Avcılar tarafına uğrayınca gelmişken Baumax'a uğrayayım dedim. Ankara Baumax'ın fotoğraflarını görünce oldukça heveslemiştim ama beklentim boş çıktı.
Açık bahçe kısmında kayda değer birşey yoktu. Bitkiler fazla gölgede kalmış, İç mekanda ise Ankaradaki çeşit ve canlılıkta bitki yoktu.
Bahsetmeye değer 3 husus vardı birincisi çiçeksiz ancak oldukça sağlıklı ve büyük phalaenopsis orkideler 2 tl di. İkincisi Dracaena, croton, Dizygotheca gibi bitkilerin 10-15 cm gibi küçük boyda olanları vardı.(4-5 TL) Yeri olmayanlara veya bonsai için düşünenlere uygun gelebilir. Üçüncüsüde heryerde olmayan Pachypodium lamerei(13 TL) vardı.
olumsuzluklara gelince, birincisi poşetleri çok zayıf, ikincisi küçük boydaki bitkilerin isimlerini sorduğumda isimlerinin küçük yeşil ağaç olarak tanımladığını söylediler yani sattıkları bitkilerin isimlerini bilmiyorlar. Üçüncüsü raf fiyatları ile kasa fiyatları birbirini tutmuyor. orkide alan en az 5 kişi kasada ayrı ayrı fiyatının 2 tl olduğunu hatırlatmak zorunda kaldı. ilk sorunda fiyatı sistemden değiştirmek yerine müşterinin hatırlatmasını beklediler. Alışveriş yapacaklara özellikle indirimli fiyatların kasada uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmelerini ve çift kat poşet kullamalarını öneririm.
Birdaha gidermiyim, ancak yolum düşerse belki. fiyat-kalite oranında özel birşey yok.
|