![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Biri kokulu menekşe mi dedi...Nerdeymiş bu kokulu menekşe .... Nerden buldunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=hfz;100850] Alıntı:
![]() Bence anneler gününde armağan edilebilecek en güzel çiçek... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hemen hemen her açan bitki için geçerli bir kuraldır ki fazla yapraklanan bitkileriniz az çiçek açarlar. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşım sanırım elimizdeki markalar farklı eğer üzerinde tarih yoksa ozaman süresiz kullanılıyor demektir bir zararı olmaz diye düşünüyorum . Menekşenizçiçek açtığında yine görmek isterim .Ben onun açık renk olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
merhaba arkadaşlar bende 15 gün önce yaprakları toprağa ektim merakımdan çıkarıp baktım köklenmişler çok mutlu oldum.Ama yavruları ne zaman olacak merak ediyorum.ilk denememdi başarılı oldum sevincimi menekşe severlerle paylaşmak istedim.ayrıca migrostan afrika menekşeleri için özel olan çiçek coşturan aldım çünki çiçekleri yok inşallah açarlar.Herkese sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gül deniz, menekşeler kolay tutuyor. Ama hemen yaprak vermeyebilir. Umarım çok büyük bir saksıya dikmemişsinizdir. Bir keresinde büyük bir saksıya dikmiştim. Kolay gelişmedi. Daha ufak bir saksı sanırım daha uygun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaçsever
|
![]() MERHABA SELENN yeni menekşe almıştım.Saksısını değiştirdim ve küçük menekşe saksılarına yaprakları ektim.Şimdi yavruların çıkmasını bekliyorum. daha çok beklermiyim acaba.: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2006
|
menekşe coşturan diye bir sıvı aldım .ne kadar arlıkla sulamam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Ben de haftada bir çiçek açan bitkiler için sıvı besin veriyorum. Üzerindeki talimatları takip etmenizi öneririm Sevgili Zuhal. Gül Deniz ben de yaprakları daldırdım. Yaklaşık bir aydır aynen duruyorlar. yavruları görmek için ben de çok sabırsızlanıyorum ama sabır gerekiyor biraz daha. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaçsever
|
![]() bende de var sizinkiyle aynımı bilemiyorum.mor şişede ben üzerinde yazan talimata göre her sulmada 1 litre suya 1 kapak koyup sulama yapıyorum.çokta iyi geldi güzellerime.CANLANDILAR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaçsever
|
![]() KAÇ AY SONRA YAVRULADILAR.BİR AYDIR BENİMKİLER DİMDİK DURUYOLAR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Menekşemin ortasındaki yapraklarını koparmıştım, dün baktım tomurcuklar uzamaya başlamış , yaprakları kopardığımda miniciktiler. Demek ki yapraklar yüzünden gelişemiyorlarmış. Bu hızla yarın açacak gibiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Açtı, açtı açtııı
Az önce eve geldim, birde baktım ki açmış. Çok mutluyum . Tamam yaprakları koparılınca biraz çirkin oldu ama açtı ya sonunda. Bir şey soracağım yaprakları kopartalı bugün tam 1 hafta oldu, bu kadar kısa sürede açması normal mi? 296 nolu mesajımda ki fotoğrafını 3 mayısta çekmiştim, tam bir hafta olmuş. Ve o fotoğraftaki eski tomurcuklarıydı, ortadaki yapraklarla beraber o tomurcuklarıda koparmıştım. İşte 1 haftada ki değişimi, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili qxyl, ben de koparmıştım ortadaki yaprakları ama hala açmadılar. Ve yaprakları sanırım ölmeye başladı, çok cansız gözüküyor. Umarım ölmez çünkü elimdeki tek beyaz çiçekli menekşem oydu ![]() Bu arada başka bir sorum da şu olacak yaprakları çok olan bir menekşem daha var ve üzerindeki çiçekler teker teker kurumaya başlıyor. Kurudukça diplerinden koparıyorum yeni tomurcukların gelişmesi için ama o tomurcuklar da kuruyor açmadan. Acaba yaprak sayısını azaltsam mı? Ne dersiniz? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben de koparmıştım ortadaki yaprakları ama hala açmadılar. Ve yaprakları sanırım ölmeye başladı, çok cansız gözüküyor. Umarım ölmez çünkü elimdeki tek beyaz çiçekli menekşem oydu ![]() Bu konuda bilgim yok. Üzgünüm. Bu arada başka bir sorum da şu olacak yaprakları çok olan bir menekşem daha var ve üzerindeki çiçekler teker teker kurumaya başlıyor. Kurudukça diplerinden koparıyorum yeni tomurcukların gelişmesi için ama o tomurcuklar da kuruyor açmadan. Acaba yaprak sayısını azaltsam mı? Ne dersiniz? Bu konuda yardımcı olabilirim. Bir hafta önce menekşemde tam olarak aynı durumdaydı. Tomurcukları daha açmadan kuruyordu. Bende koparıp atıyordum, ama bir hafta önce tam ortasındaki yaprakları ve bütün tomurcuklarını koparttım. 296 ve 319 numaralı mesajlarda yaprakların koparılmadan önceki halleri ve koparıldıktan sonraki halleri görünüyor. Ve koçtaştan aldığım çiçek coşturan (3,50 ytl.) adlı besini kullanma talimatına göre verdim. Açıkcası hiç umudum yoktu, çünki aylardır açmıyordu,(zaten üzerinde gördüğüm tek çiçek, aldığım zamanki çiçeğiydi) ama bir hafta içinde herşey tersine dönüverdi. Çok heyecanlandım , şaşırdım ve sevindim. Bu konuda teknik bir bilgim yok fakat uygulamamı anlattım size, fotoğraflarada bakarsanız daha açıklayıcı olur. Tamamen bir haftalık gözlemlerime dayanan sonuç; ortadan çıkan minik ve orta boy yapraklar, alttan sürmeye çalışan yeni tomurcukları engelliyor ve minicik olan ve öyle kalan tomurcuklar görünmüyor bile. Ben ortadaki yaprakları kopartarak onlara yaşam ve büyüme alanı açtığıma inanıyorum. Sonuç olumlu görünüyor. Size sadece deneyimimi anlattım. Akademik bilgiye sahip değilim. Selamlarımı iletiyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim qxyl. Bir çiçekçi de bana aynen dediğiniz gibi ortada oluşan yaprakların tomurcukları engellediğinden bahsetmişti. Sıvı besin zaten haftada bir talimatlar çerçevesinde kullanıyorum. Ben de gelişmeleri paylaşırım, umarım sizin gibi olumlu sonuç alırım. Sayenizde umutlandım. Tekrar teşekkürler ve iyi geceler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|