Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner
bilgi için teşekkür ederim yarı dik büyümesi dönüme daha fazla fidan dikilmesi demektir ideal dikim mesafesi hakkında bilgi var mı acaba , bizim yörede chandler mayıs başı uyanıyor demekki fernor iki hafta daha geç uyanır saygılar...
|
sayın çetiner
8X4 bence en ideali, neden derseniz ilerleyen yıllarda ağaçlar tam büyüklüğe ulaşırken aralardaki ağaçlardan vaz geçince 8X8 olacak şekilde uygulama yapılıp normal bahçe düzenine geçmek mümkün.
tam büyüklüğe on yılda ulaşacağını varsayarsak aradaki beş yılda sökeceğimiz ağaçlardan verim elde etmiş oluruz. söküncede kereste veya odun olarak değerlendirme şansımız olur, veya eğer uygulanabilir ise 10 yaşındaki ağacı sert bir budama ile başka bir yere transfer edebiliriz. bunlar tamamen kişinin maddi imkanı ve zamanı ile sınırlı şeyler bildiğim kadarı ile bu sıklıkta dikilip verime yatmış bahçe henüz yok sadece yeni denemelerde bulunan bahçe sahipleri olduğunu bende formda okuyorum verim zamanı geldiğinde bu kişilerin yorumları bizim gibi bu yola çıkmış veya çıkacak kişiler için çok değerli..
kişisel egoları bir kenara bırakıp denenen herşeyi formda paylaşmak gerekli başarısız olunsa bile ben şunu şu şekilde denedim olmadı demekte çok yarar görüyorum bir başkasınında deneyip para ve zaman kaybetmesinin önüne geçmiş oluruz.
iyi yaptığımız sonuç aldığımız şeylerlede kişilere doğru olanı göstermiş oluruz.
ben şunu yaptım başarılı oldum demek yetmiyor detaylı olarak paylaşmak gerekiyor.