View Single Post
Eski 16-07-2012, 21:04   #1494
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Ablacım hepsi çok güzel, özellikle verticillatayı gördükten sonra bendekine kötü kötü bakmaya başladım bile

Yalnız birşey dikkatimi çekti, 20*10*20 veriyorum demişsin. Yazım yanlışı olmadıysa; çiçek görmek için ortadaki rakam (Fosfor-P oranı yani) yüksek olan bir gübre seçmen gerekiyor. 20*10*20 yi düzenli verdiğine göre bazı türler dengeyi tutturamamış ve bu yüzden tomurcuklarını döküyor olabilirler Habire yüksek oranda Azot-N (ilk rakam) ve Potasyum-K (son rakam) alıyorlar çünkü; bu da sırasıyla kök-yaprak gelişimini teşvik eder ve dayanıklılığı arttırır diye biliyorum...
Sevgili Elek,
gübre konusundaki görüşlerine bende katılıyorum. Mesleki görüşlerine Değer verdiğim Ziraat Mühendisi Dostlarım var. Onların görüşleri ve Kullanmış olduğum gübrenin Türki'ye distrübitör Firmasının danışman Ziraat Mühendislerinin önerileri, Fosfor oranı yüksek gübrelerin Bitkiyi çiçeklenme döneminden önce kullanıp hazırlamak yönünde ve kesinlikle sık kullanılmaması yönünde. Ayda 2 defa ve Yılda 4 defa kullanmak yönünde olduğu için, sürekli Fosfor oranı yüksek gübreyi kullanamıyorum.
Şubat ayında başlayıp 8 uygulamayla Yılı tamamlama yönünde kullanıyorum.
Çiçeklenmeleri hernekadar Mutluluk verici olsada benim için ilk koşul Hoyalarımın sağlığı. Belli bir kök gelişiminden sonra zaten çiçeklenmeleri kaçınılmaz oluyor çünki.
Teşekkür ederim uyarı için

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön