Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
Su anda Ceviz yetistiriciligi hakkinda 3 adet yerli kaynak var.. Bir tane de kitap halinde oldukca kapsamli bir yabanci kaynak var. Yerli kaynaklari okudugumda ne gordum biliyormusunuz...Hic...ya doktor recetesi gibi teknik terimler bilimsel bir dil katma havasi adina hava civa ... ya kismen ya tamamen yabanci kaynaktan alintilar **** direk ceviri ve de hatali ceviri... problemse ne bilyormusunuz bize californiya daki cevizi anlatiyorlar hepsi de...
Ben anadoluda hala bahcemi nasil sulamam gerektigini,nasil gubreleme yapmam gerektigini,hangi asiyi ne zaman yapmam gerektigini ,hangi cesit cevizi dikmem gerektigini bilmiyorum **** kendim deneye yanila ogreniyorum.
Ankara Beypazarinda bahce kuracagim zaman ilce tarimdakilere sormustum hangi ceviz cesidi diye, cevap" bodur ceviz" olunca eyvallah diyip ciktim bi daha da gitmedim....
|
sayın bozy
dah aöncede dediğim gibi bizde devletin tüm kurumları maaş zamanını bekleyen kişilerce işgal edildiği için hiç bir şekilde ortaya halkın kullanacağı halkın yararına olan herhangi bir şey çıkmaz. çıkmayacaktırda çünki işgalci işgal ettiği mevkii hakkında herhangi bir bilgi birikimine sahip değil. bilgi birikimine sahip bir ikitane istisna kişinin de üzerindeki ilk sınıfa girdiği için altındakinin üretmesini engeller kısır döngüdür gidiyor bakalım nereye kadar gidecek bu.