View Single Post
Eski 18-07-2012, 03:34   #1341
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi civanmukti Mesajı Göster
ben bu aktifleştirme olayını bilmiyordum. dün suyla karıştırıp bitkilere vermiştim.
aşağıda aktifleştirme metodu anlatılmış doğru mudur?
"Klor içermeyen suya %5 EM1, %5 şeker kamışı melası (veya temiz pancar melası da kullanılabilir ancak kullanmadan önce 70 C derecede 2 saat tutularak pastörize edilirse daha iyi olur) ialve edilir. Kuyu suyu kullanılırsa daha iyidir. Çeşme suyu kullanılırsa, bir gün önceden ağzı açık bir kapta bekletilirse kloru uçacaktır. Bu karışım ağzı kapaklı plastik bir kap (cam kap kullanmayınız) içine konur. Kabın üst kısmında çıkacak gaz için yer bırakmaya özen gösteriniz. Kabın ağzı sıkıca kapatılarak güneş almayan bir yerde yaklaşık 30-35 C derecede 7 ila 10 gün bekletilir (gaz çıkışı bitene veya azalana kadar). Hergün kabın kapağı hafifçe gevşetilerek biriken gaz alınır. Gaz çıkışı azalıp pH 4’ün altına indiğinde EM aktifiniz kullanıma hazırdır."

* bu tarif doğruysa 1 Lt EM1 ile 20 Lt EMA üretebiliyoruz demektir. dolayısıyla sevgili doğasever in yönlendirmesi için teşekkürler.
bir iki soru:
* keçi boynuzu pekmezi ile aktifleştirsem olur mu? zira melas bulmam kolay değil.
* EM1 aktifleştirildikten sonra kullanım oranı nedir? 1 Lt sini kaç litre suya karıştırmam gerekiyor?

biliyorum kafanızı fazlaca ağrıttım ama bu başlıkta 45 sayfa olmuş ve bir kısmını okumama rağmen kolay bitmiyor. iş güç de bir taraftan bekliyor haliyle.

yardımlarınız için teşekkürler.
Keçi boynuzu pekmezi ile aktifleştiriseniz, hem de çok güzel olur!

Kullanım oranları genellikle 1:500 yani 500 litre suya 1 litre EM Aktif. Ama siz yine de uygulama için konunun başındaki birkaç mesajı mutlaka okuyunuz.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön