![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Menekşelerim.
Ve en sonunda menekşelrim beni mutlu etmeye başladı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Umarım dahada çok mutlu olursun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Nerdeyse hepsi uykuda iki ay çiçeksiz geçti. Ev ortamının sıcağına aldanıyorum, pencereler direk dışarının soğundan etkileniyor çiçekler üşüyor farkedemiyorum, mümkün olduğu kadar geceleri pencerden uzak tutuyorum çok soğuk var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Evet sayın sami ulus, bende menekşelerimi kalorifer peteğinin üserine koymuştum. Kalorifer tamamen kapalıydı. Iki gündür ara ara çok az, mum ısısı kadar açtım peteği. Sizden aldığım menekşeler ise hala çiçek vermeye devam ediyorlar ![]() Bu güzeli de dün akşam avm den aldım. Hiç bu renk menekşem yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Her gün bakıyorum tomurcuklanan var mı diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
![]() Merhabalar sicaklar nedeniyle bir suru kayip verip sevkimi yitiriyorum ama yine bir menekse aldim kipadan.ciceksiz ama yavruluydu ayirdim.simdi epey buyuyup serpildiler. Fakat cicek acmak yerine her yapragin altinda bir yavru veriyor anlamadigim bir sekilde.. Bide yapraktan urettigim meneksem var, onun ana yapragi cok ciliz bi yaprakti yavrusuda cok az gelisme gosteriyor.neredeyse bir sene oldu hala yavru olarak duruyor.cicek beklentim yok ![]() Afrika meneksesi icin menekse costuran kullaniyorum mor olan sise.acaba yavrulamayi o mu arttiriyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı durum bende de oldu,çiçeksiz olarak almıştım.Ayırdıktan sonra her birini büyük saksılara diktim, hatta sizinkilerden de derin saksılardı.Ben gübre vermedim toprak yeniydi.Yinede sürekli yaprak yapmaya ve çiçeksiz olarak büyümeye devam ettiler. Bu başlık altındaki konuları okuduktan sonra saksı ufalttım.Bitkinin kendisinden 3/1 küçük saksılara alınca bir kaç aya çiçek vermeye başladılar.Toprağı bol, saksıyı büyük bulunca kökleri ile uğraşıyorlar,çiçek vermeyi ihmal ediyorlar ![]() Tecrübeli arkadaşlarımız da umarım yardımcı olurlar.Çok sağlıklı görünüyorlar.İyi günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Alıntı:
Ancak o gorunen uclar cicek degil maalesef yan surgun her cicekte 4-5 yan surgun cikti ben cicek beklerken ![]() Yerlerini yonunu degistirmiyordum ancak bugun degistirdim pencere onu cok cok soguktu oda sicakligina aldim.isigida aksamlari hemen yaninda duran ampulden alacak artik.. Temennileriniz icin tesekkurler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
![]() Sonunda menekşelerim tomurcuklandı. Yaklaşık bir yıl olmuştu dikeli.İnşallah açtıklarını da görebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Sonunda menekşelerim için şirin bir yer hazırladım ama çeliklerim çürümeye devam edince dayanamayıp koçtaş tan hazır açmışlarını aldım. Nasıl, güzel olmuş değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Çelik köklendirme ile ilgili son mesajlarımızı http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1228019 başlığına taşıdım. İlgili başlıkta devam edebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sulama yaparken yaprak kırmaktan ,saksı devirmekten epey dertliydim.Hem damlalık gibi azıcık damlatan, hemde aralara bucaklara giren endoskopik bir sulama aparatı yaptım.Artık yaprak kaldırmaya gerek kalmıyor.Aynı derdi olan arkadaşlara yardımı olur belki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Küçük bir çaydanlıkta güzel oluyor hem hurdacılardan bakır olursa vintage tarz şık duruyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Soğukların başlamasıyla üşüyen menekşelerim için endişe duyuyorum.Garip bir şey gözlemlesem size hemen danışıyorum.Ekteki menekşem kıştan önce eylülde toprak yenileyip ,saksı değiştirdiğim. O gün bu gündür bir sorunu yok.Fakat yaprakların rengi değişmeye başladı.Saplar daha kırmızı oldu, dış yapraklar sarımsı ve göbekleri kırmızı kahverengi. Göbektekiler ise, burda açık çıkmış,daha koyu ve sert.Sanki iki farklı bitki var saksıda. Yaprakların hepsi sert, yumuşama erime vss. yok. Ayrıca uyuklama haline girmiş gibi davransa da ,çiçek tomurcuğu vermeye hazırlanıyor gibi. 1- Bu eski yaprakları keseyimmi? Kış ve soğuk küsmesine sebep olurmu? 2- 2 ay önce saksı ufaltıp toprak değişimi yaptığımdan beri, kökle uğraşacaklarına hepsi yeni yaprak ve çiçek verme eğilimine girdi.Bir yandan da soğuktan etkilenip uyuklar gibiler.Bu normal mi?Tam kış ortası perişan olup hırpalanırlar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Evinizin içi 15- 20 derece olursa hırpalanmazlaren ideali 20 li dereceler Güzel görünüiyorlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Kış için çözüm aradığım yeni torf bardak denemelerim çok başarılı sonuç veriyor.Bu topraklı olan bardak.Toprak talaş sphagnumdan daha geç kuruyor.Bir hafta olmadı sulayalı,kuruma belirtisi gösteriyor.Kış için 2-3 aylık kök çürümesi ıslaklık sorunu günleri bu bardakla atlatılabilir.Köklendirme ve çelik yapılabilir.Sonra saksıya alabiliriz.Bu sabah sadece 4 saat güneş gördü kurumaya başladı. Toprakta bardakla paralel olarak kuruma gösteriyor. Bitki bu bardakta bir şeyi seviyor,Tomurcuklar yükseldi. Bebekken bozduğum yaprak var görünüyor, böyle kalacak sanırım.Bırakayımmı alayımmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Torf bardak 2 denemesi.Bu bardakta ise ortam olarak talaş gibi olan sphagnum parçaları kullandım.Serada olan bardağı geçen mesajımdan sonra cam kenarına koydum,dışındaki mantarlar yok oldu, bardak kurudu,ortam susuz kaldı. Fotoğraftan sonra suladım,yaprağın durumu iyi.Gözlemledikçe fotoğraf ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
Sayın asln, saksıların altındaki perlit mi? sulamayı perlitten mi yapıyorsunuz.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alttakiler yazın klima ve sıcakta nemsiz kalmaması için ıslattığım perlit ve kedi kumu karışımı.Yazın onları ıslatıyorum.Kışın ıslatmıyorum.Kışın sadece dekor olarak kalıyor.Sulama şu an saksılardan yapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
sayın fatitoo menekşeleriniz peteğin üzerinde yaprakları yanmıyor mu. Ben cesaret edemiyorum koymaya, ama sizinkiler maşallah çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Sn asln bence yaprakların sararması besin yetersizliği. Ben onu farkettiğimde toprağını değiştirip(verimsiz olduğunu düşünerek) saksısını büyütüyorum.. Mesela şu an bakalım sonuç ne olacak diye beklettiğim sararan menekeşelerim var. Devam ediyor sararmaya sapsarı oluyor sadece göbek kısmı yeşil kalıyor. Bence sessiz kalmayın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bunlarda benim yapraktan yetiştirdiğim menekşelerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
Ağaç Dostu
|
Sevgili asln, Menekeşlerinize gösterdiğiniz özen ve ilgi için öncelikle kutluyorum sizi. Fotoğrafını eklediğiniz tüm menekşeleriniz sağlıklı ve güzel ve de sorunsuz. Alıntı:
Alıntı:
Dışardaki soğuktan etkilenmemesi için pencerelerden uzaklaştırmakta fayda var. Düzenleyen maki01 : 11-12-2013 saat 16:29 Neden: Son cümle eklendi. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili asln, Ben de menekşemi kaybetmek üzereyken tanıştım agaclar.net'le. O günlerde bana da benden önce üye olan deneyimli arkadaşlarımız yardımcı olmuşlardı. Aslında hep birlikte geliştiriyorz dağarcığımızı, birbirimizden öğrenerek ve birbirimize öğreterek ![]() Yaşadığımız şehirlerin iklimlerinin birbirine yakın olması nedeniyle menekşelerimizin durumu benzerlik gösteriyor. Benim menekşelerim de erken ilkbahar ve geç sonbaharda çiçeklenmeye başlıyorlar. Bugünki halleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Harika görünüyorlar sevgili maki, hayran oldum.Benim daha bu kadar büyüyen menekşem yok.Umarım olur . Dün gece kapalı ahşap seramdaki hiç dokunmadığım çeliklerimi dışarı çıkarttım.Yaklaşık 2 ayı geçkin dokunmamıştım. Kabı çıkarıp masaya aldığımda toprağı kaşıkla karıştırırken parfümlerde kullanılan sandal ağacı,baharat tarzı büyüleyici bir koku yayıldı.Toprak kurumuştu bir bakayım demiştim.Yüzeyinde veya altta normal olmayan hiç bir şey yoktu. Toprağın hangi paketten olduğunu unuttum.Bir kısım sayın meneşecibaba' dan gelen, bir kısmı koç taştan aldığım.Ama hangisi hatırlamıyorum. Koku uzun süre dağıldı.Parfüm olsa satın alırdım öyle hoştuki anlatamam. Mis kokusu dediğimiz harika bir şeydi. Bu ne olabilir acaba? O topraktaki böyle güzel kokan malzeme nedir? Elimdeki tüm toprakları araştırdım.Bildik torf kokusu.Bu değişim serada kapalı kalarak olmuş. Bir çeşit mantarmı desem görünmüyordu. Hiç başınıza geldimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Ramblin Sunshine (Menekşecibaba koleksiyonundan) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|