View Single Post
Eski 16-07-2012, 00:16   #13
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Bahçede 3 e kadar güneşli bir köşeye direkt toprağa diktim, suyu tutsun diye etrafına güzelce çanak yaptım. Her akşam üstü bolca suluyorum, sulamakla kalmıyorum tıpkı Açelya gibi baştan aşağı ince ince su püskürtüyorum. O kadar keyifli ki anlatamam, iki gündür hiç tomurcuk dökmedi, tomurcukları açmaya hazırlanıyor.
Sn. limon gardenyanızı yeni yerinde, bahçenizde güle güle büyütün .

Bu vesileyle ben de bir dileğimi konu edeyim sizlere. Umarım bahçede gardenya yetiştirenler çoğalır ve gitgide artar. Gerçekten de çok nadide, nadir, aman dokunmayın küser denilen bir bitkinin bu kadar kanaatkar olması çok umut verici. Sn. limon' un mesajını okuyunca kendi gardenyamın yıllar önceki hali geldi aklıma. Aynı şekilde saksıda epey can çekişen gardenyayı son bir ümit toprağa aldıktan sonra işte sonuç demek isterim.

Özetle, okuyan diğer forumdaşlarımızdan da belki bahçesine geçirmek isteyenler olabilir diyerek cesaret vermek isterim ben de.

Saksıda keyifsizleştiğini gördüğünüz gardenyanızı bahçeniz yoksa bile apartman bahçenizin gölge, yarı-gölge bir alanına dikebilir, bitkinizi hayata döndürebilirsiniz.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön