View Single Post
Eski 12-07-2012, 21:28   #37
Zeytinci
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Bahçe içi depoda iri tarla faresi gördüm. İlaçlı buğday bıraktım. Ertesi hafta temizlemiş. Sokaqk kedileri 3 -4 haftadır bahçeye uğramıyor.

Haziran üçüncü haftasonu;
Bir kabuk kırılması (ceviz kabuğu kırılması gibi) sesi geliyor, bodur Pitos'ların içerisinden. Pitos yaklaşık 2 metre çapında ve içerisine güneş giremeyecek kadar kapalı. Pitos un bazı bölgeleri kıpırdıyor.

Fare, kaplumboğa veya yılan olabilir dedim. Sopa ile kurcaladım , su sıktım birşey çıkmadı.

Haziran dördüncü haftasonu;
Kahvaltı sırasında bu kez çit şeklindeki budanmamış sık Pitos'ların içerisinde hışırtı ile irkildik. Yine Pitoslar sallandı. Sopa, su vs. yine birşey yok.

İlaçlama yaptım şehre döndük.

Temmuz birinci haftasonu;
Korku üzerine çit leri budayıp en azından diplerinin görünmesini içerisine güneş girmesini temin etmeye çalışıyorum. Eşim yardım için çit üzerinden karşı tarafa atlamak istedi. Yılan fare olabilir diye uyardım. Budanan artıkları atmaya gittiğim sırada bahçeden yılan diye çığlıklar geldi. Koştum eşim ortancarın üzerine doğru sırtını gördüğünü söyledi.
Saatlerce bekledim, çalıları dürttüm vs. göremedim.

Çalıları budarken bir sürü salyangoz ortaya çıktı. Ceviz kırmaya benzer sesler salyongozlar olabilir. Hafta sonları kabus gibi oldu. Gözümle görsem rahatlayacağım.

Korban diye toz ilaç önerdiler. Benzer durum yaşayanlar ne önerirler?

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön