agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2007, 09:10   #181
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Biri kokulu menekşe mi dedi...Nerdeymiş bu kokulu menekşe ....
Nerden buldunuz...

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2007, 09:39   #182
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
[QUOTE=hfz;100850]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
arkadaşlar afrika menekşesi değil de muhteşem kokusuyla içinizi ferahlatan yabani menekşe üreten var mı?

"hercai menekseden farkli olarak, hos kokulu, minicik, mor renkli, ince saz gibi yaprakli, kokusunun anne kokusuna benzetilmesi nedeniyle, eskiden anneler gununde annelere veya anne olmayi bekleyenlere hediye edilen unutulmus guzellik"

bu tanım da çok hoşuma gitti....

Sevgili Denizakvaryumu,

Buldum!.. Henüz çiçekleri yok pek miniş..
Bu ANNE KOKULU MENEKŞEYİ çiçekleri açtığı zaman, bol bol içinize çekin...gerçekten bu tanımı hak eden bir menekşe

Bence anneler gününde armağan edilebilecek en güzel çiçek...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2007, 12:26   #183
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Annem ilgi göstermedi kendisine. Kıyamam ona vermeye..

Sevgili Elfogi, çok küçük ama çok sağlıklı şu an. Aynı sağlıkta devam ederse eminim yeni sürgünler de verecektir.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2007, 14:37   #184
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Birşey soracağım, bendeki çiçek costuranda son kullanma tarihi vs. yazmıyor. Çiçeğe bir zararı dokunur mu?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 09:08   #185
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

İşte Benim Tembel Menekşe

Bu üzerinde görürnen tomurcuklar yaklaşık 2 aydır duruyorlar açmadan ve kuruyarak..

Düzenleyen Penelophe : 01-05-2008 saat 11:07
Eski 04-05-2007, 10:50   #186
Ağaç Dostu

remziye yıldırım's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qxyl Mesajı Göster
Birşey soracağım, bendeki çiçek costuranda son kullanma tarihi vs. yazmıyor. Çiçeğe bir zararı dokunur mu?
arkadaşım merhaba. Benim çiçek coşturanda son kullanma tarihi yazıyor. İçeriğinden sonra yan olarak çok küçük yazılmış ama varsa görebilirsin.Ayrıca tembel dediğin menekşen çok güzel biz ona sadece nazlı diyelim yakında sizi zaten utandıracaktır.Bol çiçekli günler

remziye yıldırım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 12:23   #187
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Bu üzerinde görürnen tomurcuklar yaklaşık 2 aydır duruyorlar açmadan ve kuruyarak..
Çok yaprağa gitmiş. En alttaki büyük yapraklarını hatta yeni çıkan çok sıkışık duran yapraklarından da birazını güzelce kırın. Bir kartona delikler açıp yapraklar üstte kalacak şekilde zedelemeden saplayın. Su dolu bardağa o şekilde koyup köklenmelerini bekleyip yeni menekşeler üretebilirsiniz.
Hemen hemen her açan bitki için geçerli bir kuraldır ki fazla yapraklanan bitkileriniz az çiçek açarlar. Sevgiler...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 12:37   #188
Ağaç Dostu

remziye yıldırım's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2007
Alıntı:
Selamlar ARKADAŞIM,
Heryerini santim santim okudum, yok, tarih yok.
umarım utandırır beni
Teşekkür ederim.
arkadaşım sanırım elimizdeki markalar farklı eğer üzerinde tarih yoksa ozaman süresiz kullanılıyor demektir bir zararı olmaz diye düşünüyorum . Menekşenizçiçek açtığında yine görmek isterim .Ben onun açık renk olduğunu düşünüyorum.

remziye yıldırım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 12:40   #189
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çok yaprağa gitmiş. En alttaki büyük yapraklarını hatta yeni çıkan çok sıkışık duran yapraklarından da birazını güzelce kırın. Bir kartona delikler açıp yapraklar üstte kalacak şekilde zedelemeden saplayın. Su dolu bardağa o şekilde koyup köklenmelerini bekleyip yeni menekşeler üretebilirsiniz.
Hemen hemen her açan bitki için geçerli bir kuraldır ki fazla yapraklanan bitkileriniz az çiçek açarlar. Sevgiler...
yani ne kadar az yaprak o kadar çok çiçek öyle mi. Tama yarın yapraklarını kopartır resmini çeker , buraya eklerim. Teşekkür ederim.

Eski 04-05-2007, 12:43   #190
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım Mesajı Göster
arkadaşım sanırım elimizdeki markalar farklı eğer üzerinde tarih yoksa ozaman süresiz kullanılıyor demektir bir zararı olmaz diye düşünüyorum . Menekşenizçiçek açtığında yine görmek isterim .Ben onun açık renk olduğunu düşünüyorum.
Değerli Arkadaşım, ben onun rengini biliyorum. orada 2 kök var birisi mor birisi beyaz , aldığımda çiçekleri vardı , ama bana geldikten sonra çiçeksizleşti. Eğer bir açarsa zaten boy boy afişlerini koyacağım buraya

Eski 04-05-2007, 14:39   #191
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2007
merhaba arkadaşlar bende 15 gün önce yaprakları toprağa ektim merakımdan çıkarıp baktım köklenmişler çok mutlu oldum.Ama yavruları ne zaman olacak merak ediyorum.ilk denememdi başarılı oldum sevincimi menekşe severlerle paylaşmak istedim.ayrıca migrostan afrika menekşeleri için özel olan çiçek coşturan aldım çünki çiçekleri yok inşallah açarlar.Herkese sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum.

gül deniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 16:26   #192
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gül deniz Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar bende 15 gün önce yaprakları toprağa ektim merakımdan çıkarıp baktım köklenmişler çok mutlu oldum.Ama yavruları ne zaman olacak merak ediyorum.ilk denememdi başarılı oldum sevincimi menekşe severlerle paylaşmak istedim.ayrıca migrostan afrika menekşeleri için özel olan çiçek coşturan aldım çünki çiçekleri yok inşallah açarlar.Herkese sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum.
Hayırlı olsun Çiçeklenince fotoğraflarınıda ekleyin ki bizde görelim ama değil mi

Eski 08-05-2007, 23:30   #193
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sevgili Gül deniz,

menekşeler kolay tutuyor. Ama hemen yaprak vermeyebilir. Umarım çok büyük bir saksıya dikmemişsinizdir. Bir keresinde büyük bir saksıya dikmiştim. Kolay gelişmedi. Daha ufak bir saksı sanırım daha uygun.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 15:35   #194
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sevgili Gül deniz,

menekşeler kolay tutuyor. Ama hemen yaprak vermeyebilir. Umarım çok büyük bir saksıya dikmemişsinizdir. Bir keresinde büyük bir saksıya dikmiştim. Kolay gelişmedi. Daha ufak bir saksı sanırım daha uygun.
MERHABA SELENN yeni menekşe almıştım.Saksısını değiştirdim ve küçük menekşe saksılarına yaprakları ektim.Şimdi yavruların çıkmasını bekliyorum. daha çok beklermiyim acaba.:

Eski 09-05-2007, 16:18   #195
Yeni Üye

zuhal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-10-2006
menekşe coşturan diye bir sıvı aldım .ne kadar arlıkla sulamam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim

zuhal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 16:33   #196
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zuhal Mesajı Göster
menekşe coşturan diye bir sıvı aldım .ne kadar arlıkla sulamam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim
Üzerinde kullanma talimatı yazıyordur Arkadaşım.

Eski 10-05-2007, 10:53   #197
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Ben de haftada bir çiçek açan bitkiler için sıvı besin veriyorum. Üzerindeki talimatları takip etmenizi öneririm Sevgili Zuhal.
Gül Deniz ben de yaprakları daldırdım. Yaklaşık bir aydır aynen duruyorlar. yavruları görmek için ben de çok sabırsızlanıyorum ama sabır gerekiyor biraz daha.

Eski 10-05-2007, 11:12   #198
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Benim yapraklar yavrulamaya başladı )

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2007, 11:22   #199
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zuhal Mesajı Göster
bende de var sizinkiyle aynımı bilemiyorum.mor şişede ben üzerinde yazan talimata göre her sulmada 1 litre suya 1 kapak koyup sulama yapıyorum.çokta iyi geldi güzellerime.CANLANDILAR.

Eski 10-05-2007, 11:24   #200
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Benim yapraklar yavrulamaya başladı )
KAÇ AY SONRA YAVRULADILAR.BİR AYDIR BENİMKİLER DİMDİK DURUYOLAR.

Eski 10-05-2007, 13:32   #201
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Bazen çok çabuk yavruluyor bazen de aylarca beklemek zorunda kalıyorsun mevsimden herhalde )

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2007, 13:46   #202
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Menekşemin ortasındaki yapraklarını koparmıştım, dün baktım tomurcuklar uzamaya başlamış , yaprakları kopardığımda miniciktiler. Demek ki yapraklar yüzünden gelişemiyorlarmış. Bu hızla yarın açacak gibiler

Eski 10-05-2007, 15:56   #203
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Alıntı:
Menekşemin ortasındaki yapraklarını koparmıştım, dün baktım tomurcuklar uzamaya başlamış , yaprakları kopardığımda miniciktiler. Demek ki yapraklar yüzünden gelişemiyorlarmış. Bu hızla yarın açacak gibiler
Muhakkak açarlar Sevindim adınıza.

Eski 10-05-2007, 16:00   #204
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gül deniz Mesajı Göster
KAÇ AY SONRA YAVRULADILAR.BİR AYDIR BENİMKİLER DİMDİK DURUYOLAR.
Menekşeyi suda köklendirdikten sonra torfa veya onun gibi çok yumuşak ve hafif toprağa sadece kökü toprağa girecek şekilde ekerseniz ve dibine koyacağınız kaba su doldurursanız çok çabuk yapraklandıklarını göreceksiniz. Sanırım biraz derin ekiyorsunuz. Yapraklardan birinin dibini hafifçe eşeleyin bakın genelde derin ekimlerde ucu yapraklanmış olur fakat yaprakların günışığına çıkması uzun zaman alabilir

Eski 10-05-2007, 16:22   #205
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Muhakkak açarlar Sevindim adınıza.
Bende çok sevindim ama bu kadar hızlı olacağını düşünmüuordum. Açarsa hemen resmini koyacağım buraya

Eski 10-05-2007, 20:59   #206
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Alıntı:
Menekşeyi suda köklendirdikten sonra torfa veya onun gibi çok yumuşak ve hafif toprağa sadece kökü toprağa girecek şekilde ekerseniz ve dibine koyacağınız kaba su doldurursanız çok çabuk yapraklandıklarını göreceksiniz. Sanırım biraz derin ekiyorsunuz. Yapraklardan birinin dibini hafifçe eşeleyin bakın genelde derin ekimlerde ucu yapraklanmış olur fakat yaprakların günışığına çıkması uzun zaman alabilir
SEVGİLİ LİMON TAVSİYELERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Eski 10-05-2007, 22:22   #207
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Açtı, açtı açtııı

Az önce eve geldim, birde baktım ki açmış. Çok mutluyum . Tamam yaprakları koparılınca biraz çirkin oldu ama açtı ya sonunda.

Bir şey soracağım yaprakları kopartalı bugün tam 1 hafta oldu, bu kadar kısa sürede açması normal mi?

296 nolu mesajımda ki fotoğrafını 3 mayısta çekmiştim, tam bir hafta olmuş. Ve o fotoğraftaki eski tomurcuklarıydı, ortadaki yapraklarla beraber o tomurcuklarıda koparmıştım.

İşte 1 haftada ki değişimi,

Eklenen Resimler

hasarigirl beğendi.
Eski 10-05-2007, 23:15   #208
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Alıntı:

Sevgili qxyl,

ben de koparmıştım ortadaki yaprakları ama hala açmadılar. Ve yaprakları sanırım ölmeye başladı, çok cansız gözüküyor. Umarım ölmez çünkü elimdeki tek beyaz çiçekli menekşem oydu Açmasa da ümitliyim.

Bu arada başka bir sorum da şu olacak yaprakları çok olan bir menekşem daha var ve üzerindeki çiçekler teker teker kurumaya başlıyor. Kurudukça diplerinden koparıyorum yeni tomurcukların gelişmesi için ama o tomurcuklar da kuruyor açmadan. Acaba yaprak sayısını azaltsam mı? Ne dersiniz?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Eski 10-05-2007, 23:40   #209
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sevgili qxyl,

ben de koparmıştım ortadaki yaprakları ama hala açmadılar. Ve yaprakları sanırım ölmeye başladı, çok cansız gözüküyor. Umarım ölmez çünkü elimdeki tek beyaz çiçekli menekşem oydu Açmasa da ümitliyim.

Bu arada başka bir sorum da şu olacak yaprakları çok olan bir menekşem daha var ve üzerindeki çiçekler teker teker kurumaya başlıyor. Kurudukça diplerinden koparıyorum yeni tomurcukların gelişmesi için ama o tomurcuklar da kuruyor açmadan. Acaba yaprak sayısını azaltsam mı? Ne dersiniz?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sayın Selenn;

Bu konuda bilgim yok. Üzgünüm.

Bu konuda yardımcı olabilirim. Bir hafta önce menekşemde tam olarak aynı durumdaydı. Tomurcukları daha açmadan kuruyordu. Bende koparıp atıyordum, ama bir hafta önce tam ortasındaki yaprakları ve bütün tomurcuklarını koparttım. 296 ve 319 numaralı mesajlarda yaprakların koparılmadan önceki halleri ve koparıldıktan sonraki halleri görünüyor. Ve koçtaştan aldığım çiçek coşturan (3,50 ytl.) adlı besini kullanma talimatına göre verdim. Açıkcası hiç umudum yoktu, çünki aylardır açmıyordu,(zaten üzerinde gördüğüm tek çiçek, aldığım zamanki çiçeğiydi) ama bir hafta içinde herşey tersine dönüverdi. Çok heyecanlandım , şaşırdım ve sevindim.

Bu konuda teknik bir bilgim yok fakat uygulamamı anlattım size, fotoğraflarada bakarsanız daha açıklayıcı olur. Tamamen bir haftalık gözlemlerime dayanan sonuç; ortadan çıkan minik ve orta boy yapraklar, alttan sürmeye çalışan yeni tomurcukları engelliyor ve minicik olan ve öyle kalan tomurcuklar görünmüyor bile. Ben ortadaki yaprakları kopartarak onlara yaşam ve büyüme alanı açtığıma inanıyorum. Sonuç olumlu görünüyor.

Size sadece deneyimimi anlattım. Akademik bilgiye sahip değilim.
Selamlarımı iletiyorum..

Eski 10-05-2007, 23:51   #210
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Teşekkür ederim qxyl. Bir çiçekçi de bana aynen dediğiniz gibi ortada oluşan yaprakların tomurcukları engellediğinden bahsetmişti. Sıvı besin zaten haftada bir talimatlar çerçevesinde kullanıyorum. Ben de gelişmeleri paylaşırım, umarım sizin gibi olumlu sonuç alırım. Sayenizde umutlandım. Tekrar teşekkürler ve iyi geceler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025