![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar hepinize merhaba.benim menekşelerimden üç tanesi yanlardankardeş vermiş çok mutlu oldum ama onları ayırmaya korkuyorum birşey olur diye deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım var . ayrıca bütün annelerin anneler gününü şimdiden kutluyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen Penelophe : 11-05-2007 saat 11:54 Neden: imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2006
|
Merhabalar.Menekşe çoğaltmaya çalışıyorum,ama bir türlü başaramıyorum.Suya koyarak mı yoksa direkt toprağa ekerek mi başarılı olurum.Bu konuda bana yardımcı olacak var mı?Ayrıca bir sorum daha var:Menekşe coşturan diye bir sıvı aldım.Kutusunda her sulamada kullanın diyor,hazır marketten aldığım menekşenin üzerinde ayda bir defa bitki besini verin yazısı vardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zuhal, Direkt toprağa dikerseniz sanırım daha iyi sonuç alırsınız. Ben suda köklendirdikten sonra diktiğim yapraklarda sonuç alamamıştım. Direkt toprağa diktiklerimden üç tanesi kısa zamanda yaprak verdi. Menekşe coşturan kullanan arkadaşlar da her sulamada veriyorlar besini ve çok memnunlar çiçeklerinin gelişiminden. Ama ben çok sık buluyorum bu süreyi. Çiçeğin fazla yüklemeden dolayı yorulacağını düşünüyorum. Ben ayda bir besin veriyorum menekşelerime ve çok memnunum. Forumu baştan sona okursanız pek çok deneyim göreceksiniz. Çiçeğinizin ihtiyacı sadece besin değil çünki. ![]() Bol çiçekli günler dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Menekşe,yi çoğaltmak isteyenler menekşe sahiplerinden yavru alırlarsa (varsa tabi) bu sizi çok daha memnun edecek bir süreç içine sokacaktır. Çünkü, yapraktan çoğaltma maalesef uzun sürüyor. Ben elde ettiğim yavruları hemen ayırıyor ve isteyenlere hazırlıyorum. ![]() Bir de sevgili "qxyl" sırf çiçeğini görmek için orta yaprakları koparmanız beni çok üzdü. Keşke canını yakmasaydınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunun bende farkındayım arkadaşım ama aylardır açmıyordu ve sorununu çözemiyordum. Yaprakları kopartmak hem canını yaktı hem görünümünü çirkinleştirdi. Fakat onu rahatlattı şimdi ortasında hem çok güzel çiçekler hem de yavru yapraklar var. En kısa sürede resimleyip ekleyeceğim. Saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Saksı değiştirirken yaptığınız gibi toprağını fazla dağıtmadan bir gazetenin üzerine çıkarın. Kaç köke ayrıldığına bakın. Kökleri fazla dağıtmamaya çalışarak ayırın ve ayrı saksılara dikin. Menekşe fazla derin olmayan saksılarda daha güzel gelişir ve bol çiçeklenir. Ve yumuşak toprak sever. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Yeni Üye
|
![]() Bunlar da benim menekşelerim. Pembe ve beyaz katmerli menekşem iki senedir öylece duruyordu, yaprakları çoğaldı, ben de biraz besin çubuğu takviyesi yaptım, sonunda açtılar. Daha çoğaltma denemesi yapmadım. Genellikle yapraktan çoğaltıyorum, başarılı da oluyor. Öğrenmek istediğim, tohum elde etmemiz mümkün mü? Önceki sayfalarda yanılmıyorsam açıklaması yok, umarım atlamamışımdır. Düzenleyen Neşe Kıldacı : 15-05-2007 saat 00:30 Neden: Fotoğraf yüklenmemiş gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
5 sene kadar önce Ümraniyeden Şile tarafına doğru giderken adını hatırlayamadığım çok büyük bir fidanlık vardı. Toptancıydı, arkadaşımız vasıtasıyla gitmiştik. Kocaman bir sera sadece afrika menekşesine ayrılmıştı ve tohumdan üretim yapıyorlardı. Boy boy en miniciğinden, büyüğüne sıralamışlardı. Şahanelerdi. o serada çok değişik bitkiler, dev bonsailer, çok değişik saksı çeşitleri vardı. Ama ben hem adını unuttum hem de yerini. Karşıyı da çok bilmem her seferinde kaybolurum. Dudullu taraflarındaydı galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Yeni Üye
|
![]() Sevgili Remziye Yıldırım, ben de deneyeceğim ama çok el yordamıyla olacak. Umarım başarırız. Acaba çok mu iyimseriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Çiçeksever kardeşim, o beyaz bit yüzünden 26 saksı menekşemi kaybettim,o zararlı için bu tür bitkilerin kanseri dediler, neler denemedim.Bu sitede, (belki okumuşsundur) 18.04.2007 gün 234 sayılı mesajda ' Zenfree' zararlılarla mücadelede bir site adresi vermiş orada bazı tarifler var,mesela 5.tarifte arap sabunlu ve sıvı yağlı su püskürtme bana mantıklı geldi denemek lazım, zirai ilacın dozunu ayarlamak çok zor tamemen bitkiyi öldürüyor.Veya ehil bir ziraatçiye hazırlatmak gerekiyor.Senin menekşennin yaprağının tümüne yumurtlamış o yaprakları koparıp atman lazım, işin en kötü yanıda çok kısa bir zamanda evdeki bütün bitkilerine yayılıyor.Ben alkollü ve sabunlu su püskürtmüştüm bundan kaçıyor ölmüyor,bulduğum yerde her gün kürdanla tek tek temizlemeye kalktım ama yine olmadı.Senin adına üzüldüm.Menekşelerine acil şifalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ablamlarda 2 senedir tohumdan büyütmeye çalışıyorlar, ama ablam (elinden çiçek tutar denilen türdendir ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
unlu bitler
mahirep arkadaşımın menekşelerine ben de çok üzüldüm çünkü aynı mücadeleyi ben de verdim hatta bir kısmını karantinaya almıştım.Çiçek sever arkadaşım eğer tespitlerin(unlu bit) doğruysa hemen arapsabunlu-zeytinyağlı tarifi uygula ben memnun kaldım bit olmayanların yanından ayrı uygulama yap ki diğerlerine musallat olmasınlar tedaviden henüz çıkmış olanın ![]() resmi kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Menekşenizin yaprağını görünce çok üzüldüm ve sizin için sitemizde bir araştırma yaptım.. Çünki unlu bit için kullanılan ilaç içime sinmedi.. Unlu bit genelde yaprak sapının birleştiği yerlerde oluşuyor, ayrıca yapraklara kullanıldığında menekşeleriniz tamamen ölebilir diye düşünmüştüm. Sanırım yanılmadım. Bulabildiğim en yakın hastalık 'küllenme'. Dergimizin Ocak sayısında hastalık hakkında bilgi verilmiş. Bir incelerseniz belki aynı hastalıktır ve çiçeğinizi kurtarabilirsiniz.. Sevgiler.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar bunlar hepimizin bilgi ve tecrübelerimizin eseri sizlerle paylaşmak istedim ayrıca sizinkiler de çok güzeller sadece ilgi istiyorlar.qxyl arkadaşım yapraklarına su değse yine iyi temizlik esnasında kazara çamaşır suyu sıçrattım bu toparlanmış hali. ![]() Bunlar da yeni nesiller ben de papatyam'daki katlı mor menekşeden istiyoruuum kardeş olsunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim menekşelerim. Bunlar çiçek açtılar fakat iki bir tanesi açmadı sürekli yaprak veriyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz? ![]() Bu menekşemin maşallahı var, hiç bir takviye yapmadım sürekli çiçek açıyor... ![]() ![]() Bu da diğer menekşem açmıyacak diyordum ama, sonunda tomurcuk verdi sanırım beyaz açıçak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Maşallah çok güzeller. Çiçek açmayan menekşeniz için, ortasından biraz yaprak eksiltin, ve çiçek costuran tarzı bir besin verin, ben 1 haftada sonuç elde ettim. Öneririm. Bu konunun 8. sayfasında benim mekşe maceramı fotoğraflarıyla beraber bulabilirsin, sanırım çok faydasını göreceksin. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili qxyl önerileriniz için teşekkür ederim. Birkaç yaprak koparmıştım önceden sanırım biraz besin vermem gerekecek. Bir de yaprakları kopartıp toprağa ekmiştim, uzun bir süre oldu ekeli. Bugün baktım ki yapraklar köklenmiş çok sevindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Bence kıymalısın, sadece çiçeği görmek adına değil, bitki rahatlıyor, o kocaman yapraklara yetemiyor galiba kökü, ama kırılınca hem rahatlıyor hemde çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Ben de orta yaprakları , büyüdüğü anda kopartıyorum.Kopardığım yaprakları hemen başka bir saksıya dikerim.Böylece hem menekşelerim daha çok çiçek açıyor,çiçekleri uzun ömürlü oluyor,hemde yeni saksılarda menekşelere sahip oluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Benim beyaz menekşenin de orta yapraklarının koparılmaya ihtiyacı var mı onlara kıyamıyorum da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence gerek yok. Sizinki çok güzel açmış ![]() ![]() ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |