![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Zar zor çiçek açtı,ama göbekteki yapraklardan başka bir çiçek tomurcuğu veremedi.Yapraklar ikinci sıra saplara dayandı.Çok dik durmaya başladılar.Onlar dikleştikçe, göbekten gelenler daha çok sıkışıyor. Daha öncede cinsini bilemediğim çiçek vermeyen menekşemdi.Şimdi daha çok büyüdü.Ağaç gibi davranıyor.Sanki bahçe saksı bitkisi gibi bir hal aldı. ![]() En sevdiğim menekşemdi, neden böyle oldular anlamıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Buda son örnek, 1- İşaretli yaprak yanındaki tomurcuk sapı büyürken o çiçeğin yaprak ucuna dayanmıştı.Ortadan yılan dili gibi çatal şekilde ikiye bölündü.Her gün birbirlerinden ayırdım ama yaprak çatallı olarak kaldı.Çiçek büyüdü ayrıldılar. Yaprak bu halde kaldı. 2- işaretli yaprakta aynı mağdur şekilde büyüdü.Yanındaki çiçek büyürken o yaprağı sapıyla ezdi.Ucunu kuruttu.Yaprak ucu böyle kaldı. Büyümeye devam ediyor .Bu menekşem geçen mayıstan beri açmamıştı.Ben göbek budamıştım, dış yaprakları budamıştım. 8 aydır evimizde. .Budamadan sonra kalan bitki bu çiçekleri verdi fakat yapraklar bu halde. |
|
|
|
![]() |
|
|