Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
merhabalar.
yaklaşık 1 ay once ektigim yediveren fide yapraklari hala cansiz, başta 1-2 yaprakta olan fotolardaki sorun simdi 4-5 yaprakta var. derdi nedir anlamadim. yardimci olursaniz cok sevinirim.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
sayin merlict
sizin fikrinizi rica edebilir miyim?
ek bilgi olarak:
bitki tum gün gunes aliyor, cok sert olmamakla beraber tum gün hafif ruzgar aliyor. gerci bu sene uzun suren poyraz firtinalarinda biraz daha cok aldi dogal olarak. fidan mersin den geldi, uzerinde iki minik limon mevcuttu, bunlar bu sürecte ufak ufak buyumeye devam ettiler.
dogal+kimyasal gubreleme yapildi. cok aşırı sulanmiyor.
|
Arkadaşlar geçen 2 hafta acayip yoğundum, o sebeple foruma fazla girme şansım olmadı.Bu sebeple cevap veremediğim için üzgünüm.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar
Sayın antihistaminik,
Sevgili Mehmet Bey'den önce ben fikrimi söyleyeyim. Mehmet Bey eksiğim varsa tamamlar, yanlışım varsa düzeltir. Yeni ortamına uyum sağlamaya çalışıyor, yapraklarda ki kopmalar bozulmalar da rüzgar nedenli gibi görünüyor, . Yine güneşli ama biraz daha kuytu bir köşeye almanız daha uygun olur. Asıl önemlisi Demir eksikliği başlamış gibi görünüyor (Genç yapraklarda damar aralarında sararma). Yapraktan ya da topraktan demir takviyesi gerekir. Bence başka bir sorun da görünmüyor. Güle güle büyütün. Selamlar.
|
Sayın
antihistaminik sorununuza Güzin hanım gerekli desteği sağlamış, yokluğumu hissettirmediği için özel teşekkürü hakediyor
Güzin hanım düzeltmek ne haddime, sadece tecrübelerimi paylaşırım, tereciye tere satmam.Sizinde engin bilgilerinizden bende çok paydalanmışımdır.
Sadece havaların aşırı sıcak gittiğini ve sulama konusunda titizlik gösterilmesi gerektiğini herkese hatırlatmak isterim.O sıcaklık hafif esen rüzgarlarla daha yakıcı oluyor.
Mehmet