![]() |
|
![]() |
#12121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Ciceksiz kalmaya daha fazla dayanamadım ve iki tane daha aldım. .Diğer yavrularda gecen yaz sıcağa dayanamayıp ölen ciceklerimden kalanlar..Sadece 3 adet meneksem vardı.. Her birinden sadece bir yaprak yedekledim onlarda bana dörder beşer yavru verdi sonuç bu.. Hangisi ne renk hepsi birbirine karıştı ilk çiçekleri göreyim hayırlısıyla fazla olanları hediye edeceğim. . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Merhaba, Menekşemle ilgili ilginç bir durumu sizle paylaşmak istiyorum. Menekşeyi aldığım zaman üstünde olan çiçeklerinin rengi 1. fotoğraftaki gibiydi. (Fotoğraf internetten) Bir süre boyunca evde açtığı çiçekler de aynı renk oldu. Sonra o çiçekler bitti ve sürekli yeni yaprak çıkardı. Şimdi tekrardan üstü tomurcukla doldu, çok sağlıklı bir şekilde büyüyor fakat açan çiçekleri renk değiştirip nerdeyse tamamen bordo oldu ![]() Başına buna benzer bir durum gelen var mı? Sebebi güneş fazlalığı olabilir mi? Eskisi gibi çiçeklerini bir daha görebilecek miyim dersiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12123 |
Ağaç Dostu
|
Menekşenizin yakınında daha koyu açan bir başka menekseniz varsa ondan etkilenmiş olabilir.. Örneğin yakınında beyaz çiçekli bir menekşe olsaydı daha beyaz açacaktı forumdan öğrendiğim kadarıyla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12124 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem tek sayın ngr33, ne yaptıysa kendi kendine yaptı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12125 |
Ağaç Dostu
|
![]() kimseden etkilenmedi demek sizin güzel pek becerikliymiş. toprak karışımıda etkili olabilir ustalar daha iyi bilirler.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu hafta sonu Mersindeyim. Bir arkadaşımı ziyaretim sırasında annesi Müzeyyen teyzenin bu muhteşem menekşelerinin başından ayrılamadım. Geçen sefer gittiğimde de güzeldiler ama bu defa hepsi çiçeklenme yarışına girmişler. Bayıldım. Hepsinden 2-3 çelik aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12127 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzelliklerin başından ayrılmam çok zor oldu...Maşallah, yerlerini çok sevmişler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Daha önce iki farklı renkli menekşe de böyle bir çapraz tozlaşma sonucu elde edilen tohumdan üretilmiş ve beğenilen özellikleri taşıyan yavrular üst üste defalarca aynı özelliği taşıyan anaçlardan yaprak çeliği ile çoğaltılarak tür stabil hale getirilip, yeni tür adlarıyla beğenilere ve satışa sunulur. Marketlerden satın aldığımız menekşelerin çiçeklerinde renk değişimleri kullanılan besin, bulunduğu ortama göre değişiklik gösterebiliyor sevgili -Esin- , sizin menekşenizde hangileri etkili oldu bilemiyorum. Koşullarına göre orjinaline benzer çiçekler de görebilirsiniz. Hangi koşullarda derseniz bilemiyorum, ışık ve gübre durumunu değiştirerek deneyebilirsiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
peki bu tartışmaya bir soru da benden. çok hoş rengi olan koyu pembe bir menekşem var ama çeliklediğim her yavrusu açık pembe oluyor bunun nedeni ne olabilir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Sevgili fattio,son karedeki kıvırcık muhteşem favori rengim.hepsinin maşallahı var,ege ve akdeniz ikliminde çiçekler,kendilerini sahiplerine sevdirmek için adeta çabalıyorlar.adana,mersin vs.sahil kenarı illerimizin havası suyu yetiyor.bizler buralarda,gözünün içine baktığımız halde o kadar gösterişli olmuyor ne yazık ki.sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12131 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili haticeilhan, Menekşeniz kimera ise yaprak çelikleri ana bitkiyle aynı renkte çiçek açmaz. Ayrıca toprak pH'ının ve besin değerlerinin farklı olması sebebiyle farklı saksılardaki menekşe klonlarının çiçeklerinde ton farkları gözlemlenebilir ama tamamen renk paterninin değiştiğini daha önce hiç görmemiştim. Belki uzun zamandır menekşeyle uğraşanların bu konuda tecrübeleri, gözlemleri vardır ve pratik bir yanıt alabilirim diye düşünerek buraya yazdım ama internette kısa bir araştırma yapınca bu konunun nerdeyse üzerinde tez hazırlanabilecek boyutta olduğunu gördüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12132 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle öyle. Hava nemli, güneşi de fazla yakıcı değil, sanırım ondan. O kıvırcık benim de favorim oldu çiçeği o kadar iriydi ki bayıldım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12133 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
Yabancı forumlarda renk değişimine, Ph'ın etkili olabileceği yazılmış burada da belirtildiği gibi. Hatta bir kişi pembe/bordo renginde olan çiçekler daha pembe ağırlıklı açmaya başlayınca suya biraz sirke eklediğini böylece menekşelerin tekrar bordo ağırlıklı açtığını yazmış. Sırf rengi daha koyu olsun diye ph ile oynamaya cesaret edebileceğimi sanmıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12134 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12135 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
herkese merhabalar. ben de 3-4 aydır menekşelerle ilgileniyorum. arkadaşımın hediyesi bir menekşeyle başladım sonra gerisi geldi. hatta yaprak kırıp yavru üretmeye de çalışıyorum ama daha 4 ayda 1 menekşem yeni yavru vermeye başladı. bunun yanında menekşelerim maalesef satınaldığım bir menekşeden un gibi nokta nokta beyaz bir zararlı kaptı ve yapraklarının birazını kaybettiler. sonra o menekşemi de kaybettim zaten. arkadaşımdan aldığım menekşe ise birsürü yavru vermişti ama onu da zamansız ayırmak gafletinde bulundum ve yavruların hepsini kaybettim. asıl kök de giderek kötüleşti ve 3 yaprak kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12136 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
Alıntı:
aynı bu renkte benimde menekşem var çiçekler dönem dönem daha beyazlı veya daha koyu renkte olabiliyor bunun sebebini tam çözememekle beraber ışığın yoğun olmasına bağlıyorum ışık yoğunluğu yaprağın bile rengini değiştiriyor buna bizzat şahit oldum daha koyu bir hal alıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12137 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ayşegül, dediğiniz doğru, fazla ışık yapraklarda daha fazla klorofil sentezlenmesine sebep olarak yaprağın daha koyu görünmesine neden olur (Klorofil yaprağa yeşil rengini veren maddedir). Çiçeklerin renginin değişmesinde ise mekanizma farklıdır ama fazla ışık buna dolaylı yoldan sebep oluyor olabilir. Büyük olasılıkla artan ışık ve besine bağlı olarak menekşenin metabolik aktivitesi de artıyor, bu da bitkinin daha fazla metabolik atık üretmesine ve kofullarda biriken sıvının daha asidik olmasına sebep oluyor. Çiçeğe rengini veren maddeler kofullarda biriktirilir ve koful pH'ına bağlı olarak bu renkler değişir. Deneyimli menekşe yetiştiricileri asidik toprak yapısında menekşelerin daha koyu açtığını söylüyorlar. Demek ki pH düştükçe bahsettiğim kofullarda biriken renk verici maddeler daha koyu bir renk oluşturuyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12138 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
merhaba
Bugün yeni bir menekşe aldım ![]() ![]() Gerçi ben ona güzel bir isimde bulurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12139 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
bir resim daha
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12140 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Kolay gelsin hepsindede mi? Var. Hasta olanları ayrı bir yere karantinaya alırsanız iyi olur ve hasta olanları elleyince diğerlerine dokunmamalısınız ellerinizi yıkayın hijyen önemli |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12142 |
Ağaç Dostu
|
Sayin meneksecibaba; Sizden aldigim yavru menekselerim var. Aldigimdan bu yana gonderdiginiz kabin icinde serada cam kenarinda duruyor. Bir tanesi haricinde sapasaglamlar ve yeni yapraklar cikardilar. Acaba ne zaman serada cikarsam gelisimleri icin iyi olur? iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
afrika menekşesi
Yavru menekşelerim dibinden tomurcuk verdi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
günaydın herkese. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
pembe
Bu yıl bol pembeyle girdik bahara Düzenleyen sami ulus : 17-03-2014 saat 07:14 Neden: Eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Ofisteki güzeller
Pembe olan Little Hopi II ilk çiçeği mor benekleri sanırım 2. çiçeğinde göreceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12149 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12150 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2014
|
menekşe çeliklerimde gelişmeler var filizlenmeye başlamışlar acaba saksıya alsammı şimdilik peynir kutusunda ve bazıları pet bardakta kökleri 3 santim kadar olmuş ne yapmam lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|