Ben biberi evin içinde kendi yaptığım kartondan kutunun içinde yetiştiriyorum. ( 2x3 metre )Kutunun içinde bir fan var. O sürekli hava transferi yapıyor içerde ve 1 tane 400 wattlık metal lamba ve bir tanede 200 wattlık sodyum lambam var. Bunlar aynı güneş ışığı etkisi yapıyor bitkiye ve yeterince ısıtıyor. Isıyı düzenli olarak termometreyle ölçüyorum ve asit algılayıcısıylada toprağın asitlik düzeyini düzenli ölçüyorum. Habanero biberi için ısıyı 25 derece civarlarında sabit tutmaya çalışıyorum. Tozlaşmayı kendim ellerimle yapıyorum. Böylece hiçbir dış etkiye maruz kalmamış oluyor ve acılığından hiçbirşey eksilmiyor. Bi labaratuvar ortamı gibi yani

Fide olunca hemen karton ortama alıyorum , bir süre Oasis'in içinde tutuyorum, biraz büyüyünce çiçek taşlarının içine oradanda toprağa geçiriyorum. Yaprakları büyüyünce onları iplerle kenarlara çekerek bağlıyorum ki her yaprak yeterince ışık alsın. Sabahları sarı, akşamları kırmızı ışıkla besliyorum. Böylece bitki gece gündüz ayrımına varıyor. Benim sistemim böyle. Öneriler ve yorumlara açığım ve bekliyorum

(Foto koyamıyorum yalnız, şuan biberlerden 600 km uzaktayım. Evde şuan onlar zaman ayarlı priz ile yönetilen ışık kaynağının altında uyuyolar

Bu yöntemle yılın her ayında biber yetiştirebiliyorum.