Bahçeye çizmesiz çıkmak yok. Elde tara veya çapa hep var. El atarken bir yere, elden önce beyin, bak öyle uzan komutunu vermeye alışmak üzere. Sebzeleri toplarken daha bir dikkat şart ama oda bayağı bir eziyet insana.
Evin bahçeye açılan kapısı evin içine davetsiz misafir girişini çok kolaylaştırıyordu. Kapısında ve ayrıca iki yanlarda telli pencereleri olan bir limonluk yaptırdım demir doğrama ve bol camlı şimdi rahatım. Tek sorun kapıyı açık bırakan ev ahalisini kapı kapamaya alıştırmaktı. Dilimde tüy bitti beceremedim ama geçende açık bırakılan kapıdan giren bir eşek arısı meseleyi halletti.Şimdi herkes benden titiz kapı kapamada.
Bağlara kükürt atarken diğer fidanlara ve bahçe kenarlarınada bolca serpiyorum. Katran yağı hep aklımda ilk fırsatta onuda deneyeceğim. Şu anda evde kaldığımız yok ama bazen geç vakte kalıyorum dönüş için, hava kararınca bolca kurbağa dolaşmaya başlıyor bahçede. O kurbağalara yılanın gelmemesi mümkün değil.
Nasip olursa ileride bahçenin belli yerlerini gözlemleyen kamera sistemi ile bu hayvanları kayıt etmek istiyorum. Geçende çit telinde kürk parçası vardı komşum porsuk tüyü dedi, tilki ve sansar pislikleri her tarafta görülüyor. Gene kocaman bir domuz evin yanına kadar gelmiş ayak izi çocuk yumruğu kadar vardı.
|