View Single Post
Eski 16-07-2012, 23:58   #3200
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Kaplan desenli zambak benim de en sevdiğim çiçeklerden, uzun zamandır arıyordum, geçen gün buldum. Sayın Bahçeden, tohum derken ; gövde sapı ile yaprak arasında oluşan siyah yuvarlak oluşumlardan bahsediyorsunuz sanırım.
Fotoğrafını çekmiştim, fotoğrafta sedef çiçeği tohumları da var; koyu renk yuvarlak olanlar kaplan desenli zambağın oluşumları, hatta kimi kökçükler salmış bile... bunları toprağa gömmeden yüzeyde bırakacağım, bir süre sonra yaprak çıkarıyorlar. Tabi çiçek açmaları 3 yılı buluyor.

Eklenti 318194
Sn. Adalet Ablacım ve Sn. Sakdağ, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Temmuz başında Karadeniz turuna çıkmıştık. Kaplan desenli liliumu da Rize'de bir dostumuzun bahçesinde görmüştüm. Başta hiç ilgimi çekmemişlerdi. Herhalde bi 30-40 adet kadar vardılar. Bitki olarak biraz bana cılız gibi gelmişlerdi. Fakat sonradan, açan sadece 2 çiçeğini görünce yanıldığımı farkerttim. O kadar canlı rengi ve diğerlerinden farklı dışa kıvrık çiçek yaprakları ile başladım hemen üzerindeki tohumlardan toplamaya. Sn. Sakdağ aynen dediğiniz gibi gövde sapı ile yaprak arasında oluşan tohumlardan edinebildiğim kadar edindim.

Çimlenmeye başlayan tohumları kendim ekiyorum. Çimlenmeyenleri ise Tohum Takas Etkinliği için saklıyorum. Umarım kuru, nemsiz, güneş görmeyen yerde sakladığım kalan tohumlar da çimlenmeye başlamazlar..

Saygılarımla...

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön