çiçek açarak karşılık verip insanı sevindiriyor. Elinize emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12376 |
Ağaç Dostu
|
Elimdeki yavru rob's dust storm meneksesi ilk defa acacak iki tane tomurcugu var ama rengi fusya gorunuyor su anda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12377 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12378 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12379 |
Ağaç Dostu
|
bunu bilmiyodum..insallah dediginiz gibi sadece ilk cicekler boyle acar..sabirsizlikla lekeli acacagi cicekleri bekliyorum cunku |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12380 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yaprak7 ; Genellikle ilk çiçeklenmelerde renk tam oturmaz ikinci veya üçüncü çiçeklenmelerde çiçek tam özelliklerini yansıtır veya yetişme ortamı çok farklı ise aşırı soğuk veya sıcak veya karanlık aydınlık , radyasyon , böcek vs. gibi değişkenler bitki formunu , rengini değiştirebilir.Bu menekşelere de Sport diyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12381 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim meneksecibaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Sevgili menekşeseverler, Menekşe neden yapraklarını aşağıya doğru kıvırır? Bu bir şeyin eksikliğinin göstergesi midir? Fotoğraftaki menekşede böyle bir durum mevcut. 2 aydır çok coşkun bir şekilde açıyor, her zaman üstü bu şekilde çiçekle kaplı ama yaprakların herhangi bir yumuşama, çürüme vs. olmadan aşağıya dönmüş hali bana iyi gelmiyor. Düşünceleriniz neler bu konuda? ![]() Danışmak istediğim bir diğer konu da kuruyan çiçeklerin menekşe üstünden toplanması hakkında. Çiçekli daldan kuruyanları kopardığım zaman çoğunlukla aynı çiçek sapıyla bağlantılı açmamış tomurcuklar da kuruyor. Doğrusu bütün çiçekler geçene kadar o çiçek dalına hiç dokunmamak mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12383 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar, ya tür özeĺiği nedeniyle ya da aşırı ışık nedeniyle aşağıya doğru kıvrılır. Tür özelliği değilse daha az ışık alan bir konuma yerleştirildiğinde hem yaprak sapları uzar hem de yapraklar ışıga uzanmak için daha dik pozisyon alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Dallanmanın olduğu yerlerde çok minik tomurcuklar öyle sizin dediğiniz gibi büyümeden kuruyor ama bazen iyice açmaya yakın tomurcuklar da yanındaki kurumuş geçmiş bir çiçeği aldığımda hemen ertesi gün boynunu büküp dipten başlayarak kuruyor. Böyle bir durum sizin başınıza da geliyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12390 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Merhaballar meneksem epeyce ciceklendi halada acmaya devam ediyor.diger meneksemin cicekleri erkenden soldu ![]() Neyse ki bu daha uzun cicekli kalacaga benziyor..ikiside bu sene yuzumu guldurduler nihayetinde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|