View Single Post
Eski 11-07-2012, 01:15   #35
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Yılanların varliğını onlarla normal yaşantımızda sıklıkla karşılaşmadığımızdan unutabiliyoruz. Fakat gerçekten de eğer yanlışlıkla üzerine basmazsak veya yılana tehdit algısını hissettirmezsek gerçekten de varlığımızı farkettiklerinde derhal oradan uzaklaşıyorlar. Su içmek amacı ile sulama kanalı veya havuz gibi alanları ziyaret ediyorlar. Bahçemizde bu tip alanlarda daha sık karşılaşmamız olasıdır.

Gizlenebilecekleri nemli ve serin yerleri gündüz saatlerinde tercih ediyorlar ve zaten avlanma saatleri de gün batımı ve gün doğumu arasında olduğundan çok da tedirgin olmamalıyız. Ama gündüz saatlerinde alan değişikliği yani seyahat yaptıkları zamana da denk gelebiliriz.

Ben de yılan karşılaşmalarını yıllardır çok defa yaşadım. Kendini korumak için yükselerek ileri atıldığı da oldu bir keresinde ama sonrasında hemen kaçmayı tercih ediyorlar. Soğukkanlı olmak yapılabilecek yegane çözüm. Öldürmeye kesinlikle karşıyım. Isırma durumu ile karşılaştığımızda da yine sakin olmak ve kan dolaşımını daha da hızlandırıcı durumlardan kaçınarak acil olarak medikal birimlere başvuracağız. Yılan ısırığından kaynaklı anaflaktik şok dediğimiz bu tip ölümle sonuçlanan durumlar zannediyorum ki ülkemizde çok nadir karşılaşılan durumlardan.

Bir kaç ay boyunca ekstra dikkat edelim. Dilerim hiç birimiz tatsız bir durumla karşılaşmadan bu sezonu geçiririz.

Yılandan korkmak yerine arı alerjisinden, kene tehlikesinden, sivrisineklerle bulaşan tehlikeli enfeksiyon hastalıklarından korkalım.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön