25-10-2014, 22:46 | #61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2014
|
bende katılmak isterim |
27-10-2014, 23:30 | #62 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2014
|
Bir menekşe sever olarak çimlenmiş menekşelerinizin, ve çiçek açma aşamalarında resimlerini görmek isterim buradan paylaşan olursa beni çok mutlu eder. Ben üniversite yıllarında epey menekşe baktım ve çoğaltmış ve eşe dosta da dağıtmıştım. Çok kolaydır bakımı ayni zamanda da çok ta zor Sobalı evleri sevmezler fazla kaloriferli evlere bayılırlar sabah veya akşam güneşi görmeliler mutlaka karanlıkta olmaz direk güneşte de yaprakları hassastır, suyu da fazla verildi mi çürür narindir, az verirsen solar dengesi çok hassastır. Yaprağına su deyip güneş gördümü yaprağını yakar, ihmale gelmez. Ben tohumdan üretildiğini bilmiyordum. Alt kart olan yaprakları koparıp bu sararıp bozulan yaprakları çay bardağında çiçeğin yanında uzun süre suda bekleterek filiz patlatmasını sağlar ve müthiş yeni yavrular alırdım bazen hepsi çürürdü yaprakların sanırım her zaman olmuyor ama bazende, genellikle hepsi eksiksiz can bulurdu yaprakların ve ilk sene ve birkaç sene müthiş gelişip çiçek açarlardı sonra gelişim yavaşlardı tabii saksı değişmeli vs vs detaya inince çok teferruatlıdır bakımı basit gibi görünsede, Geçen gene dayanamadım aldım ama annem kardeşime hediye etmiş oda sağ olsun kimin kardeşi coşturdukça coşturmuş keratayı inanamadım omu bu bizim ufaklık kocaman olmuş dedim. Zevkli iş bende sizden bu işte resim ve bana yakın olan var ise parası ilen bile olsa tedarik edip bu güzelliğe ortak olmak isterim katlı mor olanını üretirdim müthiş bir görünüştü bir kokusu eksik oda varsın olmasın, Evimizin yakında çürük söğüt ağacı vardı onun gövdesinden kuru ve kurt yemiş ağaç tozları ile toprak hazırlardım ona sade su ve bu söğütün gövdesini yiyen kurtların ve çürümüş yapraklardan oluşan toprakta gevşek bir toprak olur müthiş bir gelişim sağlar tecrübe ile sabittir. Detaylı bilgi isteyenle bilgi ve deneyimimi paylaşabilirim. |
29-10-2014, 14:26 | #63 |
Ağaçsever
|
Sayın menekşeci baba bu etkinliği kaçırdığıma bende çok üzüldüm. Uzun zamandır siteden ve siz sevgili güzel insanlardan uzak kaldım. Ama şükür yine buradayım güzel çalışmalar dileğiyle hepinize Merhaba. Bunlarda benim baharda yine kendimi tutamayıp bir hevesle aldığım güzelleri ve yavruları. |
07-12-2014, 21:27 | #68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2014
|
Tohum oluşturma çabalarım
Herkese iyi akşamlar dilerim. Ekte yer alan fotoğraflarda sizce tohum olacak çiçek var mı? Bazılarının ortası şişkin, inşallah bunlar tohum olur. Saygılarımla |
12-12-2014, 16:48 | #69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
Menekşeleri cok seviyorum
Menekşeleri cok seviyorum ama bakımını yapamıyorum alıyorum sora kuruyor |
24-01-2015, 20:38 | #70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
ben bu projede ancak 1 bir buçuk yıl sonra yer alabileceğim sanırım yaşadığım ilde sıcaklık nedeniyle bakamıyorum hiç bir bitkiye ayrıca taşınma durumları vs de maalesef sık yaşıyorum ancak bu şehirden ayrıldıktan sonra yerleşik bir hayata geçebilirsem o zaman dahil olmayı çok isterim.. |
04-05-2015, 20:24 | #71 |
Ağaç Dostu
|
Bu çalışma oldukça zor ve kıymetli bir iş .Böyle bir şey şimdiye kadar hiç bir yerde yapılmadı. Menekşe tohumları gözle görülemeyecek kadar küçük bir çok arkadaş başarısız oldu. O yüzden bu konuda bir kaç defa tohumdan menekşe üretimi yapmış , konunun önemine vakıf arkadaşlar tercihimizdir. Bu normal bir menekşe yetiştirme veya tohumdan üretim olayı değildir , bu alanda ABD ve RUSYA arasında kıyasıya bir rekabet var . Şu an 7-8 tohumda başarılı olduğumuz gözüküyor inşallah bunları sonuna kadar götürebiliriz. Fakat bu konuda oldukça iddialıyım şu an oluşum halinde yeni tohumlarım var biraz zaman alacak ama bu tamamı ile bir sabır işi . Burada başlanılan 20 tohumluk safhayı tamamlamak arzusundayım. Bundan sonraki safhada elde ettiğim tohumları çimlendirip öyle dağıtmayı düşünüyorum. |
20-05-2015, 01:01 | #72 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Menekşecibaba biri standart bir taneside semimini olarak iki tohum gönderdi. Gözle seçilemeyecek kadar toz gibi bir yapıda olan tohum taneciklerinin durumunu merak ettim. Yeterli olgunluğa ulaşmış kaç tohum çıkar diye detaylı olarak incelemek istedim. Macro olarak resimledim ve faydalı olacağını düşünerek paylaşmak istedim. 12 Nolu tohum - Kev's Heavenly Star + Heavens Reflection ( Standart bir tür tohumu ) Şu anda çimlenmiş durumdalar Fakat olgunlaşmış boyda 20 civarı kadar tohum görünüyor olmasına ragmen sadece 5 tanesi çimlenmiş durumda. |
20-05-2015, 01:08 | #73 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
13 Nolu Tohum Pixie Blue + Kev's Heavenly Star (Semimini trail + Standart tozlanmış bir tür) Yaklaşık 30 adet yeterli olgunluğa erişmiş tohum gözüküyor. Diğer tohumla Aynı şartlarda, aynı zamanda çimlendirme ortamına almış olmama ragmen çimlenme gözlenemedi. |
25-05-2015, 13:10 | #75 |
Ağaçsever
|
Hibrit menekşe üretim konusu bana uyar , ne yazık ki gül , karanfil ve bir iki soğanlı bitki dışında çiçeklere ilğim pek yoktur.Güle , karanfile hibritleştirme uygulayabilmek için , tecrübe amaçlı bu işe girmeyi düşünüyorum.Menekşelerden anlamam , hibrit menekşe üretiminde amaç nedir , insanlar nasıl bir menekşeye sahip olmak ister , menekşe kokulu bir bitki midir? |
03-01-2016, 19:51 | #77 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2015
|
Bende bu projeye katılmak istiyorum |
03-01-2016, 20:01 | #78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2014
|
Sn. Menekşeci Baba.. Doku kültürü teknikleriyle de güzel çalışmalar yapılabilir. Somatik hibridizasyon ve haploit teknolojisi ile albenisi güzel bitkiler elde etmek mümkündür. Yardımcı olmak isterim... Saygılarımla |
06-10-2016, 21:21 | #83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba sn.menekşecibaba, Elime ulaşan tohumların bulunduğu saksıyı yakın zamana kadar ha gayret ha gayret diye atmamıştım. Gerçekten projenize fayda değil zarar vermiş olmaktan büyük bir üzüntü duyuyorum. Orkidelere olan sevgim sizin menekşelere olan sevginizle aynı diyebilirim. Sonuçta çiçek ve çeşitlilik olarak birbirleriyle çok benzemelerine rağmen bilmediğim bir tür olarak kurtaramadım. Sizin çalışmalarınızı heyecanla izliyor ve takip ediyorum. Umuyorum ki projenizden güzel sonuçlar alınacak, adını unutmayacağımız hybridleriniz olur. |
04-06-2017, 15:35 | #84 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2015
|
İmece hibrit projenize bende dahil olabilir miyim ? |
01-11-2017, 08:01 | #85 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
Ben de başlığı görünce heyecana kapılanlardanım. Proje sonuçlarını paylaştığınız ayrı bir sayfa var mı acaba? Veya yeni projeler? |
15-11-2017, 13:32 | #86 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2013
|
güzel projeymiş ....çalışmalarınız için teşekkürler...takip ediyoruz... |
25-11-2018, 20:51 | #88 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2018
|
Nasıl foto yüklüyoruz ? |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |