View Single Post
Eski 18-07-2012, 17:26   #163
antihistaminik
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-06-2012
sistem gayet basarili calisiyor.

ama dedigim gibi en zayif halka akvaryum musluklari oldugu icin dun 20 tanesini gardener ayarli damlama musluklariyla degistirdim. cimrilik yapmisim kalan 6-7 tanesini de degiştirseymişim demem inşallah tatil dönüşü (1 ay .

gelelim tecrubelere :

sistemi tatile gitmeden 4 gun once degilde en az 2 hafta once hayata gecirseydim. boylece gozlem suresi artardi. sistemin olasi hatalari yuzunden kapiciya anahtar birakmak ve bin tane şöyle olursa şöyle yaplari anlatmak zorunda kalmazdim, yine de anahtar birakmak şart olurdu aslinda ama neyse; icim daha rahat olurdu.

Apartmana hidrofor gecen ay takildi, suyun basinci gayet guzel ama ben yokkken ya bozulur da suyun basinci degisir vs diye sisteme ekledigim depolar yerine deposuz ayni sistemi yapabilirdim. bu durumda onlara harcadigimin cok daha azına yine gardener'in damlama hortumlarindan alirdim. 50 metresi 40 küsur lira. ayarli musluklarla gayet guvenilir bir sistem olurdu. ama su basincina guvenmeyince bu benim sistemi yapma mecburiyetindeydim.

diger secenek otomatik sulama aletini almayip olayi tamamen ve sadece şamandırali depo sistemiyle cozülebilirdim ama burda sorun sulama tum gun boyunca damla damla devam edecekti. yeterli gozlem günü olsaydi tabi ki olabilirdi. zaten bence bu alete para vermek istemeyenler direkt bu yola gidebilirler.

depolarin baglantilari icin bir sürü baglanti elemani almak , acemilikten dolayı fazlaca ugraşmalar yerine depoyu alıp bi tesisatciya goturup yaptirmak bir cozum olabilirdi. daha pahaliya cikmazdi. gerci eglenceliydi orasi ayrı. bu depo olayi icin bir alternatif te şu linkteki Su Deposu 20 lt (şamandıralı) | Kulucka.com | Kuluçka Makineleri, Bıldırcın Kafesi, Kuluçka Aksesuarları
depoyu almakti ama gorunusunden cok guven vermiyordu.

neyse simdilik bu kadar, son kontroller ayarlar, yarın tatil. hayırlısı.

sevgiler.

Düzenleyen antihistaminik : 02-08-2012 saat 04:52
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön