agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2007, 09:13   #211
Ağaç Dostu

remziye yıldırım's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2007
Galeri: 1
arkadaşlar hepinize merhaba.benim menekşelerimden üç tanesi yanlardankardeş vermiş çok mutlu oldum ama onları ayırmaya korkuyorum birşey olur diye deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım var . ayrıca bütün annelerin anneler gününü şimdiden kutluyorum

remziye yıldırım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 11:43   #212
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Teşekkür ederim qxyl. Bir çiçekçi de bana aynen dediğiniz gibi ortada oluşan yaprakların tomurcukları engellediğinden bahsetmişti. Sıvı besin zaten haftada bir talimatlar çerçevesinde kullanıyorum. Ben de gelişmeleri paylaşırım, umarım sizin gibi olumlu sonuç alırım. Sayenizde umutlandım. Tekrar teşekkürler ve iyi geceler.
Gelişnmeleri sabırsızlıkla bekliyorum. Bugün benim ki bir tane daha açtı Darısı sizinkinin başına

Düzenleyen Penelophe : 11-05-2007 saat 11:54 Neden: imla hatası
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2007, 13:10   #213
Ağaç Dostu

merhabalar bugün pazardan iki tane menekşe aldım .Biri lila biri beyaz .Beyazı uzun süredir arıyordum çok sevindim .çokta sağlıklı gözüküyorlar pazartesi resimlerini yüklerim

Eski 12-05-2007, 19:54   #214
Yeni Üye

zuhal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-10-2006
Merhabalar.Menekşe çoğaltmaya çalışıyorum,ama bir türlü başaramıyorum.Suya koyarak mı yoksa direkt toprağa ekerek mi başarılı olurum.Bu konuda bana yardımcı olacak var mı?Ayrıca bir sorum daha var:Menekşe coşturan diye bir sıvı aldım.Kutusunda her sulamada kullanın diyor,hazır marketten aldığım menekşenin üzerinde ayda bir defa bitki besini verin yazısı vardı

zuhal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2007, 20:17   #215
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Sevgili Zuhal,

Direkt toprağa dikerseniz sanırım daha iyi sonuç alırsınız. Ben suda köklendirdikten sonra diktiğim yapraklarda sonuç alamamıştım. Direkt toprağa diktiklerimden üç tanesi kısa zamanda yaprak verdi.

Menekşe coşturan kullanan arkadaşlar da her sulamada veriyorlar besini ve çok memnunlar çiçeklerinin gelişiminden. Ama ben çok sık buluyorum bu süreyi. Çiçeğin fazla yüklemeden dolayı yorulacağını düşünüyorum. Ben ayda bir besin veriyorum menekşelerime ve çok memnunum.

Forumu baştan sona okursanız pek çok deneyim göreceksiniz. Çiçeğinizin ihtiyacı sadece besin değil çünki.

Bol çiçekli günler dilerim.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2007, 21:03   #216
Ağaçsever

Yeşilparmak's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Menekşe,yi çoğaltmak isteyenler menekşe sahiplerinden yavru alırlarsa (varsa tabi) bu sizi çok daha memnun edecek bir süreç içine sokacaktır. Çünkü, yapraktan çoğaltma maalesef uzun sürüyor. Ben elde ettiğim yavruları hemen ayırıyor ve isteyenlere hazırlıyorum.
Bir de sevgili "qxyl" sırf çiçeğini görmek için orta yaprakları koparmanız beni çok üzdü. Keşke canını yakmasaydınız.

Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2007, 16:24   #217
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilparmak Mesajı Göster
Menekşe,yi çoğaltmak isteyenler menekşe sahiplerinden yavru alırlarsa (varsa tabi) bu sizi çok daha memnun edecek bir süreç içine sokacaktır. Çünkü, yapraktan çoğaltma maalesef uzun sürüyor. Ben elde ettiğim yavruları hemen ayırıyor ve isteyenlere hazırlıyorum.
Bir de sevgili "qxyl" sırf çiçeğini görmek için orta yaprakları koparmanız beni çok üzdü. Keşke canını yakmasaydınız.
Selamlar,

Bunun bende farkındayım arkadaşım ama aylardır açmıyordu ve sorununu çözemiyordum. Yaprakları kopartmak hem canını yaktı hem görünümünü çirkinleştirdi. Fakat onu rahatlattı şimdi ortasında hem çok güzel çiçekler hem de yavru yapraklar var. En kısa sürede resimleyip ekleyeceğim.

Saygılar..

Eski 13-05-2007, 20:52   #218
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Unhappy

İşte afrika menekşemin son hali, gururlandı bence ve kendine güveni geldi, rahatladıda sanırım

Eklenen Resimler

violet19 beğendi.
Eski 14-05-2007, 13:06   #219
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilparmak Mesajı Göster
Merhaba benimde menekşelerim kardeş verdiler ama ben ayırmayı bilmediğimden ayıramadım. onlara birşey olacak diye korkuyorum .sadece saksı değiştiriyorum.bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim

Eski 14-05-2007, 13:48   #220
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım Mesajı Göster
Merhaba benimde menekşelerim kardeş verdiler ama ben ayırmayı bilmediğimden ayıramadım. onlara birşey olacak diye korkuyorum .sadece saksı değiştiriyorum.bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim
Saksı değiştirirken yaptığınız gibi toprağını fazla dağıtmadan bir gazetenin üzerine çıkarın. Kaç köke ayrıldığına bakın. Kökleri fazla dağıtmamaya çalışarak ayırın ve ayrı saksılara dikin. Menekşe fazla derin olmayan saksılarda daha güzel gelişir ve bol çiçeklenir. Ve yumuşak toprak sever. Kolay gelsin...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 14:05   #221
Ağaç Dostu

çok teşekür ederim hemen denedim .inşallah başarılı olmuşumdur. yarın resimlerini yükleyeceğim.

Eski 15-05-2007, 00:24   #222
Yeni Üye

Neşe Kıldacı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Thumbs up Bunlar da benimkiler...

Bunlar da benim menekşelerim. Pembe ve beyaz katmerli menekşem iki senedir öylece duruyordu, yaprakları çoğaldı, ben de biraz besin çubuğu takviyesi yaptım, sonunda açtılar. Daha çoğaltma denemesi yapmadım. Genellikle yapraktan çoğaltıyorum, başarılı da oluyor. Öğrenmek istediğim, tohum elde etmemiz mümkün mü? Önceki sayfalarda yanılmıyorsam açıklaması yok, umarım atlamamışımdır.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Neşe Kıldacı : 15-05-2007 saat 00:30 Neden: Fotoğraf yüklenmemiş gözüküyor.
Neşe Kıldacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 09:59   #223
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Neşe Kıldacı Mesajı Göster
Bunlar da benim menekşelerim. Pembe ve beyaz katmerli menekşem iki senedir öylece duruyordu, yaprakları çoğaldı, ben de biraz besin çubuğu takviyesi yaptım, sonunda açtılar. Daha çoğaltma denemesi yapmadım. Genellikle yapraktan çoğaltıyorum, başarılı da oluyor. Öğrenmek istediğim, tohum elde etmemiz mümkün mü? Önceki sayfalarda yanılmıyorsam açıklaması yok, umarım atlamamışımdır.
Neşe hanım merhaba. Menekşeleriniz çok güzel maşallah.Bende tohumdan üretmek istiyorum ama başaramadım. Tohumla üretimin laboratuar ortamındaolduğunu öğrendim. ben yinede tohumları çimlendirmek için uğraşıp duruyorum. Eğer başarırsam sizinle paylaşırım

Eski 15-05-2007, 10:59   #224
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
5 sene kadar önce Ümraniyeden Şile tarafına doğru giderken adını hatırlayamadığım çok büyük bir fidanlık vardı. Toptancıydı, arkadaşımız vasıtasıyla gitmiştik. Kocaman bir sera sadece afrika menekşesine ayrılmıştı ve tohumdan üretim yapıyorlardı. Boy boy en miniciğinden, büyüğüne sıralamışlardı. Şahanelerdi. o serada çok değişik bitkiler, dev bonsailer, çok değişik saksı çeşitleri vardı. Ama ben hem adını unuttum hem de yerini. Karşıyı da çok bilmem her seferinde kaybolurum. Dudullu taraflarındaydı galiba.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 13:44   #225
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
benim mor menekşemde yaprak ve çiçekte toz deterjan gibi beyaz toz var. unlu bit olabilir mi.Bu alttakine benziyor gibi

Eklenen Resimler

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 17:33   #226
Yeni Üye

Neşe Kıldacı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım Mesajı Göster
Neşe hanım merhaba. Menekşeleriniz çok güzel maşallah.Bende tohumdan üretmek istiyorum ama başaramadım. Tohumla üretimin laboratuar ortamındaolduğunu öğrendim. ben yinede tohumları çimlendirmek için uğraşıp duruyorum. Eğer başarırsam sizinle paylaşırım
Sevgili Remziye Yıldırım, ben de deneyeceğim ama çok el yordamıyla olacak. Umarım başarırız. Acaba çok mu iyimseriz?

Neşe Kıldacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 17:57   #227
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Çiçeksever kardeşim, o beyaz bit yüzünden 26 saksı menekşemi kaybettim,o zararlı için bu tür bitkilerin kanseri dediler, neler denemedim.Bu sitede, (belki okumuşsundur) 18.04.2007 gün 234 sayılı mesajda ' Zenfree' zararlılarla mücadelede bir site adresi vermiş orada bazı tarifler var,mesela 5.tarifte arap sabunlu ve sıvı yağlı su püskürtme bana mantıklı geldi denemek lazım, zirai ilacın dozunu ayarlamak çok zor tamemen bitkiyi öldürüyor.Veya ehil bir ziraatçiye hazırlatmak gerekiyor.Senin menekşennin yaprağının tümüne yumurtlamış o yaprakları koparıp atman lazım, işin en kötü yanıda çok kısa bir zamanda evdeki bütün bitkilerine yayılıyor.Ben alkollü ve sabunlu su püskürtmüştüm bundan kaçıyor ölmüyor,bulduğum yerde her gün kürdanla tek tek temizlemeye kalktım ama yine olmadı.Senin adına üzüldüm.Menekşelerine acil şifalar dilerim.

nahirep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 18:17   #228
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Neşe Kıldacı Mesajı Göster
Sevgili Remziye Yıldırım, ben de deneyeceğim ama çok el yordamıyla olacak. Umarım başarırız. Acaba çok mu iyimseriz?
Selamlar;

Ablamlarda 2 senedir tohumdan büyütmeye çalışıyorlar, ama ablam (elinden çiçek tutar denilen türdendir bir türlü beceremedi.

Saygılar.

Eski 16-05-2007, 18:40   #229
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
unlu bitler

mahirep arkadaşımın menekşelerine ben de çok üzüldüm çünkü aynı mücadeleyi ben de verdim hatta bir kısmını karantinaya almıştım.Çiçek sever arkadaşım eğer tespitlerin(unlu bit) doğruysa hemen arapsabunlu-zeytinyağlı tarifi uygula ben memnun kaldım bit olmayanların yanından ayrı uygulama yap ki diğerlerine musallat olmasınlar
tedaviden henüz çıkmış olanın Name:  IMG_0551.jpg
Views: 3971
Size:  40.1 KB
resmi kolay gelsin

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2007, 22:30   #230
hfz
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
benim mor menekşemde yaprak ve çiçekte toz deterjan gibi beyaz toz var. unlu bit olabilir mi.Bu alttakine benziyor gibi
Sevgili Çiçeksever,

Menekşenizin yaprağını görünce çok üzüldüm ve sizin için sitemizde bir araştırma yaptım.. Çünki unlu bit için kullanılan ilaç içime sinmedi.. Unlu bit genelde yaprak sapının birleştiği yerlerde oluşuyor, ayrıca yapraklara kullanıldığında menekşeleriniz tamamen ölebilir diye düşünmüştüm. Sanırım yanılmadım.

Bulabildiğim en yakın hastalık 'küllenme'. Dergimizin Ocak sayısında hastalık hakkında bilgi verilmiş. Bir incelerseniz belki aynı hastalıktır ve çiçeğinizi kurtarabilirsiniz..

Sevgiler..

Eski 17-05-2007, 15:56   #231
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
hasta menekşe

çiçeğime lütfen teşhis,daha önce bahsettiğim çiçek,çiçeklerin altına dikkat edin.toz deterjana benziyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen çiçeksever : 18-05-2007 saat 15:55
çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2007, 17:06   #232
hfz
Ağaç Dostu

Sayın Çiçeksever,

337 numaralı mesajınızdaki menekşenizin yaprağında görünen hastalık için bir araştırma yapıp yardımcı olmaya çalışmıştım. Mesajımı gördünüz mü acaba? Hastalık doğru mudur merak ettim.

Eski 18-05-2007, 12:41   #233
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Teşekkür ederim arkadaşlar bunlar hepimizin bilgi ve tecrübelerimizin eseri sizlerle paylaşmak istedim ayrıca sizinkiler de çok güzeller sadece ilgi istiyorlar.qxyl arkadaşım yapraklarına su değse yine iyi temizlik esnasında kazara çamaşır suyu sıçrattım bu toparlanmış hali.
Name:  IMG_0567.jpg
Views: 20616
Size:  56.2 KB
Bunlar da yeni nesiller ben de papatyam'daki katlı mor menekşeden istiyoruuum kardeş olsunlar.

Eski 19-05-2007, 11:42   #234
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Bunlarda benim menekşelerim. Bunlar çiçek açtılar fakat iki bir tanesi açmadı sürekli yaprak veriyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
Name:  Resim 015.jpg
Views: 3214
Size:  6.3 KB
Bu menekşemin maşallahı var, hiç bir takviye yapmadım sürekli çiçek açıyor...
Name:  Resim 016.jpg
Views: 3223
Size:  6.4 KB

Name:  Resim 017.jpg
Views: 3140
Size:  5.0 KB

Bu da diğer menekşem açmıyacak diyordum ama, sonunda tomurcuk verdi sanırım beyaz açıçak...

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2007, 12:03   #235
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Selamlar;

Maşallah çok güzeller.

Çiçek açmayan menekşeniz için, ortasından biraz yaprak eksiltin, ve çiçek costuran tarzı bir besin verin, ben 1 haftada sonuç elde ettim. Öneririm.

Bu konunun 8. sayfasında benim mekşe maceramı fotoğraflarıyla beraber bulabilirsin, sanırım çok faydasını göreceksin.

Saygılar.

Eski 19-05-2007, 12:10   #236
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Sevgili qxyl önerileriniz için teşekkür ederim. Birkaç yaprak koparmıştım önceden sanırım biraz besin vermem gerekecek. Bir de yaprakları kopartıp toprağa ekmiştim, uzun bir süre oldu ekeli. Bugün baktım ki yapraklar köklenmiş çok sevindim

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2007, 19:37   #237
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi Mesajı Göster
Orta yaprak koparmak işe yarıyor galiba.Ama kıyamam.Sizinkiler resmen kudurmuş maşallah.
Bence kıymalısın, sadece çiçeği görmek adına değil, bitki rahatlıyor, o kocaman yapraklara yetemiyor galiba kökü, ama kırılınca hem rahatlıyor hemde çiçek açıyor.

Eski 20-05-2007, 07:34   #238
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Ben de orta yaprakları , büyüdüğü anda kopartıyorum.Kopardığım yaprakları hemen başka bir saksıya dikerim.Böylece hem menekşelerim daha çok çiçek açıyor,çiçekleri uzun ömürlü oluyor,hemde yeni saksılarda menekşelere sahip oluyorum.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2007, 14:29   #239
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Benim beyaz menekşenin de orta yapraklarının koparılmaya ihtiyacı var mı onlara kıyamıyorum da.
Name:  IMG_0550.jpg
Views: 5525
Size:  37.6 KB

Eski 20-05-2007, 14:52   #240
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cahide kartal Mesajı Göster
Benim beyaz menekşenin de orta yapraklarının koparılmaya ihtiyacı var mı onlara kıyamıyorum da.
Eklenti 11105
Selamlar;

Bence gerek yok. Sizinki çok güzel açmış Ama yapraklarına sanki su değmiş Eğer çiçeklerini döktüğünde tekrar çiçeklenmezse kopartın orta yapraklarını

Saygılar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025