View Single Post
Eski 29-04-2007, 14:57   #3
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Hepinize iyi pazarlar, Kisnis [Coriandrum sativum] Kibrista, tazesi salatalarda, kullanilir, zeytin ekmege katik yapilir ve golyandro diye bilinir. Kurumus tohumlari ise dovulerek, kirilmis yesil yeztin[ bu zeytinin adi Kibrista cakizdezdir] icerisine sarmisak ve zeytin yagi ile eklenir, cok guzel bir tat ve lezzeti olur.

Burada ise uzak dogu mutfaginin vaz gecilmez bir parcasidir. Cin, Taylant, Viyetnam ve Hidistan mutfaginda cokca kullanilir. Kokunden, sapindan yapragindan ve tohumundan yararlanip yemeklerine guzel bir aroma veriyorlar.
[kokusunu agir buldugundan bazi kimseler sevmiyor] Bir akdeniz bolgesi, bitkisi olmasina ragmen burdaki bir cok Turkiyeli arkadas bu bitkiyi bilmiyor.
Denerseniz seveceginizi dusunuyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön