![]() |
|
![]() |
#11131 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2013
|
devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11132 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2013
|
arkadaşlar acaba ben mi bir hata yapıyorum anlamadım.suya koyduğum çeliklerin alt kısımları çürümeye(kararmaya) başladı bir eksik ya da fazlam mı var lütfen yardımcı olun. çeşme suyu plastik/cam kap ekstra bir şey yok ama eksik var mı mesela suyu kaynayıp soğutulmuş su mu koymalıyım çürümemesi için. lütfen acil yardım edin yapraklar çürüyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11134 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla menekşelerin bazı türlerinin suyla arası hiç iyi değildir. Suda köklendiremezsiniz onları ama toprakta hemen kök tutarlar. BBazen de marketten ya da çiçekçiden aldığınız zaman menekşe bir süre kendine gelmeden yapraktan ekim yapmaya çalışırsanız sonuç yine hüsran oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11135 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
merhaba arkadaşlar menekşeleriniz nasıl bakalım çiçeklenme başladımı. dün pazara gittim ve ne göreyim artık pazarda başlamış menekşe satımı. dört gözle biryerlere katmerli gelirde alırım diye bakıyorum. praktikerde **** koçtaşta katmerli bulabilirmiyim acaba bu hafta gidicem bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11136 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
![]() ![]() Günaydın arkadaşlar, bunlar da benden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
2011 senesinden kalma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Ahmeter bahçeye de beklerim Bir çiçekle yaz geçmez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11139 |
Ağaç Dostu
|
Adana'ya bahar geldi sanki ![]() Bir menekşem çok heyecanlandırıyor beni. Hangisi mi? menekşecibaba'dan gelen tohumlardan yetiştirdiğim trail türü, isimsiz miniğim ![]() İlk tomurcuğunu verdi. Ne renk açacak, neye benzeyecek bilmiyorum. Tohumdan yetiştirmenin keyfi bu olmalı ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1105967 Semimini trail türü Tiny Tim de tavşan kulaklı çiçekleri gösterme hazırlığında ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Bunlarda benim menekşelerim. hiç çicekleri yok, mutfakda pencere yakınında duruyorlar. Çok sıkıştılar, uygun bir yer bulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11141 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
bende paylasayım arkadaslari birde silika (kedi kumu) diye bir madde var onunla topraksız yetistirilirmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11142 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız ortamda menekşe yetişmek için kullandığımız dedi kumu %100 diatomit olmalı sevgili sardunyaderviş. Silika olanların üzerinde genellikle bitkilerden 50-60 uzağa gömülmesi öneriliyor. Kullanmamanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11143 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Yeni menekşelerime, yeni bir raf... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11144 |
Ağaçsever
|
Neden sarı menkeşesi olanlar menekşelerinin fotoğraflarını paylaşmıyorlar acaba merak ettim? Bir de çiçekçiden aldığım menekşelerim var alt yapraklarının sapı çok uzun. Toparlanabilmesi için uzun saplı yaprakları koparmalı mıyım? Muhtemelen ilerleyen süreçte göbek kısmı ortaya toplanacak uzun saplılar öylece kalacak ve iyi olmayan bir görüntü oluşacak. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. Fotoğraflarını da en yakın zamanda paylaşacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11145 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bu raf da benim menekşelerin tahtı. 2.5 yaşındaki oğlumdan kounmaları için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Işık ihtiyacı nedeniye yapraklar ışığa yönelip düzensiz bir görüntü oluşturabilir. Belirli aralıklarla saksıyı çevirerek yön değiştirmekte fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11148 |
Ağaçsever
|
Bende bunu denedim ama fazla ilgilenemediğim için faydasını göremedim sn. menekşecibaba. Umarım siz görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11149 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
Alıntı:
Sizin söğüt toprağı kullanma talimatlarınızı uyguladım bende menekşelerime ve yaklaşık 2 ay olmasına rağmen görüntüleri yüklüyorum. Düzenleyen yeşildente : 01-03-2013 saat 14:43 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Kabuk değiştiriliyor mu? Çürümez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11151 |
Ağaçsever
|
Fincandaki yavruyu söğüt çürüntüsü+torf+perlit karışımına dikmiştim. Çok hızlı büyümeye başladı. Bundan sonra menekşe toprak karışımına söğüt te eklenecek anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın yeşildente ve sayın şehzade söğüt gübresinin menekşelerdeki etkisi çok büyük maşallah rsimlerde de görülüyor zaten bu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11153 |
|
Fincanın altını nasıl deldiniz? Güzel gorunuyor masallah hepsi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11154 |
Ağaçsever
|
Fincanın altını delmedim. Az az su veriyorum. Söğüt çürüntüsü çabuk kuruyor. Yani bakımı kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
merhabalar,ben en son 2 yıl önce bütün çiçeklerimi Konyada bırakıp geldim.bir daha çiçek büyütmem diyordum ama menekşelerinizi görünce yeniden bir deneyeyim dedim.inşallah yeniden yetiştirebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
![]() gerçekten forumdaki isminiz gibi menekşelerin babası olmuşsunuz.ne güzel maşaallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Sayın Menekşecibaba; Menekşe sayısı çok olduğunda en güzel yöntem alttan sulama oluyor, lakin toprak da sürekli ıslak kalıyor, bu durumda menekşe kayıpları kök çürümeleri olmaz mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11158 |
|
Arada bir kenera alıp dinlendirmek iyidir diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11160 |
|
Sevgili Maki01 serdartemelli alttan sulama derken Meneksecibaba' nın yumurtalarında ki fitilleri kast etmiş sanırım, fitilli sulamalarda arada bir dinlendirmek iyi olur diye düşünüyorum, siz ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|