View Single Post
Eski 16-07-2012, 22:31   #196
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İpek Kozası Mesajı Göster
Bütün sayfaları tek tek okudum, çok güzeldi.Sizi çok tebrik ederim ellerinize sağlık. Benim henüz hayalim, umarım birgün inşallah gerçekleşecek. Ailem beni desteklemiyor bu konuda. O yüzden de işim zor.Nasıl harekete geçeceğimi bilmiyorum, nerden başlayacağımı kestiremiyorum.Off kafam çok karışık inanın.

Ben de ya incekte ya da gölbaşında düşünüyorum ama sadece düşünüyorum.

Diyorum ki gelin bahçeli bir evde yaşayalım hiç olmazsa yazları - bana kalsa tüm yıl kalırım-ama kimse yanaşmıyor. Halbuki bana destek olsalar kendileri de sonunda çok daha mutlu ve huzurlu yaşayacaklar am şu an beni hiç anlamak istemiyorlar. Bıktım beton yığını apartmanı. Bizimkilerin bahanesi şu, apartmanın aile apartmanı olması, bizden başka kimsenin yaşamaması. Ama bahçe çok küçük kaldı-eskiden kocamandı- apartman yapılınca minnacık bahçe. E varya işte bahçe onunla uğraş Ela. Ama ben büyük bir bahçe ve tek katlı bir ev istiyorum.
Sayın İpek Kozası.

Umarım hayaliniz en kısa sürede gerçekleşir. Ancak yaşınız ve geliriniz sanırım, ailenizin desteğine ihtiyaç gerektiriyor. Aileden kasıt anne ve baba ise sanırım işiniz biraz zor. Onlar tercihlerini yıllar önce yapmışlar ve kendilerine en uygun olanı zaten seçmişler. Aileden kastınız eğer eşiniz ise durum belki daha kolay olabilir.

Yaz kış oturulacak büyük bir bahçenin alt yapı yatırımları için öncelikle imarlı alanda bulunması tercih edileceğinden, şebeke suyu ile bahçe sulamanın tahmininizde fazla bir maliyet getireceğini hesap etmeniz gerekir.

Hele İncek ve civarında 1000 m2 bir arsanın 200-250 bin TL aşağı olamayacağını da düşünmek gerekir.

Eğer bir miktar birikiminiz var ise, ailenizin desteğine ihtiyaç olmaksızın İncek veya Gölbaşı’ndan biraz daha uzakta şimdilik tarla vasfında olmakla birlikte ileride arsaya dönüşebilecek bir araziye yatırım yapmanızı öneririm. Başlangıçta meyve ağacı, sebze, birazcık çiçekle işe başlayabilir, hafta sonlarını başlangıçta küçük bir kamelya altında, zamanla imkanınız olursa ileride konteyner tipi küçük bir ev temin edebilirsiniz.

Eğer uygun alanda ye yeterli büyüklükte bir arazi temin etmiş iseniz, ve arazi zamanla değer kazandı ise bir miktarını elden çıkarıp yaz kış oturabileceğiniz bir evin finansmanını rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Ancak Gölbaşı’nın Konya ve Haymana yolundaki bazı kesimlerinde yer altı suları kesinlikle tuzlu ve sulama suyu olarak kullanıma hiç uygun değildir. Ola ki arazi araştırıp bakınırken öncelikle bu husus ön planda bulundurmanızı öneririm.

Bende yukarıda önerdiğimden çok farklı davranmadım. Bir yerden bir şekilde başlayınca mutlaka arkası bir şekilde geliyor. Bakarsınız aileniz sizin bahçenizi zamanla çok beğenirler ve kendileri teklif ederler orada yaşamayı. Kim bilir !

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön