![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Altinediz siteye Y şekilli kesim ve dikimin en kısa zamanda fotoğraflarını eklemenizi bekliyoruz.Ben hakikaten bu yöntemi merak etmeye başladım.Yazılanlarla yöntemi açıklamak yeterli olmuyor.Yöntemi uygulayanlar resimlerini korlarsa benim gibi merak edenler aydınlanmış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Fatih maşallah yeni yavru menekşelerin çok güzel.Yaparağı suda köklendirip mi diktin yoksa direk toprağa mı diktin?Ayrıca toprağa diktikten ne kadar zaman sonra çıktı merak ettin.Benim direk toprağa diktiklerimden bir yavru çıkıyor ama sende tek yaprakta 3-4 tane yavru var.Bu nasıl oluyor anlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Katmer ben kaç yıldır yavru menekşe üretirim hep tek çıkıyor.Acaba sorun bende mi yoksa yaprakta mı anlamadım.1 ay önce yavrulayan yalınkat beyaz çiçekli menekşe yaprağımda tek yavru verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer birinci resimde ki menekşem beyaz renkli.Ben genelde menekşeleri su da köklendirmeden direkt olarak toprağa dikiyorum.Çünkü suda köklenmesi uzun süre alıyor.Ben de suda uzun süre bekleyip kökleneceğine toprağa dikiyorum ve daha çabuk yavruluyorlar.Toprağa diktikten en fazla bir buçuk ay sonra yavrular yüzeye çıkmaya başladılar.Bende bu 3-4 yavrunun nasıl çıktığını bilemicem çünkü genelde ne hikmetse 3-4 tane çıkıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ben denedim ve oldu. Ama büyük yaprağı kopartırken dikkat edin vazla derinden kesmeyin. Yavrulara zarar vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu.
|
Kayınvalidem bir yaprağı peşpeşe 2-3 kere yavrulatırdı. Bence deneyin bir kaybınız olmaz. O beyazdan bende de vardı. Koca saksı birkaç günde öldü. Şu an elimde köklenmeyi bekleyen bir yaprağı var. O da çok inatçı, bir türlü yavrulamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benimkiler de hep çok yaprak birden çıkarır. Direk toprağa dikecekseniz sera dikin derim .1ayda yaprak görüyorum ama 5-6 tane birden oluyor ve sulama gerektirmiyor. Ben memnun kaldım. Sormak istediğim yavrulayan ana yaprağı onlardan ayırmaya kıyamıyorum ve nereden koparırsam doğru olur? Biliyorumki yavrulayan ana yaprak ikinci dikimde daha çabuk yavru veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Tabi anlatayım. Öncelikle şeffaf kapaklı penir kutusunu alttan birkaç delik deliyorsunuz sonra üstteki kapağın ortalarına küçük bir delik açıyorsunuz. 1 parmak yüksekliğinde torf koyuyorsunuz. Yaprağınızı ortalama 45 derece gibi bir eğimle bu torfa ucu gelecek kadar gömüyorsunuz.Toprağını yağmur suyu ile fısfıslayın nemli olsun ıslak değil... Kapağını kapatıp aydınlık ama direk güneş almayan bir yere koyun ama soğuk olmasın kalorifer üstü mermer ise daha çabuk sonuç veriyor.Ben üzerine tarih ve ektiğim menekşe yaprağının rengini not alıyorum sonuç çok güzel. Bir daha sulama ihtiyacı bile olmuyor. Kendi buharı yetiyor.Enkısa zaman da seralarımı fotolarım daha iyi anlarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Yaprağı yeniden yavrulatma
Ablalarım ve abilerim, size fotoğraftaki anne yaprağı yavrular bu durumdayken ayırmamın bir sakıncası olur mu diye sormak istiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2008
|
Sevgili menekşeseverler ben yeni üyeyim. Sizleri bir süredir zevkle izliyorum.40 civarı menekşem var. Biri hariç hepsi kendi üretimim. Alıntı:
Bir yapraktan birden fazla yavru menekşe oluşumu; ana menekşenin özelliği olsa gerek. Koyu mor bir menekşem var. Her diktiğim yaprak 6-8 yavru veriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce denemedi,n ise zarar verebilirsin. Ama yaprağın ikinci anaçlık için ideal durumda. Ama sen yinede az daha bekle. Yavrular az daha gelişsinler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Çok güzel Nejla abla. Hem onca yaprak yer kaplamaz hem de sapları kısa olduğundan da rahat yavru verirler. Ben de deneyeceğim en kısa zamanda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Nariel çok güzel. Benimde aynı menekşeden var. Ama şu aralar sorunlu. Sizinki çok sağlıklı görünüyor. Bol çiçekli günler... Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Fatih bey abla demenizde bir sakınca yok. Muhtemelen ablanız yaşındayımdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Yazın İzmir'e gittiğimizde Kipa'dan almıştım. İstanbul'da Cevahir Koçtaş'ta da rastladım birkaç kere.. Bu arada doğada bulunan Afrika menekşelerinin bir iki fotoğrafını ekleyeyim, bunlarla doğada karşılaşsam kendime engel olamaz hepsini sökerdim, iyi ki görmüyorum. Türkiye'de var mı bilmiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|