View Single Post
Eski 13-07-2012, 11:33   #9
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hillbilly Mesajı Göster
Fidanlar geçen sene dikildi zaten bitki sevdasının başlangıcı da bahçe oluşturma isteği de henüz çok yeni bir olay bizim için. Fidanlar geldikleri halleriyle dikildiler herhangi bir budama yapılmadı tarafımızdan. Fidanın dikildiği yerdeki toprak kalitesini arttırmak için yanmış keçi gübresi+Toz hümik asit+ solucan gübresi karışım yapılarak bahar başında fidan toprağına ekledik.(zaten fotoğraflar da bu karışım uygulandığında çekilmişti) Fidanlar daha sonra oldukça canlandılar ama dediğiniz yüksek tepe vurulmasının etkilerini öğrendiğim iyi oldu zaten üstteki ilk resimde de görüleceği gibi fidan üzerinde koyu lekeler var yanık benzeri(bunlar geçen yaz meydana geldi) Tepe vurma işi daha alçak bir noktadan yapılmalı bu fidan için anladığım kadarıyla. Dediğiniz boyama işlemini de ayrıca yapıcam.
Ayrıca bilen bir arkadaş yardımcı olursa Şebin ve Bilecik ceviz fidanlarını nasıl ayırt edebiliriz?
aynı olaylar bendede mevcuttu saolsun lilium hocam bilgilerini bizimle paylaştı ve çok faydasını gördüm .tepe vurmaları daha sonradan bel hizasına indirdik sağlam gelişen filizlerin 1-1,5 cm üstünden kestik fidan resmen patladı.kireçle de boyadık.tekrar çapalama vs..

lilium hocam bu meşe ormanı tarafındaki fidanların gelişimlerini yazmıştım biraz daha yavaş gelişiyorlar diye ben bunu ormana yakın olduğu için hava alamamasına bağlıyorum sizce böyle değilse bile bu meşe tırtılı dediğimiz böceklerle nasıl bir mücadele uygulamalıyım daha önce decisdi sanırım bunu kullandım mayısın 20 sinde ama bilemiyorum kendi haline bıraksak daha mı iyi olur.orman boyunda bahçenin önünden arkasına doğru 77 sıra ekili bunların 35 40 a yakını gelişimlerini tamamlayamadılar (yaprakları diğerlerine göre küçük kaldı sürgünler uzamadı kimisin komple yaprakları yandı) ilginize teşekkürler.

---bu arada bu yaprakları komple yanan fidanların tekrardan düzelme ihtimalleri varmı ? mayısta patlayan gözler temmuzda da **** ağustostada tekrar çıkarlarmı ???

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön