Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kedicik
Sn.HK50 bahçeniz sanki sonsuz bitki türü barındırıyor gibi,her yeni paylaşımınızda başka başka bitkiler görüyoruz.Meyveleriniz çok güzel görünüyor,elini uzat ,al der gibiler... bu kadar büyüük bir bahçeye nasıl su yetiyor ?
|
Sn kedicik Çok teşekkür ederim.
Bu bahçenin sulama suyu inanması güç ama doğrusu bu yaklaşık 2 m derinliği 3m genişliği 6 m uzunluğunda Açık kuyu dediğimiz kuyuya gelen bir orta parmak kalınlığındaki su ile sulanıyor.
Önce kuyu doluyor.Kuyudan 220 v ile çalışan 1,5 Hp Elektrik motoruna bağlı santrafüj ile 110 m yukarıda bulunan havuza ikilik boru ile taşınır.Havuz 5*5 m alan 2 m derinliğinde. Bura dolduğu zaman 2 m derine gömülü 2,5 boru larla yağmurlama Damlama ve Sprinlere 2 Hp dinamolu santrafüjle aktarılır.
Büyük ağaçların dibine Su tasarruf ediçi kimyasallar gömülü.Küçük ağaçlar damlama Sebzeler Yağmurlama ve Sprinlerle sulanır.
Her hangi bir sıkıntı da çekmiyoruz.Çok şükür.
Saygılar.