View Single Post
Eski 10-05-2007, 23:40   #209
Penelophe
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sevgili qxyl,

ben de koparmıştım ortadaki yaprakları ama hala açmadılar. Ve yaprakları sanırım ölmeye başladı, çok cansız gözüküyor. Umarım ölmez çünkü elimdeki tek beyaz çiçekli menekşem oydu Açmasa da ümitliyim.

Bu arada başka bir sorum da şu olacak yaprakları çok olan bir menekşem daha var ve üzerindeki çiçekler teker teker kurumaya başlıyor. Kurudukça diplerinden koparıyorum yeni tomurcukların gelişmesi için ama o tomurcuklar da kuruyor açmadan. Acaba yaprak sayısını azaltsam mı? Ne dersiniz?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sayın Selenn;

ben de koparmıştım ortadaki yaprakları ama hala açmadılar. Ve yaprakları sanırım ölmeye başladı, çok cansız gözüküyor. Umarım ölmez çünkü elimdeki tek beyaz çiçekli menekşem oydu Açmasa da ümitliyim.

Bu konuda bilgim yok. Üzgünüm.

Bu arada başka bir sorum da şu olacak yaprakları çok olan bir menekşem daha var ve üzerindeki çiçekler teker teker kurumaya başlıyor. Kurudukça diplerinden koparıyorum yeni tomurcukların gelişmesi için ama o tomurcuklar da kuruyor açmadan. Acaba yaprak sayısını azaltsam mı? Ne dersiniz?

Bu konuda yardımcı olabilirim. Bir hafta önce menekşemde tam olarak aynı durumdaydı. Tomurcukları daha açmadan kuruyordu. Bende koparıp atıyordum, ama bir hafta önce tam ortasındaki yaprakları ve bütün tomurcuklarını koparttım. 296 ve 319 numaralı mesajlarda yaprakların koparılmadan önceki halleri ve koparıldıktan sonraki halleri görünüyor. Ve koçtaştan aldığım çiçek coşturan (3,50 ytl.) adlı besini kullanma talimatına göre verdim. Açıkcası hiç umudum yoktu, çünki aylardır açmıyordu,(zaten üzerinde gördüğüm tek çiçek, aldığım zamanki çiçeğiydi) ama bir hafta içinde herşey tersine dönüverdi. Çok heyecanlandım , şaşırdım ve sevindim.

Bu konuda teknik bir bilgim yok fakat uygulamamı anlattım size, fotoğraflarada bakarsanız daha açıklayıcı olur. Tamamen bir haftalık gözlemlerime dayanan sonuç; ortadan çıkan minik ve orta boy yapraklar, alttan sürmeye çalışan yeni tomurcukları engelliyor ve minicik olan ve öyle kalan tomurcuklar görünmüyor bile. Ben ortadaki yaprakları kopartarak onlara yaşam ve büyüme alanı açtığıma inanıyorum. Sonuç olumlu görünüyor.

Size sadece deneyimimi anlattım. Akademik bilgiye sahip değilim.
Selamlarımı iletiyorum..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön