Erikli muhallebili turta
Hamuru için:
1 su bardağı süt ya da yoğurt
150 gr tereyağ ya da margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 bardak un
Muhallebisi:
2 kaşık buğday nişastası
2 su bardağı süt
Yarım bardak şeker
Erik marmelatı
- Turta hamurunu malzemelerini karıştıralım ve 1/3 ünü ayıralım. Buzdolabına koyalım.
- Tepsinin altına yağlıkağıt koyalım, hamuru serelim ( kenarlarını yüksek bırakalım 2-3 cm kadar)
- Hamurun üzerine çatalla delikler delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Bu arada nişasta süt ve şekerden muhallebiyi pişirelim.
- Fırından çıkmış ve hafif ılınmış turta üzerine muhallebiyi dökelim. 10 dakika bekletip marmelatı da muhallebi üzerine yayalım.
- Buzdolabında soğumuş kalan hamuru çubuklar halinde tartın üzerine döşeyelim. Yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirelim.
- Karelere kesip servis yapalım.
|