Merhaba,
Balkonda sebze yetiştirmek için en doğru karışımları bulmak için araştırma yaptıkça kafam iyice karıştı maalesef... Değişik domates, biber, patlıcan, salatalık, çilek, kabak, asparagus pea (türkçesini bilmiyorum) tohumlarım var. Ekim için geç kaldığımın farkındayım ama belki Mayıs sonuna kadar bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum. Ancak güzel bir karışım bulmak için oldukça zorlandım. Sonunda şöyle bir karışımın iyi olabileceğini düşündüm:
-Killi toprak ile Gartengold Strender A280'i (aşağıda bilgilerini yazdım) %50-50 karıştırıp, fideleri diktikten sonra arada hümik asit ya da deniz yosunu ekstratı ile beslemeyi düşünüyorum.
Karışımın doğru olup olmadığını, neleri değiştirmem gerektiğini söyleyebilir misiniz?
GARTENGOLD STENDER A280
Bu ürün sebze üretiminde tohum, fide ve saksılama için özenle hazırlanmıştır.Otomatik dolum makineları için uygundur. Bu ürün %20 beyaz Baltık torfu ve %80 dondurulmuş yüksek kalitede sphagnum torfundan oluşur. Karışım yüksek seviyede gübrelidir. Gübre olarak NPK 14-16-18 tercih edilmiştir.
1 metreküpte 1.2 kg NPK içerir. Sterildir bitkiye zararlı canlı ve bakterileri içermez. VDLUFA tarafından sebze üretimi için uygunluk belgesine sahiptir.
Yapı: fine
Ayrışma: H2-H5
pH(CaCl2): 5.0-6.0
pH(H2O): 5.5-6.5
Tuzluluk: 1.1 g/l
E/C: 0,65 mS/cm
NPK yaklaşık: 1,2g/l
Azot (N): 140
Forfor (P2O5): 160
Potasyum (K2O): 180
|