Hocam sorularımla başınızı ağrıtacam kusura bakmayın
Biz ortalama hersene doğal olarak yanmış hayvan gübreleri ile 2-3 ton arasında deniz kumunda ürün almaktayız. Toprakta bu 12-15 tonu fidelerimizle bulmaktadır.Ürünlerimiz yoğunluğu 5.6.aylar olup 11 Aya kadar açık alanda çilek üretmekteyiz
Ot ile mücadeleyi biz zehirsiz sergilerle yapmaktayız ama otun çıkmadığı yer yok))Bu sebeple deneme yapmak istiyoruz.
Benim Anladıklarımı Yazayım.Açık Alanda ;
50 metrelik kanalda veya 15 cm derinlikte boruda (üst kısımları kesik ve boydan boya)
ortalama 20 cm aralıkta genleşmiş perlit ve kum karışımı veya sadece genleşmiş perlit kullandım damlama borusunu çektim Depom 3 tonluk Drenej borularda var fideleri 50 metreye 200 fide diktim (6 çeşit çilek fidemiz mevcut) benim anlamadığım şey sizin açık alanda aşağıda dediğiniz :
Eger açık sistem tercih edilecekse, yani drenaj suyu bir tankta toplanıp tekrar sürküle edilmiyecekse normal sulama yapılmalı ancak 10-15 günde bir bol su ile yıkanarak agregattaki tuz birikimine mani olmalıdır.
1- Verdiğiniz formülü uyulayacağım ama eriyikleri geri almayacakmıyım.
2- Verdiğiniz formülü uygulayacağım ama eriyikleri aldıktan sonra biriktirip normal sulama yaparak tuz birikimini mani olacağım
3- Verdiğiniz birikimi uygulayacağım eriyikleri kullanacam bol su ile yıkayacam 3-5-10 (siz belirleyin lutfen) tekrar eriyik hazırlayıp kullanacam
4- Yukarıdaki formül 100 litrelik depo 3 tonluk 50 metreye formül değişirmi
5- Formüle ek takviye edilecekmi
Saygılarımı sunuyorum. Çilekçi
|