View Single Post
Eski 14-07-2012, 22:34   #190
berçin
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Berçin merhaba; dün gece terasınıza misafir geldim; fakat uyku gelince yarına devam ederim deyip çıktım. Bu gece "Herşey o kadar güzel ki" devam ederim dediğim yerden değil de tekrar İlk Sayfa dan başladım. Ellerinize, emeğinize sağlık; herşey muhteşem çook güzeller, bayıldım terasınıza. Berçin lilium bende komşum hediye etmişti karton saksıda suyu döküyorsun; anında su saksı altında. Çiçekleri de bitti. Ben onu bahçeye dikmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz???
Evet yağmur, sel, TOKİ geçmiş olsun, kayıplar tabi ki çook üzücü, Allah tan rahmet diliyorum.
TOKİ için inşallaah ARTIK DURUR, YETER diyorum. Hep derim; gecekondu deriz... Ben artık TOKİ KONDU diyorum...
Sevgili YeniGine,güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Arkadaşlarım teras yüzünden asosyal olduğumu düşünüyorlar ama umurumda değil açıkçası,kocaman ağaçlar net ailesi varken asosyal olmak mümkün mü? Liliumunuza gelince;çiçeklerini döktüğünü söylüyorsunuz,çiçek saplarının oluşmaya başladığı tepe bölümü makasla kesip,arada sulayarak ve iki haftada bir besin verin.Yapraklar sararmaya başladığında sulamayı minimum seviyeye indirin ve üstü kapalı bir yere alın.Çiçeğin sapı tamamen kuruyana kadar dokunmayın saksısında kalsın Kasım ayında saksıdan soğanı çıkarıp bahçenize dikebilirsiniz.Ben naçizane bu kadar bilgi verebilirim,çünkü bende acemiyim.Forum da soğanlı ve yumrulu bitkiler bölümüne bakarsanız ne ustalar ne tavsiyeler göreceksiniz,bende onlardan öğrendim ''TOKİ KONDU'' sözünü söyleyen insanların az olmadığını bilmek çok güzel,hukuki mücadele devam ediyor.İnşallah sonuçsuz kalmayacak Sevgiler.

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön