Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
sevgili mehmet bey, güzin hn.
ilginiz ve yardimlariniz icin tesekkurler.
limonu daha kuytu yere alınca yavas yavas kendine gelmeye basladi, 10 gundur de gayet keyifli gorunuyor. yeni dallar vermeye basladi. demir konusunda cok birsey yapamadim ama topraginda zaten mevcut olan pasli civilere biraz daha ekledim. ama saniyorum sorun ruzgar ve iklime adaptasyon imis.
bu arada bu siralar otomatik sulama ile kafayi yedim, yakinda (birkac gün) bir yerlere gelecegim. bildigim kadariyla limon fazla su istemez ama merak ettigim saksida olunca durum nedir? benim bitkiler terasta guneye bakiyor .aslinda üç taraf ta teras ama kuzey fazla estigi icin ve daha uzun gunes almalari icin ben tarımı  guney tarafta yapiyorum. haliyle de sicak oluyor.
|
Merhaba
"Limonunuzun kendine gelmesine sevindim.Umarım bundan sonra onun dilinden anlarsınız, o da sizi üzmez.
Limon fazla suyu sevmez" çok doğru olmaz aslında.Suyu sevmeyen yoktur, ama fazla suyu hiç kimse sevmez.Fakat bu aralar havalar çok sıcak.O sebeple çoğu bitki susuzluk çekip kuruyor.Ben şuan kaktüslerimi bile nerdeyse günaşırı suluyorum, gerisini siz hesap edin.
Saksıda olunca su ihtiyacı daha da artar, ebat küçük olması sebebiyle fazla nem depolayamaz, kısa sürede buharlaşır.Yerdeki bitki ile saksıdaki arasındaki küçük fark saksıdakinin suya daha fazla ihtiyacı olduğudur.Birkaç günlük ayrılıklar için otomatik sulama sistemleri falan biraz tuzlu olur.Belki kısa süreli ayrılıklar için basit sulama sistemlerini kendiniz oluşturabilirsiniz.
İşim gereği yoğun olunca bazen 1-2 gün bitkilerime bakamıyorum.Onların sulamasını benden başka kimseye yaptırmadığımdan ben sulamazsam kururlar, kimse ellemez.Geçen hafta annem geldi de onun sayesinde su görüyorlar.

Ben duruma göre 0,5 lt veya 1,5 lt. pet şişelere su dolduruyorum, şişeyi ters çevirip saksının toprağı içine şişenin ağız kısmını değer değmez şekilde bırakıyorum.Toprak kurudukça şişenin içinden su aşağıya toprağa dökülüyor, toprak nemlendikte şişenin ağzını kapattığından su tümden toprağa dökülmüyor.Normal 5 lt. saksıya 1,5 lt. pet 3 gün rahat yetiyor.Hemde sürekli nemli kalarak.Ayrıca şişe boşaldıkça hafifleyip devrilmesin, su boşa gitmesin diye şişeyi sabitlediğimde oluyor.Buda benim pratik otomatik sulama sistemim

Mehmet