agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi Hibrit Projesi (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-hibrit-projesi/)
-   -   Afrika menekşesi İmece Hibrit Projesi (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-hibrit-projesi/34634.htm)

Vety 25-10-2014 21:46

bende katılmak isterim

gokselates 27-10-2014 22:30

Bir menekşe sever olarak çimlenmiş menekşelerinizin, ve çiçek açma aşamalarında resimlerini görmek isterim buradan paylaşan olursa beni çok mutlu eder.
Ben üniversite yıllarında epey menekşe baktım ve çoğaltmış ve eşe dosta da dağıtmıştım.
Çok kolaydır bakımı ayni zamanda da çok ta zor
Sobalı evleri sevmezler fazla kaloriferli evlere bayılırlar sabah veya akşam güneşi görmeliler mutlaka karanlıkta olmaz direk güneşte de yaprakları hassastır, suyu da fazla verildi mi çürür narindir, az verirsen solar dengesi çok hassastır. Yaprağına su deyip güneş gördümü yaprağını yakar, ihmale gelmez. Ben tohumdan üretildiğini bilmiyordum.
Alt kart olan yaprakları koparıp bu sararıp bozulan yaprakları çay bardağında çiçeğin yanında uzun süre suda bekleterek filiz patlatmasını sağlar ve müthiş yeni yavrular alırdım bazen hepsi çürürdü yaprakların sanırım her zaman olmuyor ama bazende, genellikle hepsi eksiksiz can bulurdu yaprakların ve ilk sene ve birkaç sene müthiş gelişip çiçek açarlardı sonra gelişim yavaşlardı tabii saksı değişmeli vs vs detaya inince çok teferruatlıdır bakımı basit gibi görünsede, Geçen gene dayanamadım aldım ama annem kardeşime hediye etmiş oda sağ olsun kimin kardeşi coşturdukça coşturmuş keratayı inanamadım omu bu bizim ufaklık kocaman olmuş dedim. Zevkli iş bende sizden bu işte resim ve bana yakın olan var ise parası ilen bile olsa tedarik edip bu güzelliğe ortak olmak isterim katlı mor olanını üretirdim müthiş bir görünüştü bir kokusu eksik oda varsın olmasın, Evimizin yakında çürük söğüt ağacı vardı onun gövdesinden kuru ve kurt yemiş ağaç tozları ile toprak hazırlardım ona sade su ve bu söğütün gövdesini yiyen kurtların ve çürümüş yapraklardan oluşan toprakta gevşek bir toprak olur müthiş bir gelişim sağlar tecrübe ile sabittir.
Detaylı bilgi isteyenle bilgi ve deneyimimi paylaşabilirim.

Yasmins 29-10-2014 13:26

Sayın menekşeci baba bu etkinliği kaçırdığıma bende çok üzüldüm. Uzun zamandır siteden ve siz sevgili güzel insanlardan uzak kaldım. Ama şükür yine buradayım güzel çalışmalar dileğiyle hepinize Merhaba. Bunlarda benim baharda yine kendimi tutamayıp bir hevesle aldığım güzelleri ve yavruları.

Yasmins 29-10-2014 13:59

Arkadaşlar yardım lütfen telefondaki resimleri siteye nasıl aktarabilirim.Bu arada sayın menekşeci baba geç kalmadıysam bende katılmak isterim.

maki01 29-10-2014 18:22

Bu başlık yardımcı olabilir sevgili yasmins.

maki01 29-10-2014 18:26

Kırmızı beyaz X Kevs Heavenly Star kaç numara ?

Yasmins 29-10-2014 21:01

Çok sağol sevgili maki01.Beceremedim ben bu işi kızım gelince yardım edebilir inşallah.

sfydnz 07-12-2014 20:27

Tohum oluşturma çabalarım

3 Eklenti(ler)
Herkese iyi akşamlar dilerim.
Ekte yer alan fotoğraflarda sizce tohum olacak çiçek var mı? Bazılarının ortası şişkin, inşallah bunlar tohum olur.
Saygılarımla

Hülya36 12-12-2014 15:48

Menekşeleri cok seviyorum

Menekşeleri cok seviyorum ama bakımını yapamıyorum alıyorum sora kuruyor:(

ngr33 24-01-2015 19:38

ben bu projede ancak 1 bir buçuk yıl sonra yer alabileceğim sanırım

yaşadığım ilde sıcaklık nedeniyle bakamıyorum hiç bir bitkiye ayrıca taşınma durumları vs de maalesef sık yaşıyorum ancak bu şehirden ayrıldıktan sonra yerleşik bir hayata geçebilirsem o zaman dahil olmayı çok isterim..

menekşecibaba 04-05-2015 19:24

Bu çalışma oldukça zor ve kıymetli bir iş .Böyle bir şey şimdiye kadar hiç bir yerde yapılmadı. Menekşe tohumları gözle görülemeyecek kadar küçük bir çok arkadaş başarısız oldu.

O yüzden bu konuda bir kaç defa tohumdan menekşe üretimi yapmış , konunun önemine vakıf arkadaşlar tercihimizdir. Bu normal bir menekşe yetiştirme veya tohumdan üretim olayı değildir , bu alanda ABD ve RUSYA arasında kıyasıya bir rekabet var . Şu an 7-8 tohumda başarılı olduğumuz gözüküyor inşallah bunları sonuna kadar götürebiliriz. Fakat bu konuda oldukça iddialıyım şu an oluşum halinde yeni tohumlarım var biraz zaman alacak ama bu tamamı ile bir sabır işi . Burada başlanılan 20 tohumluk safhayı tamamlamak arzusundayım.

Bundan sonraki safhada elde ettiğim tohumları çimlendirip öyle dağıtmayı düşünüyorum.

yenerr 20-05-2015 00:01

5 Eklenti(ler)
Menekşecibaba biri standart bir taneside semimini olarak iki tohum gönderdi. Gözle seçilemeyecek kadar toz gibi bir yapıda olan tohum taneciklerinin durumunu merak ettim. Yeterli olgunluğa ulaşmış kaç tohum çıkar diye detaylı olarak incelemek istedim. Macro olarak resimledim ve faydalı olacağını düşünerek paylaşmak istedim.

12 Nolu tohum - Kev's Heavenly Star + Heavens Reflection
( Standart bir tür tohumu )

Eklenti 553907
Eklenti 553908
Eklenti 553909
Eklenti 553910
Eklenti 553911

Şu anda çimlenmiş durumdalar :) Fakat olgunlaşmış boyda 20 civarı kadar tohum görünüyor olmasına ragmen sadece 5 tanesi çimlenmiş durumda.

yenerr 20-05-2015 00:08

2 Eklenti(ler)
13 Nolu Tohum
Pixie Blue + Kev's Heavenly Star
(Semimini trail + Standart tozlanmış bir tür)

Eklenti 553912
Eklenti 553913

Yaklaşık 30 adet yeterli olgunluğa erişmiş tohum gözüküyor. Diğer tohumla Aynı şartlarda, aynı zamanda çimlendirme ortamına almış olmama ragmen çimlenme gözlenemedi.:(

menekşecibaba 20-05-2015 19:13

Çekimler çok güzel olmuş ben bile bu kadar büyük görmemiştim tohumları..:) Genellikle göz kararı ekiyoruz tohumları..

qqaazz 25-05-2015 12:10

Hibrit menekşe üretim konusu bana uyar , ne yazık ki gül , karanfil ve bir iki soğanlı bitki dışında çiçeklere ilğim pek yoktur.Güle , karanfile hibritleştirme uygulayabilmek için , tecrübe amaçlı bu işe girmeyi düşünüyorum.Menekşelerden anlamam , hibrit menekşe üretiminde amaç nedir , insanlar nasıl bir menekşeye sahip olmak ister , menekşe kokulu bir bitki midir?

menekşecibaba 05-06-2015 20:28

1 Eklenti(ler)
Bu da yeni süpriz lerden

Mr.Prankton 03-01-2016 18:51

Bende bu projeye katılmak istiyorum

Futurist 03-01-2016 19:01

Sn. Menekşeci Baba.. Doku kültürü teknikleriyle de güzel çalışmalar yapılabilir. Somatik hibridizasyon ve haploit teknolojisi ile albenisi güzel bitkiler elde etmek mümkündür. Yardımcı olmak isterim... Saygılarımla

Tutmos 08-02-2016 10:30

merhaba sizin projenize katilmak istiyorum tahta malzeme kullanılmış yer için kırmızı ve mavi menekşe hibritleri üretmek isterim

Tutmos 11-02-2016 13:59

beraber çalışmak isteriz

menekşecibaba 12-02-2016 18:00

Sevgili Tutmos , sizlerle beraber çalışmayı çok isterdim ama elimdeki tohumlar çok sınırlı idi ve arkadaşlara paylaştırdım. Şu an gelişmeleri takip ediyoruz.

Tutmos 20-02-2016 20:03

merhabalar ilginiz için teşekürederim

Charlaux 06-10-2016 20:21

Merhaba sn.menekşecibaba,

Elime ulaşan tohumların bulunduğu saksıyı yakın zamana kadar ha gayret ha gayret diye atmamıştım. Gerçekten projenize fayda değil zarar vermiş olmaktan büyük bir üzüntü duyuyorum. Orkidelere olan sevgim sizin menekşelere olan sevginizle aynı diyebilirim. Sonuçta çiçek ve çeşitlilik olarak birbirleriyle çok benzemelerine rağmen bilmediğim bir tür olarak kurtaramadım. Sizin çalışmalarınızı heyecanla izliyor ve takip ediyorum. Umuyorum ki projenizden güzel sonuçlar alınacak, adını unutmayacağımız hybridleriniz olur.

onur45 04-06-2017 14:35

İmece hibrit projenize bende dahil olabilir miyim ?

dreamfd 01-11-2017 07:01

Ben de başlığı görünce heyecana kapılanlardanım. Proje sonuçlarını paylaştığınız ayrı bir sayfa var mı acaba? Veya yeni projeler?

mustafa431 15-11-2017 12:32

güzel projeymiş ....çalışmalarınız için teşekkürler...takip ediyoruz...

elifaydin 20-12-2017 15:56

Kaçıralı çok olmuş ancak ikinci nesil için destek olma imkanımız olursa dahil olmak isterim.

Pileas 25-11-2018 19:51

Nasıl foto yüklüyoruz ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025