![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
küçük olanın yükseklik: 9 cm çap: 10 cm ; büyük olanın yükseklik: 11 cm çap: 14 cm benimkiler yuvarlak, markette kare olanları da mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
büyük olanı dibinden sürekli yeni yavru veren ve bol yaprak çıkaran menekşeler için kullanmayı düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
10'luk saksıyı doldurduktan sonra 14'lük saksıya almak daha uygun olur. Benim standart büyük boy menekşelerim için kullandığım renkli, kalın pet bardakların çapı 8 cm yüksekliği ise 9 cm gibi sevgili sla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2016
|
acil yardim lutfen:-(
Uzun zamandir burayi sizleri okuyup inceliyorum .ve bende yetistirmeye basladim.bu bir ask..cicekciden alip getirdim.bir sure evimin ortamina alissinlar diye saksi degistirmedim.sonra agzi daha genis olan saksilar onerilmisti.genis agizli saksilara aldim.fotograflarini paylasacagim sizce hersey normal mi gidiyor.lutlen yardimci olun:-) Düzenleyen mltm15 : 18-06-2016 saat 10:55 Neden: fotograf ekleyemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2016
|
acil yardim lutfen:-(
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Güzel görünüyor suyuna dikkat sakın fazla su vermeyin toprağının kurumasını bekleyin ayrıça elinizle yapraktan sert veya yumuşak durumunu kontrol ediniz kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Bugün Sabah pembe meneksemde tuhaf bir yaprakla karsilastim bakmak isterken kirdim malesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeniz kayıtlı ( Üreticisi ve ismi olan ) türlerdense wasp diye adlandırılan türlerden olabilir sevgili zencefil cicegi. Ya da genlerinde bir yerlerde wasp özelliği taşıyor olabilir. Bu durumda o yaprağı çelik olarak dikip, bu özelliği devam ettirmeye çalışmanızı öneririm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
![]() benim kızlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
benim kızlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
YUKARIDAKİ RESİM ŞUANKİ HALLERİ LİNKTEKİ 2 AY ÖNCEKİ... ![]() Düzenleyen maki01 : 30-05-2013 saat 11:36 Neden: Fotoğraf düzenlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Bahar budaması yaptım. En alt sıradaki yaşlı yaprakları kopardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Arkadaşlar acil yardım! Kapalı kutuda (sera ) köklendirmeye çalıştığım menekşelerimi azıcık suladım.Minik minik sinekler var.Forumda okuduğum bilgilere göre açtım havalandırdım,kabı çamaşır suyu ile yıkadım,tekrar yerleştirdim,kapağı kapattım.Sinekler yok gibi görünüyordu.Ancak ertesi gün baktığımda yine aynı şekilde devam...Ne yapmalıyım,kabın ağzını tamamen açıp sera ortamını iptal mi etsem,şaşırdım kaldım...Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Arkadaşlar bu arada sanırım mesajımı gören olmadı.Bir cevap alamayınca ben sineklerden kurtulmak amacıyla bütün yaprakları aldım,topraklarını yeniledim.İnşallah yanlış yapmamışımdır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili violet19, Keşke http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1129466 başlığına göz gezdirseydin. Torf sinekleri ve mücadele ile ilgili mesajları bulabilirdin..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Bu Menekşe türleri çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Maki01,iyi bir menekşe toprağı sizce nasıl olmalı ben afrika menekşeleri için hazırlanmış toprak harcını kullanıyorum bu karışıma başka birşeyler karıştırmaya gerek var mı?Birde seradan çıkarırken yavaş yavaş alıştırarak mı yoksa direk mi çıkarıyorsunuz?Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Ben fitilli sulama yaptığım için biraz daha perlit ekliyorum. Üstten ya da alttan sulama yapıyorsanız eklemeyebilirsiniz. Alıştırarak sera dışına almak uygun olur ama yaptığımı söylersem yalan olur sevgili menekşekolik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
acemi menekşe
Sayın menekşeci dostlar. Menekşeleri herzaman hayranlıkla izlemişimdir, fakat hiç menekşem olmadı daha ağırlıklı olarak bahçe çiçeklerine ilgi duydum. Kız kardeşimin menekşeleri var, toprak ve saksı değişimi için benden yardım istedi, hata yapmamak için bende sizlerden yardım istiyorum. 1-2- Bugün dere kenarlarında saatlerce dolaşarak söğüt toprağı topladım. 3- Ayrıca seracı bir arkadaştan avrupa dediği torf ve perlit aldım vermikülit bulamadığım için ikisinin karışımı bu toprağı hazırladım. bunların hangisini kullanmalıyım ki faydalı olayım. 4- Değişim için bu saksılar uygun mudur. 5-Söğüt suyu için hazırladığım körpe söğüt çubukları. Köklendirme için kullanmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Toprak karışımında yeterli miktarda perlit var, uygun bir karışım olacağını düşünüyorum ancak saksılar çok büyük geldi bana. Yanında duran yoğurt kovası 2 litre ise saksılar minumum 1 litre gibi. En büyük saksım 0.5 litre. Saksıda üstten biraz boşluk bırakmanızı öneririm. Söğüt suyunu hiç denemedim ama asidik yapısını menekşeler sevecektir. Gelişmeleri bizlerle paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın kasap.94 söğüt gübrenizi iri delikli birşeyden ( kalbur, gözer olabilir delikler büyük olsun toprağın sadece toz gibi incesi geçmesin ) eleyin. 3/1 oranında diğer toprağınızdan karıştırın perlitli olandan yani. 3 saksı söğüt gübresine aynı saksıyla 1 saksı diğer topraktan ekleyip karıştırın güzelce sonra menekşelerinizi bu karışıma dikin. Ayrıca saksılarınız baya büyük 10.5x9.5 oranında saksı tavsiye ederim çok büyük pek iyi olmuyor menekşeler için saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() yaklaşık 1 ay önce aldım ama eve gelince tomurcuklar kurudu ve çiçekleride soldu perde arkasından öğle güneşi alıyor ve oda yaklaşık 25 derece sizce kurumadaki sebepi ney acaba saksımı küçük saksısı elim kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatitoo'nun önerilerine ek olarak özellikle açık renk çiçeklerin direkt güneş ışığı almaları durumunda kısa sürede bozulduğunu, kuruduğunu söyleyebilirim. Çiçek açtıktan sonra gölgeye alındığında çiçekler uzun süre canlı kalabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
peki saksısı sizce küçükmü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
acemi menekşe
Arkadaşlar tavsiyeleriniz üzere elediğim sögüt toprağı ile hazırladığım toprağı karıştırıp menek şelerin toprağını değiştirip saksılara ektim yağmur suyu ilede suyunu verdim. Resim leyip sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Saksılarınıza bayıldım inşallah bol çiçek ve yavru verip yüzünüzü güldürürler. menekşesiz bir ev düşünemiyorum. sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|