agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-05-2007, 21:03   #1
Ağaçsever

Yeşilparmak's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Menekşe,yi çoğaltmak isteyenler menekşe sahiplerinden yavru alırlarsa (varsa tabi) bu sizi çok daha memnun edecek bir süreç içine sokacaktır. Çünkü, yapraktan çoğaltma maalesef uzun sürüyor. Ben elde ettiğim yavruları hemen ayırıyor ve isteyenlere hazırlıyorum.
Bir de sevgili "qxyl" sırf çiçeğini görmek için orta yaprakları koparmanız beni çok üzdü. Keşke canını yakmasaydınız.

Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2007, 16:24   #2
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilparmak Mesajı Göster
Menekşe,yi çoğaltmak isteyenler menekşe sahiplerinden yavru alırlarsa (varsa tabi) bu sizi çok daha memnun edecek bir süreç içine sokacaktır. Çünkü, yapraktan çoğaltma maalesef uzun sürüyor. Ben elde ettiğim yavruları hemen ayırıyor ve isteyenlere hazırlıyorum.
Bir de sevgili "qxyl" sırf çiçeğini görmek için orta yaprakları koparmanız beni çok üzdü. Keşke canını yakmasaydınız.
Selamlar,

Bunun bende farkındayım arkadaşım ama aylardır açmıyordu ve sorununu çözemiyordum. Yaprakları kopartmak hem canını yaktı hem görünümünü çirkinleştirdi. Fakat onu rahatlattı şimdi ortasında hem çok güzel çiçekler hem de yavru yapraklar var. En kısa sürede resimleyip ekleyeceğim.

Saygılar..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 13:06   #3
Ağaç Dostu

remziye yıldırım's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilparmak Mesajı Göster
Merhaba benimde menekşelerim kardeş verdiler ama ben ayırmayı bilmediğimden ayıramadım. onlara birşey olacak diye korkuyorum .sadece saksı değiştiriyorum.bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim

remziye yıldırım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 13:48   #4
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım Mesajı Göster
Merhaba benimde menekşelerim kardeş verdiler ama ben ayırmayı bilmediğimden ayıramadım. onlara birşey olacak diye korkuyorum .sadece saksı değiştiriyorum.bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim
Saksı değiştirirken yaptığınız gibi toprağını fazla dağıtmadan bir gazetenin üzerine çıkarın. Kaç köke ayrıldığına bakın. Kökleri fazla dağıtmamaya çalışarak ayırın ve ayrı saksılara dikin. Menekşe fazla derin olmayan saksılarda daha güzel gelişir ve bol çiçeklenir. Ve yumuşak toprak sever. Kolay gelsin...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025