View Single Post
Eski 29-04-2007, 14:54   #24
küpeli
Ağaç Dostu

küpeli's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2007
Bundan yaklaşık 3-4 ay önce sayfada edindiğim bilgilerden yola çıkarak limon çekirdeği çimlendirme işine bende el attım. Düzenli olarak sulama havalandırma ne gerekiyorsa hepsini yaptım. Baktım ki hiçbir hareket yok heralde bu iş olmayacak diyerek pes ettim.

Daha önce limon çekirdeklerini ektiğim aynı saksıya, 20 gün önce budadığım küpelimden birkaç dal diktim. Aradan geçen 20 günlük süre içerisinde birde baktım ki küpeli dalının yanında yabancı bir yeşillik. Koyu yeşil filizlenmiş sağlıkla parıldıyor. Acaba mı dedim kendi kendime... yani bu limon olabilirmiydi? Neyse biraz daha gözlemledim. Sitedeki fotoğraflar ile karşılaştırdım. Bu bi limondu . Artık benimde bir limonum var...

Ancak işin merak ettiğim yanı; niçin onca özenle bakımlarını yaptığımda 3 ay önce filizlenmedi de; küpeli dikim esnasında köklendi ki bu limoncuk. Neyse herşeye rağmen denememin biraz rötarlıda olsa olumlu sonuç vermesinden mutluyum. Ayrıca limonumun inatçılığını da çok sevdim. Ben istediğim zaman değil kendi istediği zaman fiilizlendi kerata. Paylaşmak istedim. Bi arada onu sizlere göstermek istiyorum. Herkese iyi günler

küpeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön